Журналістка «Острова свободи» переглянула своє ставлення до конфлікту

25 Лютого 2010
16056
25 Лютого 2010
16:15

Журналістка «Острова свободи» переглянула своє ставлення до конфлікту

16056
Журналістка «Острова свободи» переглянула своє ставлення до конфлікту

Журналістка запорізької газети «Остров свободы» Надія Красножон змінила свою точку зору стосовно конфлікту у редакції. Відтепер свої попередні заяви про генерального директора Валерія Фоменка вона вважає необ'єктивними.

 

«Ніхто не чинив на мене тиску, цензури з боку нового видавця я також не відчувала і жодних темників особисто від Валерія Фоменка я не отримувала», - зазначила журналістка у тексті заяви, яку надіслала ТК.

 

Вона підкреслила, що щиро шкодує про свої попередні висловлювання, оскільки вважає, що «підвела читачів, всю редакцію і поширила інформацію, що не відповідає дійсності».

 

«Моя заява - не плата за моє повернення до редакції, а усвідомлена дія, спрямована на встановлення істини», - пише Надія Красножон.

 

 

 

 

Раніше вона розповідала ТК, що пан Фоменко примушує працівників, які ще не встигли звільнитися офіційно, підписувати заяву про те, що їх рішення не пов`язане із політичними мотивами. За інформацією співробітників «Острова свободы», у формулюваннях пана Фоменка йдеться про те, що у роботі редакції не було жодних темників і цензури, що журналісти прийняли своє рішення під тиском головного редактора Наталі Виговської, шкодують про свої вчинки, просять вибачення і обіцяють розповсюдити копії заяви в інтернет-ЗМІ, що висвітлювали конфлікт. Тих, хто відмовиться підписати цю заяву, видавець буцімто обіцяє звільнити з формулюванням «за прогули».

 

За словами Надії Красножон, коли вона перейшла працювати в інше видання, що належить тим же інвесторам, що й «Острів свободи», пан Фоменко телефонував її керівнику і рекомендував йому «не тримати» її на роботі, бо вона» очорнила його ім`я». Пані Красножон підкреслювала, що, як і решта колег, рішення звільнитися приймала самостійно: «Не хочу ні псувати собі репутацію, ні домовлятися з власною совістю».

 

У коментарях ТК зміну свого рішення вона пояснила тим, що раніше не мала можливості поспілкуватися з представником іншої сторони конфлікту, паном Фоменком. «Після зустрічі з ним я дізналася про факти, що вплинули на мою точку зору», - розповіла вона ТК.

 

І досі не вирішено питання про звільнення ще трьох співробітників редакції: редактора Оксани Кавун, журналістки Ольги Приходько та дизайнера Олександри Павленко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у лютому редакційний колектив запорізького тижневика «Острів свободи» звільнився майже у повному складі після приходу в газету нового видавця Валерія Фоменка. За словами головного редактора Наталі Виговської, це рішення співробітники прийняли самостійно через те, що було порушено домовленості щодо редакційної політики газети. На доказ вони надали фотокопії темників. Наталі Виговській офіційно заборонили заходити на територію редакції. Пан Фоменко наполягає на тому, що цей наказ прийняли через те, що раніше головред відмовилася писати заяву про прийом на роботу. «Ми були змушені заборонити їй з'являтись на території підприємства, до якого вона не має жодного стосунку. Але вона відреагувала тим, що просто пішла і забрала з собою всю редакцію», - пояснював раніше пан Фоменко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16056
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Д
5173 дн. тому
Гы, а чем собссно может ломать Фоменко? Микроскопическими зарплатами? Хотя, может, журналисты вообще стали дешевками, кто знает
действительно жаль
5174 дн. тому
Надя, Ваше заявление - лучший образец того, как ломает людей Фоменко. Если он хотел этим показать, что кто-то был неправ, а он - прав, то вот это Ваше заявление - самое прямое и неопровергаемое доказательство, что он - мерзавец. Точка.
Шкода
5176 дн. тому
Надя, Надя... Власноруч поховала надію на те, що ти - професіонал, достойний того, щоб тебе читали і вірили написаному. Може й дійсно ти щось побачила під іншим кутом, та це вже нікому нецікаво. Адже ти сама прекрасно відчуваєш, як тхне від твоєї заяви. Ну передумала - з ким не буває?.. І сиділа б мовчки на новій роботі в обнімку із "трудовою". Так нащо ж ця "показуха"?!
Дед Пихто
5176 дн. тому
Вот это унижение!!! Я б такую бамажку даже за большие деньги не подписал, а девучка Надя изгадила свою молодую репутацию вообще забесплатно. Неужели та паршивая "трудовая", да и само рабочее место в этой паршивой газетёнке стоит таких унижений??
Nadia Krasnozhon
5177 дн. тому
Оксана Ивановна, меня никто не сломал. я смогла признать, что была неправа. хотя признать свою неправоту и необъективность крайне сложно. особенно для журналиста.тем более - объявить об этом на всю страну. и я отдаю себе отчет в том, что в ответ на мое заявление я могу (и, наверное, получу) большое количество упреков в отношении того, что меня или сломали, или купили. а это недостойно звания журналиста. но я уверена, что ни один человек не имеет права меня судить. т.к. эта ситуация крайне сложная и в ней нет стопроцентных жертв и стопроцентных сволочей и тиранов. все были хороши. в том числе те, кто стали просто биомассой в войне принципов и амбиций. мне всего лишь дали информацию для размышления. информацию, которая на самом деле поменяла отношение к этой ситуации. и, что примечательно, не было ни капли давления. и никто не пытался залезть мне в душу. голые факты и здравый расудок помогли принять мне решение поступить именно так. вы же сами говорили, что мир состоит не из белого и черного, есть еще и серое. так и в данной ситуации: нет правых и виноватых на все 100 %. и мне оказалась ближе другая позиция. не такая, как оставшейся части коллектива. P.S.: вообще мне очень жаль, что из этого конфликта устроили показуху. если бы такая ситуация произошла завтра, я бы уже никогда не кричала на всю страну о тех или иных вещах, т.к. в любой ситуации нужно сначала разобраться.
Oxana
5177 дн. тому
Жаль, нашли таки способ сломать девочку... Хотя выбор как распорядится своим именем и профессионализмом есть у каждого. Надя свой сделала. С остальными сотрудниками ситуация зависла - В.Фоменко настаивает на "компромиссе", именно так он называет шантаж "Напишите опровержение и получите трудовую без статьи о прогулах".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду