Держтелерадіо: «Терру ТБ» не буде задіяно в проекті «Канал територіальних громад»

1 Жовтня 2009
15082
1 Жовтня 2009
16:16

Держтелерадіо: «Терру ТБ» не буде задіяно в проекті «Канал територіальних громад»

15082
Держтелерадіо: «Терру ТБ» не буде задіяно в проекті «Канал територіальних громад»

Для того, щоб запустити Канал територіальних громад, не будуть послуговуватися можливостями комерційного мовника  «Терра ТБ», базовим каналом для об'єднання ОДТРК стане Київська державна регіональна ТРК, при цьому обмін програм відбуватиметься не через супутниковий зв'язок, а через інтернет. Про це у коментарі ТК сказав директор департаменту телебачення і радіомовлення Держтелерадіо Сергій Абрамов.

 

«Про «Терру ТБ» вже не йдеться, прийнято рішення про обмін програмами між ОДТРК через інтернет. Спільного каналу КТР, через який би йшов обмін, як  такого немає, це просто креативна назва, яку придумав декілька років тому Іван Чиж, коли був головою Держтелерадіо. Його наступник -  Едуард Прутнік також підтримав цю ідею і навіть трохи розвинув її під назвою Перший громадський, нині - це щодення програма «Час країни» на КДРТРК», - сказав Сергій Абрамов.

 

Як пояснив ТК генеральний продюсер «Терри ТБ» Віктор Підлісний, від «Терри ТБ» відмовилися вимушено - у зв'язку з проблемами переліцензування.

 

За словами Сергія Абрамова, Держкомтелерадіо у всій цій історії має одну мету: поліпшити контент, який виробляється на державні кошти.

 

30 вересня в Держтелерадіо відбулася ще одна нарада з цього питання (попередня була 23 вересня). На цей раз керівництво збирало програмних директорів всіх ОДТРК, які привезли на показ програми власного виробництва. «Ми їх частково переглянули і прийшли до висновку, що вони не зовсім відповідають стандартам інформаційних та інформаційно-аналітичних програм, деякі інформаційні випуски відверто слабкі. Проект КТР ми робимо для того, щоб підняти якість програм, які виробляються на державні кошти, підняти конкуренцію між виконавцями державного замовлення», - пояснив Сергій Абрамов.

 

Контент держзамовлення ділитиметься умовно на «своє для себе», який ОДТРК показуватимуть на регіональному каналі, і «своє для всіх» - регіональні проекти, які були б цікаві для всієї України.

 

Сергій Абрамов роз'яснив, що передаватимуться програми через інтернет, а саме через  двонаправлений дуплексний зв'язок. «Ми сподіваємося, що це дешевше і оперативніше. А окремі програми, які не потребуватимуть оперативного розміщення, можливо, передаватимуться на дисках кур'єрним зв'язком.  Прошу звернути увагу, що все це державне замовлення на виробництво і розповсюдження телерадіопрограм. Тобто це не якісь комерційні проекти», - сказав він.

 

Комітет ніяким чином не впливатиме на зміст програм, єдине, що контролюватиме -  це якість. Які саме програми будуть надходити з регіонів, вирішуватимуть самі регіони. Спільного продукту кожної доби має вироблятися всіма компаніями на 39 годин, умовно по 1,5 години кожною державною телекомпанією.

 

Строки запуску КТГ залишилися незмінними: 25 жовтня буде розпочато тестове мовлення, а 9 листопада почнеться мовлення в повному обсязі. В такій швидкій реалізації проекту вони вбачають політичний підтекст.

 

Як повідомили ТК деякі керівники ОДТРК, відповідної якості програмного продукту в них набереться хвилин на 20, але аж ніяк не на 1,5 години. Крім того сумнівно, що технічно ОДТРК зможуть передавати й приймати програми через інтернет. Для цього потрібна виділена лінія й кілька підсилювачів, кожен з яких коштує по 8 тисяч доларів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15082
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Київ
5323 дн. тому
Маєте рацію, колего! Нам шо так - шо так - все одно вбоге існування. Красные придут - грабют, белые придут - грабют.
Гуцол (Одеса)
5323 дн. тому
Нажаль креативна думка так і залишається лише думкою. У державному ТБ все через практолога - керівництво творчо думає, натомість журналісти вимушені шукати гроші
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду