Нацкомісія з суспільної моралі засудила текст пісні «Мумітроль» групи «Скрябін». Кузьма сміється

2 Вересня 2008
21325
2 Вересня 2008
15:46

Нацкомісія з суспільної моралі засудила текст пісні «Мумітроль» групи «Скрябін». Кузьма сміється

21325
Нацкомісія з суспільної моралі засудила текст пісні «Мумітроль» групи «Скрябін». Кузьма сміється

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі визнала текст пісні «Мумітроль» групи «Скрябін» таким, що порушує етичні норми. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

 
Висновок НЕК був наданий на запит Нацради з приводу скарги заступника голови Київської міської державної адміністрації (ім’я не вказане).
 
«Текст пісні „Мумітроль” є таким, що порушує етичні норми, правила поведінки, що склалися в суспільстві на основі традиційних духовних і культурних цінностей, уявлень про добро, честь, гідність, громадянський обов’язок, совість, справедливість, та завдає шкоди моральності суспільства.  
 
Правомірність виходу в ефір таких аудіовізуальних творів, як „Мумітроль”, „що поширюють інформацію, яка посягає на честь і гідність особи” та „можуть завдати шкоди фізичному, психічному чи моральному розвитку дітей та підлітків” регламентуються ст. 6 Закону України „Про телебачення та радіомовлення”», - йдеться у висновку.
 
«З одного боку, мені просто шкода цих людей, які не можуть більше побачити нічого пагубнішого в українській культурі, ніж наша пісня, - сказав «Детектор медіа» Андрій «Кузьма» Кузьменко, лідер групи «Скрябін». -  З другого – мені смішно. Бо ця пісня три місяці валила по телєку і по радіо, її співають на всіх концертах люди, а комісія з питань суспільної моралі її щойно уздріла. Може, це не дуже професійно? Адже через їхню неповороткість, виходить, пісня, яку вона вважають аморальною, три місяці розтлівала народ України? Навіть якщо її зараз заборонять до ефірів, то свою «пілотну» місію за ці три місяці пісня вже виконала: вона стала хітом. До того ж ви розумієте, що все заборонене у наших людей викликає підвищений інтерес. Тому мені варто піти поставити свічку за здоров’я членів комісії і подякувати їм за такий піар».
 
Наводимо оцінюваний текст пісні групи «Скрябін»:
 
Кохана, я тебе люблю
Так особливо
чувіха, я прошу будь чемна
Бо буду бити
Руками, ногами, своєю головою
Локтями, ремнями, залізною трубою

Приспів:
Якщо ти зрадиш, кохана
Я вирву всі твої патли
До м’яса вкушу за руку
Як велика скажена собака
Якщо ти зрадиш, кохана
Я виб’ю всі твої зуби
В коробочку їх поскладаю
І буду над нею ридати

Маленька, подай свій мобільний
Я почитаю
Від кого прийшла есемеска
І буду бити
Руками, ногами, своєю головою
Локтями, ремнями, залізною трубою

Приспів (2)
 
Відеокліп, який радять не показувати експерти, можна побачити тут.
 
«Детектор медіа»
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21325
Теги:
Коментарі
17
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрій Ліам
5049 дн. тому
За інформацією, наявною в Kapitalizator.COM, 24 червня 2010р. Київський апеляційний адміністративний суд відмовив прихильникам групи «Скрябін» в розгляді справи щодо визнання незаконним висновку Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі № 236Е від 19 серпня 2008 року щодо тексту пісні «Мумітроль» групи «Скрябін». http://www.kapitalizator.com/pryhylnyky-skryabina-ne-zdayutsya-mumitrol-bude-zhyty
babalay
5595 дн. тому
Цю пісню потрібно було б сприймати так, як ви всі її сприймаєте, якби її заспівав наприклад Кобзон :-) Але якщо її співає Скрябін, - вона набуває зовсім іншого змісту. По-перше вона розрахована на людей з почуттям гумору, а не на зануд і "правильних" маминких синків і повинна викликати лише сміх, а не бажання іти і когось бити! По-друге я ніколи не повіру, що якась пісенька такого сатиричного змісту зможе зіпсувати людину. І це все що більшість із вас тут говорить, просто не налазить на вуха:-) P.S. Слово "собака" там вжито дуже навіть правильно!
5626 дн. тому
невже в нас нема більш чого критикувати як пісню Кузьми? Я його зовсім не захищаю, але включіть телевізор!!!Насильство і порнуха - цілодобово!!!!!!
5672 дн. тому
Заборонити цю пісню! А що, про щось приємне важко складати пісні? Таку пісню могла скласти людина, яка недружить з головою, або неповажає людей які її оточують.
Богатырь
5722 дн. тому
уважаемые друзья политики, разберитесь-ка лучше в парламенте и в коалиационных вопросах! Неужели больше делать нечего, кроме как искать мораль в песнях? А мораль тут есть! Но не каждому дано её почуствовать! Не нравится песня со смыслом - слушайте Катю Лель с её "Муси - пуси"! Если людям нравится, значит песня заслуживает право на жизнь! А то как не включишь радио, только и слышишь... "Я тебя люблю...", "Ай лав ю...", "Кохаю"... А тут мы видим другую сторону, более реальную и жизненную! И текстяра - офигенная!
.....
5722 дн. тому
ну ви народ кумедний!!!!!шо ви в цій пісні такого вгледіли???....моральність????може коли вам анекдот розкажуть ви тож почнете шукати в ньому моральності??
Катя
5723 дн. тому
Сразу видно, что люди малознакомы с творчеством Э.По. Кузьма просто сделал комическую экранизацию его некоторых произведений. Так что его "Мумитроль" можно назвать классикой. К тому же тупые и примитивные песни, исполняемые голыми проститутками, наносят гораздо больший этическим и моральным представлениям подрастающего поколения
Smokehead
5723 дн. тому
Ну за Раду зрозуміло - люди на роботі, це ж не виступи президента забороняти. Більш дивують коментарі - в вас що, почуття гумору відсутнє взагалі, так приїздить в який небудь Краматорськ і подивиться як там поводяться з двчатами. Дякую Кузьмі за зернятко сарказму на цьому жахливому тлі мармеладно-блакитної поси...
5724 дн. тому
... не тільки пісню, а і Кузьму заборонити в Україні вже варто було. У печінках вже його героїчні вчинки, якщо чесно
лана
5724 дн. тому
Найбільше у тій ситуації шкода Залєвського, хто ж його бідного тепер знову у кліпі запросить знятися...:)
Баян
5724 дн. тому
Вот {CENSORED} моральный...а видать будет рассказувать и рыгатать,як воны його писню запретили.И кто-то говорит что у нас есть культура,есть шоубизнес.Фу мерзость...
5724 дн. тому
Молодц Нацсовет! Опусу Кузьмы - триндец. Психологическая патология у человека - нельзя это в ефир.
Libra
5724 дн. тому
цей кліп і текст є демонстрацією емоційного насилля над жінкою. він може багатьох навчити так казати і робити...Це ж треба бути таким примітивним, щоб видавати це місиво жорстоких погроз за мистецтво... я дивуюся дівчині, яка погодилася бути у цьому кліпі...
Їм Нацрати
5724 дн. тому
Схоже, що в панів з Нацради - повна відсутність почуття гумору.... Єдина претензія до пісні - слово "собака"- чоловічого роду))) Ліпше вмикали б свої телевізори ближче до години так 1-ої ночі... Бо на те, що о цій порі коїться на каналі НТН, схоже, їм точно Нацрати...
DimOК
5724 дн. тому
Ну и песня. Позорище. Поддерживаю! Нужно запретить!
Ну, за мораль!
5724 дн. тому
A-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a-a.....................
РусофилЪ
5724 дн. тому
Поддерживаю обеими руками. От {CENSORED} нужно избавляться.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду