Генпрокуратура Росії пропонує наглядовому органу покарати канал «2х2» за жорстокі мультики

8 Вересня 2008
21969
8 Вересня 2008
15:38

Генпрокуратура Росії пропонує наглядовому органу покарати канал «2х2» за жорстокі мультики

21969
Генпрокуратура Росії пропонує наглядовому органу покарати канал «2х2» за жорстокі мультики
Генеральна прокуратура Російської Федерації внесла подання до Росзв’язоккомнагляду (наглядовий            державний орган у сфері медіа) у зв'язку із порушенням прав дітей телекомпанією «2х2», повідомляє «Газета.ру».
 
За дорученням прокуратури міста Москви експерти Генпрокуратури провели дослідження 12 мультиплікаційних серіалів – «Сімпсони», «Гриффіни», Metalocalypsе, «Ленор – маленька мертва дівчинка»,  South Park тощо.  «За результатами дослідження експерти встановили, що зміст мультфільмів не відповідає вимогам законодавства про захист морального та психічного розвитку дітей, про охорону їхнього здоров’я. Мультиплікаційні фільми, які випускає в ефір телерадіокомпанія «2х2», пропагують насильство та жорстокість, порнографію, антисуспільну поведінки… спрямовані на те, щоб викликати в дітей страх, паніку, жах. Практично в усіх мультфільмах експлуатується тема суїциду…. Така інформаційна продукція низького морально-етичного змісту справляє вкрай негативний вплив на дітей, спотворює їхні ціннісні орієнтації, створює небезпеку виникнення панічних станів та невротичних розладів» - ідеться в повідомленні Генпрокуратури.
 
На думку прокуратури, трансляція цих мультсеріалів порушує встановлений законодавством Росії заборону на зловживання ЗМІ, зокрема, на поширення матеріалів, що пропагують порнографію, культ насильства та жорстокості. «Демонстрація мультфільмів у доступний для дітей час мовлення суперечить загальнопризнаним принципам і нормам міжнародного права, скерованим на пріоритетну охорону прав і законних інтересів дітей, їх захист від інформації та матеріалів, що завдають шкоди їх добробуту, здоров’ю, моральному та духовному розвиткові», - йдеться в повідомленні
 
Прокуратура запропонувала наглядовому органу вжити заходів для усунення порушень та недопущення зловживань ЗАТ «ТРК 2х2» свободою ЗМІ під час демонстрації мультфільмів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21969
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кенни
5709 дн. тому
Сволочи!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду