detector.media
25.02.2010 16:15
Журналістка «Острова свободи» переглянула своє ставлення до конфлікту

Журналістка запорізької газети «Остров свободы» Надія Красножон змінила свою точку зору стосовно конфлікту у редакції. Відтепер свої попередні заяви про генерального директора Валерія Фоменка вона вважає необ'єктивними.

 

«Ніхто не чинив на мене тиску, цензури з боку нового видавця я також не відчувала і жодних темників особисто від Валерія Фоменка я не отримувала», - зазначила журналістка у тексті заяви, яку надіслала ТК.

 

Вона підкреслила, що щиро шкодує про свої попередні висловлювання, оскільки вважає, що «підвела читачів, всю редакцію і поширила інформацію, що не відповідає дійсності».

 

«Моя заява - не плата за моє повернення до редакції, а усвідомлена дія, спрямована на встановлення істини», - пише Надія Красножон.

 

 

 

 

Раніше вона розповідала ТК, що пан Фоменко примушує працівників, які ще не встигли звільнитися офіційно, підписувати заяву про те, що їх рішення не пов`язане із політичними мотивами. За інформацією співробітників «Острова свободы», у формулюваннях пана Фоменка йдеться про те, що у роботі редакції не було жодних темників і цензури, що журналісти прийняли своє рішення під тиском головного редактора Наталі Виговської, шкодують про свої вчинки, просять вибачення і обіцяють розповсюдити копії заяви в інтернет-ЗМІ, що висвітлювали конфлікт. Тих, хто відмовиться підписати цю заяву, видавець буцімто обіцяє звільнити з формулюванням «за прогули».

 

За словами Надії Красножон, коли вона перейшла працювати в інше видання, що належить тим же інвесторам, що й «Острів свободи», пан Фоменко телефонував її керівнику і рекомендував йому «не тримати» її на роботі, бо вона» очорнила його ім`я». Пані Красножон підкреслювала, що, як і решта колег, рішення звільнитися приймала самостійно: «Не хочу ні псувати собі репутацію, ні домовлятися з власною совістю».

 

У коментарях ТК зміну свого рішення вона пояснила тим, що раніше не мала можливості поспілкуватися з представником іншої сторони конфлікту, паном Фоменком. «Після зустрічі з ним я дізналася про факти, що вплинули на мою точку зору», - розповіла вона ТК.

 

І досі не вирішено питання про звільнення ще трьох співробітників редакції: редактора Оксани Кавун, журналістки Ольги Приходько та дизайнера Олександри Павленко.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у лютому редакційний колектив запорізького тижневика «Острів свободи» звільнився майже у повному складі після приходу в газету нового видавця Валерія Фоменка. За словами головного редактора Наталі Виговської, це рішення співробітники прийняли самостійно через те, що було порушено домовленості щодо редакційної політики газети. На доказ вони надали фотокопії темників. Наталі Виговській офіційно заборонили заходити на територію редакції. Пан Фоменко наполягає на тому, що цей наказ прийняли через те, що раніше головред відмовилася писати заяву про прийом на роботу. «Ми були змушені заборонити їй з'являтись на території підприємства, до якого вона не має жодного стосунку. Але вона відреагувала тим, що просто пішла і забрала з собою всю редакцію», - пояснював раніше пан Фоменко.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY