АРМА про активи «УМХ»: Ми обрали концепцію поділу холдингу на окремі лоти

АРМА про активи «УМХ»: Ми обрали концепцію поділу холдингу на окремі лоти

16 Серпня 2022
1841
16 Серпня 2022
17:05

АРМА про активи «УМХ»: Ми обрали концепцію поділу холдингу на окремі лоти

1841
Дмитро Жоравович, АРМА: Раніше відібраний управитель «УМХ» та агенція зіткнулися з проблемою оцінки вартості холдингу.
АРМА про активи «УМХ»: Ми обрали концепцію поділу холдингу на окремі лоти
АРМА про активи «УМХ»: Ми обрали концепцію поділу холдингу на окремі лоти

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Дмитро Жоравович в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив, що агенція обрала концепцію поділу «Українського медіахолдингу» на окремі лоти і пошуку управителя саме для тих активів, якими можна ефективно управляти, не питаючи згоди власника.

Ще у 2021 році суд скасував рішення АРМА про передачу «УМХ» в управління компанії «1+1 Інтернет», що входить до групи «1+1 медіа» олігарха Ігоря Коломойського.  

За словами Жоравовича, проблема з «УМХ» не лише в рішенні суду, адже «навіть без цього відібраний управитель – "1+1 Інтернет" – і АРМА зіткнулися з проблемою оцінки вартості "УМХ", який, знову ж таки, переважно складається з корпоративних прав». 

«Оцінювач не зміг отримати необхідну інформацію для проведення оцінки, бо власник її не надав. Крім того, навіть якби оцінити актив урешті вдалося, управителю все одно довелося б узгоджувати свої дії зі власником, а отже він би так чи інакше не зміг управляти медіахолдингом. Тому зараз, поки не змінять закон у частині розблокування управління корпоративними правами, ми обрали іншу концепцію. Вона передбачає поділ "УМХ" на окремі лоти, виокремлення рухомого та нерухомого майна і пошук управителя саме для тих активів, якими можна ефективно управляти, не питаючи згоди власника», – каже Жоравович.

У вересні 2019 року Печерський райсуд Києва передав в управління АРМА медіаактиви бізнесмена-втікача часів експрезидента Віктора Януковича, власника «Українського медіахолдингу» Сергія Курченка. 

10 вересня 2020 року тендерний комітет АРМА обрав управителем для УМХ компанію «1+1 Інтернет», що входить до групи «1+1 медіа». Однак у 2021 році Окружний адміністративний суд Києва скасував це рішення АРМА, частково задовольнивши позов «УМХ» до агенції.

Фото надане Дмитром Жоравовичем

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1841
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду