«УМХ» купує 50% рекламної компанії «Радіорама» (ОНОВЛЕНО)

8 Лютого 2008
6686
8 Лютого 2008
13:10

«УМХ» купує 50% рекламної компанії «Радіорама» (ОНОВЛЕНО)

6686
«УМХ» купує 50% рекламної компанії «Радіорама» (ОНОВЛЕНО)

Антимонопольний комітет дозволив компанії «Радіогрупа» (Харків) придбати 50% підприємства «Радіорама» (Київ), повідомляє прес-служба АМКУ.

«Радіогрупа» є товариством з обмеженою відповідальністю і здійснює діяльність із управління корпоративними правами господарюючих суб’єктів, «Радіорама» надає посередницькі послуги під час розміщення реклами в мережі радіомовлення в м. Київ.

У січні АМКУ дозволив компанії «Українська медіа група» (Київ) придбати понад 50% компанії «Радіогрупа»; «Радіогрупа», у свою чергу, одержала дозвіл на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «НБМ Радіо» (ТМ «Ретро-FM»), основним видом діяльності якого є радіомовлення і надання послуг із реклами на радіо.

Водночас, як повідомила «ТК» прес-секретар «Українського медіа холдингу» Анастасія Жук, ця оборудка є частиною великого процесу реструктуризації «УМХ». «Радіорама – це підприємство, яке раніше називалося Авторадіо Реклама і яке займається продажем реклами на радіостанції Авторадіо. Це наше підприємство, а не стороннє. Ми не виходимо на новий ринок радіореклами – фактично ми самі в себе купуємо підприємство. Відбувається юридична процедура реструктуризації, а не купівля».

ЗАТ «Українська медіа група» і ЗАТ «Український медіа холдинг» входять до групи компаній «Український медіа холдинг», що в 2006 році повідомила про початок реорганізації свого бізнесу шляхом приєднання дочірніх підприємств, а також про підготовку до виходу на міжнародні ринки капіталу, зокрема, IPO. Для цього влітку 2006 року була створена компанія United Media Holding (UMH, Нідерланди), яка у травні 2007 року стала власником «УМХ» і «УМГ».

У серпні 2007 року акціонери ЗАТ «УМГ» на загальних зборах прийняли рішення про збільшення статутного капіталу у 17 разів, або на 9,69 млн грн, – до 10,26 млн грн. шляхом додаткової емісії 102 тис. простих іменних акцій у документарній формі. Голова спостережної ради ЗАТ «УМГ» Борис Ложкін придбав 17 акцій, компанія UMH - інші 101,983 тис. акцій.

Група компаній «Український медіа холдинг» заснована в 1994 році, працює на ринках України, Росії, Казахстану і Білорусії і є однієї з найбільших у СНД. До групи входять 60 друкованих видань (70% – власних, 30% –- ліцензованих), шість радіостанцій, поліграфічний комбінат, логістична компанія та мережа роздрібних продажів.

 
Сукупний доход групи, за даними компанії, за 2007 рік становив $150 млн, що перевищив приблизно на 50% результати 2006 року (2006 – $110 млн). За підсумками 2007 року компанія займала 12,3% (11,5%) ринку друкованої реклами і 27 % (23%) ринку радіореклами.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6686
Читайте також
26.01.2009 22:33
, Владимир Королев
30 690
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду