Мустафін даватиме коментарі щодо подій на «Інтері» лише після своєї офіційної відставки

23 Листопада 2005
1048
23 Листопада 2005
12:47

Мустафін даватиме коментарі щодо подій на «Інтері» лише після своєї офіційної відставки

1048
Мустафін даватиме коментарі щодо подій на «Інтері» лише після своєї офіційної відставки
Головний редактор інформаційно-аналітичної служби телеканала «Інтер» Олексій Мустафін даватиме коментарі щодо подій на каналі лише після свого офіційного звільнення – 28 листопада 2005 року.

Так він відповів на прохання ІМІ прокоментувати свою відставку, заяву про яку він подав днями керівництву каналу.

«Поки я офіційно є шеф-редактором новин «Інтера», я вважаю некоректним давати будь-які коментарі щодо свого звільнення», - зазначив Олексій Мустафін.

Олексій Мустафін повідомив про свою відставку колективу телеканалу на загальних зборах.

За словами самого Мустафіна, поки він йде «у нікуди» і має намір зайнятися родиною, пише «УП».

За даними джерела «Української правди», найближчим часом на каналі мають відбутися інші кадрові зміни, у тому числі - призначення Максима Карижського на посаду шефа-редактора новин «Інтера». Карижський – близький до одного з акціонерів російської компанії «Євраз» Валерія Хорошковського, який у вересні цього року став власником «Інтеру». До цього Карижський очолював піар-компанію АГТ, помічену в роботі на колишнього президента Кучму і його зятя Віктора Пінчука.

Нагадаємо, Валерій Хорошковський, який у вересні цього року придбав контрольний пакет акцій телеканалу «Інтеру», раніше, відповідаючи на питання журналіста «Українськлої правди» про те, чи буде відсторонений від посади керівник інформаційно-аналітичної служби «Інтеру» Олексій Мустафін, який крім цього є заступником лідера СДПУ(о), відповів, що він мав «досить довгу і непросту розмову» з Мустафіном, під час якої поставив йому певні умови його присутності на каналі.

«Бути редактором на такому каналі як "Інтер" - далеко не проста робота. Ми з ним домовилися про принцип, що покладений в основу наших можливих взаємин. Головне - це те, що він зможе аполітично ставитися до цього, не нав'язуючи, відсторонюючи свої політичні погляди від інформаційної політики. Якщо це йому удасться - зайняти винятково професійну позицію - тоді я не бачу проблем з Олексієм. Якщо в нього це не вийде, я не бачу іншого варіанта... Тобто він тоді має зробити вибір», - наголошував тоді новий голова правління телеканалу «Інтер».

Як відомо, за керівництва Олексія Мустафіна інформполітикою «Інтера» за часів Кучми канал активно використовував темники. При цьому Хорошковський охарактеризував Мустафіна як «досить професійну людину».

ІМІ

Читайте також:

Владимир Грановский: «Никто на канале «Интер» не давал указаний по продаже новостей»

Мустафін йде з "Інтера"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1048
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду