Прогноз НАМ: у регіональних медіа рекламні надходження зменшаться на 45%

12 Грудня 2008
19935
12 Грудня 2008
13:06

Прогноз НАМ: у регіональних медіа рекламні надходження зменшаться на 45%

19935
Прогноз НАМ: у регіональних медіа рекламні надходження зменшаться на 45%
Центр маркетингових досліджень Незалежної асоціації телерадіомовників (НАМ) провів експертне опитування щодо реагування регіональних ринків медіа та реклами на загострення економічної кризи. В опитуванні взяли участь 43 представники регіональних телерадіокомпаній.
 
За їхніми прогнозами, рекламні бюджети наступного знизяться на 45%. У перші місяці загострення кризи вони вже знизилися на 5-15%. Найбільше урізання рекламної активності спостерігається в автомобільному секторі, нерухомості, комунікаціях та індустрії розваг.
 

  
За таких умов 81% опитаних компаній вже продумали стратегію оптимізації чи зменшення видатків. Зокрема, 21% планують знизити витрати на закупівлю авторського
програмного продукту,15% - скоротити виробництво власного продукту, 20% - скоротити персонал, 44% - скоротити накладні розходи.
 
Деякі ідеї залучення додаткових коштів:
 
• Розміщення оголошень про працевлаштування, привітання, загублені документи (21 канал, Ужгород)
 
• Залучаються нові підприємства для розміщення реклами («18 Юніон», Макіївка, Донецька область)
 
• Тепер рекламі приділяють більше уваги. З’являються нові види послуг, їх можна рекламувати («Моріон», Євпаторія, Крим)
 
• Розробку проектів під замовлення. Рекламні договори тепер підписуються на місяць, тоді як раніше – щонайменше на півроку («Новий Чернигов», Чернігів).
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19935
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Докуч
5619 дн. тому
региональные ТРК уничтожают сознательно - иначе зачем повышает цены на услуги концерн РРТ- их оправдания для детей,зачем власть на местах не выходит на диалог с народом имея деньги на инф.обеспечение-тратят их куда попало или госуд.ТРК без тендеров и тд.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду