2010-го НЕК «відстоюватиме довіру» в умовах критики з боку ЗМІ

3 Лютого 2010
10175
3 Лютого 2010
13:27

2010-го НЕК «відстоюватиме довіру» в умовах критики з боку ЗМІ

10175
2010-го НЕК «відстоюватиме довіру» в умовах критики з боку ЗМІ

НЕК, розглянувши підсумки роботи та стратегічні завдання на 2010 рік, констатувала, що в умовах формування інформаційного суспільства, серед ЗМІ спостерігається недостатньо високий рівень усвідомлення відповідальності перед суспільством. «Вони фактично не готові до саморегулювання, тому обмеження державою обігу певних видів продукції з метою захисту суспільної моралі на законодавчому рівні є вимушеним та необхідним кроком», - повідомляє сайт комісії.

 

2009 року в результаті співпраці представників Нацкомісії та Нацради з питань телебачення та радіомовлення у регіонах наведено лад у частині дотримання законодавчих вимог до часових рамок транслювання еротичних програм операторами кабельного телебачення, зазначається в інформації прес-служби НЕК.

 

Відповідно до вимог чинного законодавства України в галузі захисту суспільної моралі, НЕК у 2009 році систематично моніторила друковану продукцію, мережу інтернет, ефір провідних телеканалів та радіостанцій, видовищні заходи.

 

У березні 2009 року задля запровадження саморегулювання між державними органами і представниками мас-медіа було підписано «Хартію про партнерство заради інформаційних прав і свобод та захисту суспільної моралі». НЕК переконана, що після підписання хартії відчутно зменшилася кількість порушень суб'єктами інформації законодавства у сфері захисту суспільної моралі.

 

2010-го НЕК продовжуватиме стратегію регулювання своєї діяльності «на основі громадської думки та живого діалогу між державними інституціями і суб'єктами медіа-простору». Зокрема у першому кварталі 2010 року планується провести за участю віце-прем'єр-міністра України Івана Васюника спільну нараду з керівниками інтернет-видань, на якій обговорити питання захисту інформаційного простору від сумнівних матеріалів.

 

Експертами НЕК протягом 2009-го було досліджено 13558 фільмів та відео сюжетів, 256 одиниць друкованої продукції, 172 - рекламної продукції, 192 - продукції сексуального характеру та інших матеріалів, видано 353 експертні висновки.

 

Частину експертних досліджень було ініційовано НЕК за результатами здійснених моніторингів телеефіру, преси та інтернет-видань. Зокрема торік комісія досліджувала фільми «Хостел» та «Пила», які за результатами експертизи були визнані як такі, що порушували норми Закону «Про захист суспільної моралі», але при цьому мали дозволи Міністерства культури та туризму України. Комісія звернулася до Державної служби кінематографії про скасування державної реєстрації та визнання недійсними прокатних посвідчень на право розповсюдження та демонстрування цих фільмів.

 

«На сьогоднішній день перед Національною комісією стоїть основне завдання - відстоювати довіру у суспільстві, працюючи інколи в умовах критики з боку мас-медіа», - зазначає прес-служба.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10175
Теги:
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Svetik
5076 дн. тому
Хтось нарешті почав моніторити українське масмедіа, ЗМІ. Це потрібно. Бо скоро на телебаченні будуть крутити педофільні сюжети без всякого сорому. Негативна Інформація - це вбивця здорової психіки людини. Тому моніторинг телебачення, радіомовлення та ЗМІ - це вкрай необхідно для України. А пан Костицький В.В. добре робиь свою справу. Народ погоджується з ним. А критика добрих справ була завжди. Як говорить прислів"я "Собака гавкає, а караван йде далі".
hodletsky
5208 дн. тому
Біднесенькі, мають боротися за своє правоє дєло в таких скрутних умовах! Критика не тільки з боку ЗМІ, до речі, а й самого суспільства. А на що вони сподівалися? Утискати і грабувати, лізти в душі і труси, а ми маємо їм руки цілувати і з них бруд злизувати від безмірного почуття вдячності?
кокотюха
5208 дн. тому
"обмежування ДЕРЖАВОЮ певних видів продукції є вимушеним та необхідним кроком" - А-ФІ-ГЄТЬ! якщо не сказати більше... рядснські війська вимушено вводяться в Чехословаччину для захисту там демократії, з тією ж метою вводяться війська в Афганістан, забули, нагадати ще вимушені кроки? як ви збираєтесь відстоювати довіру в суспільстві, тхори? прес-релізами без підписів? експертизами, зроблені невідомо ким під столами?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду