«Інтер» вимагає, щоб повноваження членів Нацради Понеділка і Лебедєвої замість Верховної Ради припинив суд

7 Квітня 2010
24521
7 Квітня 2010
13:20

«Інтер» вимагає, щоб повноваження членів Нацради Понеділка і Лебедєвої замість Верховної Ради припинив суд

24521
«Інтер» вимагає, щоб повноваження членів Нацради Понеділка і Лебедєвої замість Верховної Ради припинив суд

Припинити повноваження членів Нацради Понеділка і Лебедєвої, а також визнати неправомірними їх дії після терміну завершення каденції. Саме таке уточнення позовних вимог подав сьогодні позивач - ТОВ «ТРК "Музика ТВ"» (телеканал Enter Music, група «Інтер») у Окружний адміністративний суд Київської області, що розглядає справу ТОВ «ТРК "Музика ТВ"» проти членів Нацради Віктора Понеділка та Тетяни Лебедєвої.

 

Як відомо, термін каденції Віктора Понеділка завершився у липні 2007 року, а в Тетяни Лебедєвої - у лютому 2008-го. Проте Верховна Рада не проголосувала за постанову про припинення їх повноважень, а відтак вони продовжували виконувати свої обов'язки. Уточнений позов ТОВ «ТРК "Музика ТВ"» тепер звучить так: «визнати дії Віктора Понеділка та Тетяни Лебедєвої щодо здійснення повноважень членів Нацради після закінчення терміну їх дії неправомірними»; «визнати припиненими повноваження членів Нацради Лебедєвої та Понеділка припиненими».

 

«Зараз  вже у парламенті зареєстровано постанови про припинення повноважень і мене, і Тетяни Лебедєвої. То - питається - як правові наслідки матиме суд за цим позовом?», - коментує нові позовні вимоги Понеділко.

 

Як відомо, у 2006 році схоже намагання через суд припинити повноваження членів Нацради Плаксюка та Шевченка мав народний депутат Сергій Аксьоненко. Проте тоді суд ухвалив рішення, що призначення та звільнення «парламенсткьої четвірки» є конституційним повноваженням Верховної Ради.  

 

У свою чергу відповідач член Нацради Віктор Понеділко також попросив у суду уточнення щодо фактичної адреси позивача:

 

«Я не знаю такої компанії , як ТОВ «ТРК "Музика ТВ"»  в Київській області у смт Баришівка на вул. Радянська, 17-а. Зате знаю, що така компанія знаходиться у місті Києві і в реєстр внесено адресу вулиця Дмитрівська, 30. Мені цікаво з'ясувати - кого компанія обманює Нацраду чи суд», - сказав Понеділко.

 

Зауважимо, що зміна адреси дозволила позивачеві змінити питання судової юрисдискції і замість того, щоб справа розглядалася в Київському окружному адміністративному суді, її розглядає  Окружний адміністративний суд Київської області.

 

Це перше засідання у даній справі, що відбулося, - до цього двічі суд переносився: 10 березня - через неявку судді, а 26 березня - через хворобу судді. Наступне засідання суду призначене на 10.00 9 квітня.  

 

Як відомо, через цей позов було фактично заблоковано діяльність Нацради, оскільки ухвалою на його забезпечення суд заборонив обом членам брати участь у засіданнях регуляторного органу. Сьогодні в суді відповідачам було вручено ухвалу про скасування цієї ухвали.

 

«Це, мабуть, для того, щоб я міг по конкурсу голосувати», - прокоментував Віктор Понеділко.

 

Засідання регуляторного органу відбудеться сьогодні, 7 квітня. На нього винесено 173 питання, як коментував ТК новообраний голова регуляторного органу, «безконфліктних» питань. Питання щодо конкурсу від 27 січня, щодо якого судиться з Нацрадою медіагрупа «Інтер», за словами Віктора Понеділка, має розглядатися на засіданні у п'ятницю, 9 квітня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24521
Читайте також
04.06.2010 19:47
Роман Скрипін, для «Детектор медіа»
48 562
07.05.2010 14:42
Отар Довженко
32 823
16.04.2010 11:23
Мустафа Найем, «Українська правда»
35 741
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
VORT
5135 дн. тому
Журналістка трохи переплутала суди та їх назви, написавши: "Зауважимо, що зміна адреси дозволила позивачеві змінити питання судової юрисдискції і замість того, щоб справа розглядалася в Київському окружному адміністративному суді, її розглядає Окружний адміністративний суд Київської області" А треба було написати так: Зауважимо, що зміна адреси дозволила позивачеві змінити питання судової юрисдискції і замість того, щоб справа розглядалася в Окружному адміністративному суді міста Київа, її розглядає Київський окружний адміністративний суд. Окружний адміністративний суд міста Київа - територіальна підсудність місто Київ. Київський окружний адміністративний суд - територіальна підсудність Київська область. Це важливе зауваження, оскільки дана стаття вводить в оману читачів.
Остров
5135 дн. тому
ДА МСТИТ ИНТЕР БЕЗ ТОРМОЗОВ. СИЛА ЕСТЬ, А УМ ЗА ДЕНЬГИ. ЭТ ЧТОБ ВСЕ В ШЕРЕНГУ И ПОД КОЗЫРЕК
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду