Нацрада викреслила одеську телекомпанію АТВ з універсальної програмної послуги

4 Березня 2009
23802
4 Березня 2009
16:58

Нацрада викреслила одеську телекомпанію АТВ з універсальної програмної послуги

23802
Нацрада викреслила одеську телекомпанію АТВ з універсальної програмної послуги
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 4 березня переглянула універсальну програмну послугу в Одесі й виключила з неї телекомпанію «АТВ при Одеській національній академії зв’язку імені Попова». Нагадаємо, універсальна програмна послуга (УПП) – це перелік програм, що є обов’язковими до трансляції в кабельних мережах, оскільки мають ліцензії на ефірне мовлення в даному населеному пункті.
 
Попри те, що АТВ має ефірну ліцензію на мовлення в Одесі, компанія також має три попередження регуляторного органу, у зв’язку з чим Нацрада прийняла рішення про анулювання її ліцензії у грудні 2007 року та подала до суду. Однак суд в Одесі вже другий рік не може прийняти рішення по цій справі.
 
Подібну санкцію – вилучення з УПП –  Нацрада застосувала вперше. Цьому передували окремі рішення щодо викреслення АТВ з переліку кабельних провайдерів, які проходили ліцензування на останніх засіданнях Нацради – АТВ вже було вилучено з УПП у ліцензіях провайдерів «Фарлеп-Інвест» та «Одеські цифрові комунікації».
 
«Як може Нацрада рекомендувати як обов’язковий до трансляції телеканал, у якого є проблеми з законом?», - так прокоментував дане рішення голова регуляторного органу Віталій Шевченко.
 
Він же уточнив, що йдеться лише про виключення каналу з переліку УПП, але не про заборону його трансляції взагалі.
 
Компанія «АТВ» передовсім відома програмою «Правда» (відеофрагменти можна переглянути тут), у якій ведучий Григорій Кваснюк брутально висловлюється щодо української державності та українців.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23802
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Одесит
5432 дн. тому
Брехня АТВ присутнє у всіх кабельних та IP-TV мережах телебачення Одеси та області.
Григорий Кваснюк, ТК АТВ
5521 дн. тому
О содержании программы "Правда" нужно судить не по "фрагментам", а просматривая программу в полном объеме. Впрочем, профессиональным провокаторам из нацистских "патріотичних кіл" до этого дела нет. Вот и появляются "комментарии" : "Одеса вітає ...". А в действительности Одесса говорит на другом языке. И Одесса не с Нацсоветом, а с нашей телекомпанией. И поэтому просто не хочется комментировать бред о том, что "ведучий Григорій Кваснюк брутально висловлюється щодо української державності та українців."
Одеса
5521 дн. тому
Одеса вітає таке рішеня! Ще було б гарно ті морди, що на їх екрані брешуть виключити. Там не тільки з ЗАКОНОМ проблеми, но і з психікою.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду