Президент видав Указ про створення Суспільного мовлення протягом 2008 року

21 Лютого 2008
12339
21 Лютого 2008
17:56

Президент видав Указ про створення Суспільного мовлення протягом 2008 року

12339
Президент видав Указ про створення Суспільного мовлення протягом 2008 року
 

Указ

З метою всебічного задоволення потреб суспільства в оперативній, об'єктивній інформації, забезпечення плюралістичного характеру мовлення, висвітлення позицій представників різних верств населення, забезпечення реалізації конституційного права особи на інформацію, керуючись статтями 34 і 102 Конституції України, нормами Закону України «Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України», постановляю:

 
1. Кабінету Міністрів України вжити заходів щодо створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України, для чого, зокрема:
 
утворити у місячний строк робочу групу для опрацювання та супроводження вирішення питань щодо створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України, залучивши до її складу представників Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Державного комітету телебачення та радіомовлення України, Антимонопольного комітету України, представників Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України, творчих спілок та всеукраїнських громадських об'єднань, науковців;
 
опрацювати питання щодо доцільності існування Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України за умови створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України, забезпечивши при цьому широке громадське обговорення різних позицій;
 
розробити за участю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Державного комітету телебачення та радіомовлення України, Антимонопольного комітету України, представників творчих спілок та всеукраїнських громадських об'єднань, науковців концепцію створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України та подати її до 1 вересня 2008 року на розгляд Ради національної безпеки і оборони України.
 
2. Секретареві Ради національної безпеки і оборони України забезпечити підготовку до розгляду у жовтні 2008 року Радою національної безпеки і оборони України питання про концепцію створення системи Суспільного телебачення і радіомовлення України.
 
Президент України Віктор ЮЩЕНКО
 
21 лютого 2008 року
 
 
Як заявив заступник Глави Секретаріату Президента України Андрій Кислинський, Указ спрямований на утвердження свободи слова в країні та становлення і зміцнення громадянського суспільства. За його словами, розбудова суспільного мовлення – стратегічний пріоритет у діяльності Віктора Ющенка упродовж останніх років. «На жаль, Президент змушений констатувати, що діяльність Кабінету Міністрів та органів виконавчої влади, які безпосередньо відповідають за здійснення національної інформаційної політики, у питанні створення суспільного мовлення є незадовільною», – зазначив Андрій Кислинський.
 
Уряд досі не запропонував концепції створення суспільного мовлення, не визначив реальних термінів його впровадження, не вдосконалив відповідне законодавство. У Глави держави, за словами заступника Глави Секретаріату Президента, складається враження, що суспільне мовлення для уряду – другорядне питання, відкладене у довгу шухляду.
 
Указ Президента пропонує механізм вирішення цього питання, визначає відповідні завдання та встановлює терміни виконання. «Президент вимагає від усіх уповноважених гілок влади перейти від слів до діла. Протягом 2008 року в Україні має бути створено суспільне мовлення», – наголосив Андрій Кислинський.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12339
Читайте також
25.03.2010 11:52
Петро Провалов, для «Детектор медіа»
12 394
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Марі
5851 дн. тому
Друзі, колеги!!!! Чи зверне колись увагу Гарант на проблеми малих ЗМІ? В містех і районах жорстка цензура, самодурство і гвалтування свободи слова. Або ж ліквідувати цю дрібноту, або дати колективам право на самостійне життя, без чиновників-цензорів. Чи усіх тільки і хвилює "ласий шматок" НТКУ???
ОМГ
5910 дн. тому
Да успокойтесь вы...
Все нормальные люди работают на коммерческих каналах.
А кацаны, ангеловы и косяченки {censored} за 1000 гривен в месяц.
журналіст
5911 дн. тому
Зубки обламеєте об Кацан, ангелову а тих, кого звикли непотребом обзивати. Бо вони можуть і сценарії програм писати професійно, і статті, і поставити ці програми можуть. Та й особистому плані - поміцніше багатьох Русліків будуть. Принаймні - вони не тікають злодійкувато у відпустки як тільки керівництво міняється. апаратуру не вивозять, архіви не цеплять. І за це "не" їх ненавидять І Андрушки, і карліки типу Феді-головного та Феді-другорядного із "Новин". А щодо Суспільного ТБ - ага, як же не так! Якраз перед президентськими виборами і здадуть НТКУ! Просто зараз йде боротьба - хто гроші передвиборчі банкуватиме на олівці. Дока думав - він, казав "Весь бомонд куплю..." Не вийшло. Може, Катя з пером у голові?
5911 дн. тому
Ангелова - талановита, на відміну від багатьох "експертів", які сплять і бачать, аби вона звідси пішла, бо на її фоні вони не те, що блякнуть - розчиняються у повітрі. Лишається лише смердючий слід... Тому не сподівайтеся... А для Докаленка, Вибрановського, Кавецької - заява про звільнення за власним - це найлегше, найпростіше, майже нагорода. Треба було спочатку влаштувати перевірочку фінансову, а потім, можливо, і відпустити... в компанію Рудьковському... Тільки кому ж це вигідно?.. От маємо те, що маємо.
камінь
5911 дн. тому
Як на мене новий Указ є простою реакцією на ту війну, яка точиться за лакомий кусочон -НТКУ. Де ще можна за два роки купити круту хату, машину таку ж та побудувати приватний будинок в Києві? І це зробила не головна персона, а якийсь там Вібрановський. Можна уявити наскільки покращили свій матеріальний статус керівники. Не даремно довкола посади президента НТКУ ведеться жорстка боротьба. А тут ще й президентські вибори на носі.Тому цей Указ - мертвонароджене дитя.Просто секретаріат президента, президент та Кабмін не можуть визначитися з кандидатурами. А тут ще й Литвин свого Сторожука почав пропихати, незхважаючи на те, що той ще зовсім недавно був радником Януковича. Суспільного телебачення ніхто не побудує в Україні ближчим часом хоча б тому, що ніхто не знає що це таке.Від зміни таблички на Мельникова суть не зміниться.Потрібна політична воля відмовитися від телеадмінресурсу за бюджетні кошти та створити принципово нову сутність, з новими людьми, новими підходами до якості мовлення, де центром інтересу буде суспільство, а не чиїсьтак звані партійно-номенклатурно-бізнесові інтереси.Але про це в нашій державі вже навіть народ не думає, бо загнаний бідністю в тупий безвихідний кут. А Указ фактично паралізує роботу НИКУ та пролонговує агонію ставлеників Докаленка, в яких не те що немає честі але й навіть совісті піти по-доброму.Мабуть ще не всі бабки вигрибли.
Єгор
5911 дн. тому
Можливо, Указ - чергова спроба "все поделить"? Поки що ніхто навіть не визначився з сутністю терміну "суспільне ТБ"...
знавець
5911 дн. тому
якраз Кацан,Ангелова і Косяченко професійну придатність доведуть, не сумнівайтеся, бо таку школу пройшли, яка багатьом і не снилася. А от гламурненьким псевдожурналістикам, ніби-ведучим і т.ін, яі двох слів докупи зв"язати не вміють, а тільки хизуватися та з суфлера в кращому разі читати, це може і не вдатися. А Косяченко в США на телебаченні стажувався і працював з американським продюсером, який на виборах Клінтона за всі телевізійні напрямки відповідав!
Одессит
5911 дн. тому
Надо все наработки активистов Общ.вещания пустить в дело уже сейчас. Нечего тормозить. А брехуны-политики пусть со своими сериалами кончают стибаться с медиаподтанцовки! А то некоторым таки захочется и Нацтелевидение и Нацрадио прихватизировать. Дайте народу глоток правды, а не информационную баланду от корпораций. В нормальных странах давно существует общественное вещание!
....
5911 дн. тому
Своєчасне і правильне рішення. Тільки так зьявиться можливість розігнати цих старих пердунів, та інтелектуальних імпотентів. І нехай пані Кацан, Ангелова, пан Косяченко та багато іншого непотребу на конкурсі доводять свою професійну придатність.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду