СМЕ збільшить свою частку в «1+1» до 81,67% за допомогою Коломойського

17 Жовтня 2007
10008
17 Жовтня 2007
11:18

СМЕ збільшить свою частку в «1+1» до 81,67% за допомогою Коломойського

10008
СМЕ збільшить свою частку в «1+1» до 81,67% за допомогою Коломойського

Компанія Central European Media Enterprises збільшує свій пакет у телеканалі «Студія «1+1» з 60% до 81,67%, повідомляє газета «КоммерсантЪ». Компанія заявила про укладення угоди із співвласником групи «Приват» та акціонером СМЕ Ігорем Коломойським про те, що він за 140 мільйонів доларів США продасть 21,67% акцій «1+1» після виконання опціонної угоди, укладеної із його співзасновниками Олександром Роднянським та Борисом Фуксманом.  Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого 5 жовтня на Нью-Йоркській фондовій біржі NASDAQ.

 

Згідно з угодою, Коломойський купить близько 15% акцій каналу  в Роднянського і близько 6,5% у Фукс мана, після чого зобовязаний перепродати цей пакет СМЕ.

 

За словами юриста СМЕ Деніела Пенна, право на придбання 21,67% «Студії «1+1» Ігор Коломойський отримав, уклавши у 2004 році угоду з Олександром Роднянським та Борисом Фуксманом. Сума угоди не розголошується. «Донедавна ми не знали про існування цього документа. Ігор Коломойський сам запропонував нам купити цей пакет», - повідомив «Коммерсанту» пан Пенн.

 

Нагадаємо, Олександр Роднянський є формальним власником 70% акцій компанії, проте за угодою між акціонерами йому належить 20%, ще 20% і 30% через дочірню компанію «Інтер-медіа» контролюють, відповідно, Борис Фуксман і СМЕ. 30% - безпосередня власність СМЕ. СМЕ повідомляє, що компанія має намір купити 21,67% акцій «1+1» у Коломойського за 140 мільйонів доларів або запропонувати йому на вибір 4% акцій СМЕ, якщо їхня вартість перевищуватиме цю суму на момент укладення угоди, або саму суму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10008
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду