ЦВК хоче впливати на журналистів

2 Листопада 2005
775
2 Листопада 2005
16:02

ЦВК хоче впливати на журналистів

775
ЦВК хоче впливати на журналистів
Центральна виборча комісія, як і інші комісії, повинна мати можливість впливу на засоби масової інформації, щоб ті працювали в правовому полі.

Про це заявив голова ЦВК Ярослав Давидович на прес-конференції, відповідаючи на питання журналістів щодо його позиції по обмеженню діяльності ЗМІ новим законом про вибори депутатів.

"Процес діяльності ЗМІ не має бути чимось штучно або з погляду права обмежений, але в той же час він має регулюватися законом і, як ЦВК, так і інші комісії, повинні мати вплив, щоб ЗМІ працювали в правовому полі. І розумійте це, як хочете", - сказав він.

Давидович нагадав, що в ході останньої виборчої кампанії виникало безліч проблем у зв'язку з діяльністю ЗМІ, і він не хотів би, щоб подібна ситуація повторилася.

Він також повідомив, що Центральна виборча комісія внесла в списки 36 545 950 виборців станом на 1 листопада.

За його словами, порівняно з кількістю виборців, зареєстрованою станом на 26 грудня 2004 року, їхня кількість зменшилася на 1 111 754 виборці.

Давидович сказав, що зараз ЦВК проводить навчання фахівців, які пізніше будуть займатися перевіркою виборчих списків у регіонах. Він додав, що на цей час списки не ідеальні, однак є ще 4 місяці для того, щоб внести до них всі потрібні корективи.

Давидович сказав, що, починаючи з 1 листопада, всі охочі можуть перевірити наявність своїх даних і можливі помилки у відповідних робочих групах. Голова ЦВК додав, що списки можуть бути надалі уточнені як кількісно, так і якісно, у зв'язку із чим може змінитися кількість виборців.

"Хтось може себе не знайти, десь може бути помилка, але ми це встигнемо виправити", - сказав Давидович.

З його слів, до 6 лютого 2006 року ЦВК повинна завершити перевірку списків виборців і відправити їх назад у територіальні виборчі комісії.

Він також заявив, що, перевіряючи списки виборців, які надійшли в Центвиборчком, він знайшов там себе, свою дружину і дочку.

"Попросив знайти особисто себе - знайшов! Що ви думаєте: знайшов себе, дружину, дочку, все нормально, зауважень ніяких немає! От сидить член комісії, Жанна Іванівна Усенко – те ж саме: чоловіка знайшла, себе знайшла, маму знайшла! Значить реальні списки? Реальні!", - порадів він

Українська правда

Читайте також:

IREX U-Media запрошує на круглий стіл та регіональні семінари з питань виборчого законодавства

НМПУ голосуватиме за проведення всеукраїнського страйку

„Пора” влаштувала похорон місцевих виборів

Ограничивая права СМИ на выборах, власть ограничивает права избирателей

Віталій Шевченко обіцяє жорсткі санкції до порушників законодавства про вибори

Верховенство права, а не закону про вибори

Давидович запевняє, що не буде кілером для ЗМІ

Комісія з журналістської етики закликає чесно висвітлювати вибори

Відбулася зустріч членів Нацради з представниками ЦВК та керівниками провідних телерадіокомпаній

Томенко советует четко разделить в СМИ информацию и публицистику

Закон як дамоклів меч над головою ЗМІ?

ЗМІ готові відмовитися від висвітлення виборів? Звернення до Президента та ВР
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
775
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду