detector.media
08.02.2008 13:10
«УМХ» купує 50% рекламної компанії «Радіорама» (ОНОВЛЕНО)

Антимонопольний комітет дозволив компанії «Радіогрупа» (Харків) придбати 50% підприємства «Радіорама» (Київ), повідомляє прес-служба АМКУ.

«Радіогрупа» є товариством з обмеженою відповідальністю і здійснює діяльність із управління корпоративними правами господарюючих суб’єктів, «Радіорама» надає посередницькі послуги під час розміщення реклами в мережі радіомовлення в м. Київ.

У січні АМКУ дозволив компанії «Українська медіа група» (Київ) придбати понад 50% компанії «Радіогрупа»; «Радіогрупа», у свою чергу, одержала дозвіл на придбання частки у статутному капіталі ТОВ «НБМ Радіо» (ТМ «Ретро-FM»), основним видом діяльності якого є радіомовлення і надання послуг із реклами на радіо.

Водночас, як повідомила «ТК» прес-секретар «Українського медіа холдингу» Анастасія Жук, ця оборудка є частиною великого процесу реструктуризації «УМХ». «Радіорама – це підприємство, яке раніше називалося Авторадіо Реклама і яке займається продажем реклами на радіостанції Авторадіо. Це наше підприємство, а не стороннє. Ми не виходимо на новий ринок радіореклами – фактично ми самі в себе купуємо підприємство. Відбувається юридична процедура реструктуризації, а не купівля».

ЗАТ «Українська медіа група» і ЗАТ «Український медіа холдинг» входять до групи компаній «Український медіа холдинг», що в 2006 році повідомила про початок реорганізації свого бізнесу шляхом приєднання дочірніх підприємств, а також про підготовку до виходу на міжнародні ринки капіталу, зокрема, IPO. Для цього влітку 2006 року була створена компанія United Media Holding (UMH, Нідерланди), яка у травні 2007 року стала власником «УМХ» і «УМГ».

У серпні 2007 року акціонери ЗАТ «УМГ» на загальних зборах прийняли рішення про збільшення статутного капіталу у 17 разів, або на 9,69 млн грн, – до 10,26 млн грн. шляхом додаткової емісії 102 тис. простих іменних акцій у документарній формі. Голова спостережної ради ЗАТ «УМГ» Борис Ложкін придбав 17 акцій, компанія UMH - інші 101,983 тис. акцій.

Група компаній «Український медіа холдинг» заснована в 1994 році, працює на ринках України, Росії, Казахстану і Білорусії і є однієї з найбільших у СНД. До групи входять 60 друкованих видань (70% – власних, 30% –- ліцензованих), шість радіостанцій, поліграфічний комбінат, логістична компанія та мережа роздрібних продажів.

 
Сукупний доход групи, за даними компанії, за 2007 рік становив $150 млн, що перевищив приблизно на 50% результати 2006 року (2006 – $110 млн). За підсумками 2007 року компанія займала 12,3% (11,5%) ринку друкованої реклами і 27 % (23%) ринку радіореклами.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY