Російські мобільні оператори готові фінансувати перехід на цифрове телебачення

16 Жовтня 2009
24383
16 Жовтня 2009
14:08

Російські мобільні оператори готові фінансувати перехід на цифрове телебачення

24383
Російські мобільні оператори готові фінансувати перехід на цифрове телебачення

Російські мобільні оператори «Вымпелком», МТС і «Мегафон» запропонували частково профінансувати переведення телебачення в Росії на «цифру», пише газета «КоммерсантЪ».

 

Оператори зв'язку зацікавлені в переході на цифру, оскільки розраховують отримати додаткові радіочастоти для запуску зв'язку четвертого покоління (4G). Нині ці частоти зайняті аналоговим телебаченням.

 

В обмін на вільні частоти оператори можуть субсидувати купівлю для населення цифрових перетворювачів сигналу (сет-топ-боксів). За оцінкою експертів, опитаних «Коммерсантом»,  на це знадобиться від 1,58 млрд до 2,1 млрд доларів.

 

Також оператори запропонували другий варіант фінансування переходу на «цифру» - загальну інвентаризацію частот у Росії, в тому числі військових. Ця пропозиція коштуватиме їм у кілька разів дорожче, оскільки конверсія частот може коштувати від 1,7 млрд до 5,1 млрд доларів.

 

Поки невідомо, який проект буде обраний. У Міністерстві зв'язку і масових комунікацій РФ, яке керує цифровізацією, «Коммерсанту» заявили, що готові розглядати партнерські відносини з конверсії радіочастотного спектру. Питання про те, чи можливе залучення партнерів для субсидування сет-топ-боксів, у відомстві залишили без відповіді.

 

Як уже повідомляла ТК, згідно з федеральною цільовою програму «Розвиток телерадіомовлення в РФ на 2009-2015 роки», перехід телебачення на «цифру» коштуватиме Росії 4,08 млрд доларів. З них держава готова профінансувати 62% - 2,55 млрд доларів. Витрати на придбання сет-топ-боксів у програмі жодним чином не зазначені - передбачається, що населення купуватиме їх самостійно.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24383
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду