Ефективну систему радіовимірювань в Україні створюватиме Радіокомітет

11 Грудня 2007
16656
11 Грудня 2007
15:55

Ефективну систему радіовимірювань в Україні створюватиме Радіокомітет

16656
Ефективну систему радіовимірювань в Україні створюватиме Радіокомітет

 

В Україні утворено Радіокомітет – постійно діючий орган, завданням якого є створення ефективної систем радіовимірювань в Україні. За словами виконавчого директора Радіокомітету та Незалежної асоціації телерадіомовників Катерини М’ясникової, на сьогодні підписані вже всі необхідні документи.
 
Як уже повідомляла «ТК», 1 жовтня НАМ узгодила остаточний текст договору, згідно з яким створюється комітет.  До складу Радіокомітету увійшли «Український медіахолдинг», група ТАВР («Русское радио», «ХІТ ФМ», «KISS FM») та «Наше радіо», а також рекламні агентства Publicis Groupe, ADV Group і Group M. Ці рекламні агентства були обрані тому, що вони є найпотужнішими компаніями на ринку та представляють великі міжнародні компанії. Основні напрямки діяльності організації – вироблення спільного бачення учасниками ринку принципів, методик та порядку проведення досліджень радіо аудиторії, представництво інтересів ринку, обрання на тендерних засадах організації, що проводитиме дослідження. Окрім того, комітет займатиметься проблематикою запровадження цифрового радіомовлення. В якості дорадчих органів при Радіокомітеті працюватиме технічний комітет, що складається з маркетологів та фахівців з радіовимірювань; та юридичний комітет, до якого увійшли юристи кожної компанії – члена новоствореної організації. 
 
За словами Катерини Мясникової, всі рішення Радіокомітет прийматиме на засіданнях 75 відсотками голосів. Голоси між групами членів комітету розподіляються за принципом 90% - радіокомпанії, 10% - рекламні агентства. Частки між рекламними агентствами розподіляються порівну, частка між радіокомпаніями – таким чином: «УМХ» – 37%, ТАВР – 37% і «Наше радіо» - 16%.
 
Перше засідання Радіокомітету,  присвячене подальшому проведенню досліджень у 2008-2009 році, має відбутися ще до Нового року «Як я передбачаю, тендер на наступний рік оголошуватись не буде, - каже Катерина М’ясникова. - Але ми спробуємо визначити наші позиції щодо дослідження, що проводиться.. Майже всі контракти підписані, лишився один місяць, тому, я думаю, буде розумно говорити про тендер на 2009 рік».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16656
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду