Freedom House поліпшує показник України за рівнем свободи ЗМІ

30 Квітня 2010
17567
30 Квітня 2010
11:00

Freedom House поліпшує показник України за рівнем свободи ЗМІ

17567
Freedom House поліпшує показник України за рівнем свободи ЗМІ

Свобода преси у 2009 році в різних країнах світу зазнала подальших обмежень - такий головний висновок опублікованого у Вашингтоні звіту неурядової організації Freedom House. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

У доповіді, в якій аналізується ситуація в 196 країнах світу, мовиться, що в 2009 році лише одна людина з шести користувалися вільною пресою.

 

Щодо України, то експерти Freedom House зафіксували тут підвищення рівня свободи ЗМІ, поставивши Київ на 108 місце, порівняно з минулорічним 115. У звіті мовиться, що поліпшення пояснюється зменшенням кількості нападів на журналістів. Попри це Україна належить до «частково вільних» країн за станом свободи преси.

 

Серед головних держав-порушників, в яких «немає незалежної преси або її діяльність дуже ускладнена», автори доповіді називають Туркменістан, Узбекистан, Білорусь та Іран.

 

У Росії індекс свободи преси трохи погіршився, при цьому вже сьомий рік поспіль за країною збереглася оцінка «не вільна» щодо стану свободи преси.

 

Найвищий рівень свободи преси в скандинавських країнах, які очолюють рейтинг.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17567
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду