«Детектор медіа» звертається до політсил: використовуючи інформацію ЗМІ, посилайтеся на першоджерело

30 Вересня 2009
14012
30 Вересня 2009
19:38

«Детектор медіа» звертається до політсил: використовуючи інформацію ЗМІ, посилайтеся на першоджерело

14012
«Детектор медіа» звертається до політсил: використовуючи інформацію ЗМІ, посилайтеся на першоджерело

30 вересня прес-служба Партії регіонів поширила заяву під заголовком «Телеинструменты для будущей диктатуры», у якій ідеться про створення «Каналу територіальних громад» на базі ОДТРК і комерційного каналу «Терра ТВ».

 

Нагадаємо, що це ексклюзивна інформація «Детектор медіа», оприлюднена 25 вересня. Партія регіонів жодним чином не посилається на першоджерело інформації. Водночас прес-служба партії констатує, що «участники приснопамятного совещания в Гостелерадио боятся напрямую говорить с журналистами». Також політична сила називає плани щодо об'єднання державного ресурсу та приватної компанії рейдерським захопленням за прямою вказівкою Юлії Тимошенко, хоча інформація ТК підстав для таких висновків не давала.

 

Це не поодинокий випадок. Нагадаємо, що в аналогічний спосіб діяв і народний депутат Микола Томенко (БЮТ).  Торік віце-спікер звертався до Генеральної прокуратури з проханням перевірити «інформацію ЗМІ» про причетність Віктора Балоги до провайдера цифрового мультиплексу MX-4 - компанії «Українська цифрова телемережа». Про входження однієї з компаній групи «Барва» до складу засновників УЦТМ стало відомо у результаті розслідування, проведеного ТК.

 

«Детектор медіа» просить політичні сили, по-перше, поважати журналістську працю, і в пресових заявах, вказувати медіа, які першими оприлюднили інформацію, щоб у колег з інших ЗМІ не виникало проблем з ідентифікацією першоджерела. По-друге, не перекручувати інформацію і наводити аргументовані підстави для тих чи інших висновків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14012
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ъ
5337 дн. тому
Для Pups. ТК, конечно, права по сути. Но любопытно увидеть, где и как Ъ использовал эксклюзивную информацию ТК без ссылки на источник. Пожалуйста, приведите конкретный пример.
Храбрый Портняжка
5341 дн. тому
А "телекритики" - как Тимошенко. У неё ведь тоже "копирайт" на использование слова "вона", все остальные обязаны "ссылаться на источник". Печерский суд обязал
Белоус-Наливайков
5341 дн. тому
У ТК мания величия. Думаете, что руководители областных ОДТРК не общаются с депутатами из Партии регионов??
Pups
5341 дн. тому
Да если бы только политсилы! Они хотя бы не являются прямыми конкурентами в распространении информации. Аналогичные претензии можно адресовать еще и (или прежде всего) таким изданиям, как "Коммерсант-Украина", "Медиабизнес", "Экономические известия" и многим другим, которые считают, что ТК - это бесплатное информагентство. Передирают материалы безо всяких ссылок, удосуживаясь разве что разбавить водичкой или прозвонить указанных в новостях ТК людей, чтобы подать новость от себя. "Журналисты"... а "Телекритика" у них - вечный источник "Ы"/"БЫ"/"ГЫ" :) на медиарынке:)) Коллеги, этот источник наверняка вовсе не желает оставаться неназванным :)!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду