Після подовження ліцензії „Гравіс” заявляє про амбітні плани на майбутнє

29 Вересня 2005
1033
29 Вересня 2005
12:49

Після подовження ліцензії „Гравіс” заявляє про амбітні плани на майбутнє

1033
Після подовження ліцензії „Гравіс” заявляє про амбітні плани на майбутнє

Нагадаємо, телекомпанія „Гравіс” має ліцензії на дві частоти: на 7 каналі і на 35. Навесні минулого року телекомпанія після перерви в роботі відновила ефірне мовлення і почала активно ретранслювати програми музичного каналу ОТV (логотип ОТV був присутній постійно). Однак директор ОТV Олександр Бригинець в коментарях „Детектор медіа” стверджував, що ОTV працює з „Гравісом” на умовах спільного виробництва проектів.У серпні цього року телекомпанія почала транслювати свої програми та різні фільми.

Перед видачею ліцензії Нацрада провела перевірку та моніторинг каналу. За результатами моніторингу, обсяг мовлення складає 20 годин (за ліцензією - 20), українська мова - 82 години (за ліцензією - 80 год), власні програми - 9 год, як того і вимагає ліцензія.

Цікавою була ситуація з рекламою. На добу на „Гравісі” йде лише 11 хвилин реклами, але з’являється вона доволі часто маленькими блоками на кілька секунд.

„Відповідно до результатів перевірки, - зазначив член Нацради Ігор Курус, який був доповідачем по цьому питанню, - ми маємо значне покращення”.

Однак не всі члени Нацради вбачали в роботі „Гравісу” покращення. Заступник голови Юрій Сторожук, який і голосував проти подовження компанії ліцензії, неодноразово підкреслював, що „Гравіс” не створює власного якісного продукту. У коментарях „ТК” він зазначав: „Для мене дивина одна, що телекомпанія „Гравіс” тримає дві ліцензії на дві частоти у Києві і не розбудувала жодного каналу ─ ні 7, ні 35. Вони мають ліцензію на два канали, не маючи на їхнє утримання і розбудову фінансових потужностей. Великих коштів туди не вкладають, авторських цікавих програм не виробляють”.

Заступник директора „Гравісу” Юрій Мартинов не згоден із думкою Юрія Сторожука. „Зараз компанія на стадії великих перетворень, - стверджує він. – Ми доробляємо програмну концепцію. Основа цієї концепції - пріоритет національної ідеї”.( Як вже повідомляла „Детектор медіа”, „Гравіс” на запровадження нової концепції має час до грудня цього року , відповідно до рішення Нацради 2004 року.)

Після цієї доповіді Юрій Сторожук запитав: „Коли телеканал транслював ОTV, чи чесно ви ставили блоки реклами, де навіть тоді логотипом був логотип ОTV?”. Відповідаючи на це запитання, Мартинов знову розказав про співпрацю телеканалів внаслідок виробництва спільних проектів. Однак на цьому запитання Сторожука не закінчились: „У вас дві ліцензії. Чим відрізняється 7 канал від 35?” Мартинов зазначив: „7 канал має іншу концепцію, там більше кінопоказу”. А на запитання Сторожука „Чи не варто вам розбудовувати один міський канал?”, відповів коротко: „Ми розвиваємось”.

Також Юрій Мартинов наголошував на проблемах з оператором „Воля-Кабель”, внаслідок чого, за його словами, „в кабелі немає „Гравісу”, ні 7, ні 35 каналу.(< a href=”http://www.detector.media/comments/?id=13636”>Як вже повідомляла „Детектор медіа”
, конфлікт „Гравісу” з „Воля-Кабель” точиться з 2003 року. Ще раніше екс-співвласник ТК "Гравіс" Віктор Лешик розповідав „ТК”, що „ "Воля-Кабель" ще у серпні 2003 року викинула "Гравіс" взагалі із вузькополосних мереж”).

Так чи інакше, ліцензію „Гравісу” на 35 канал Нацрада подовжила ще на 7 років. А термін дії ліцензії на 7 канал спливає аж у 2009 році.

А щодо перспектив розвитку „Гравісу”, то генеральний продюсер телеканалу Юлія Савостіна повідомила „Детектор медіа” наступне: „В останні три-чотири місяці ТК „Гравіс” активно розвивається. Телеканал переїхав на студію «Дельта», придбав новітню студію «Орат». Це віртуальна технологія нового покоління, якої в Україні поки що не було. Зараз ми її освоюємо. Закуповуємо апаратні відеомонтажу, апаратні АСБ. Тож ми чекаємо приходу нової техніки. Всі інвестиції вкладені, тепер набираємо людей, створюємо нові проекти. Але канал не може піднятися за два місяці, спеціалісти це чудово розуміють. Є приклади, коли канал піднімається протягом року або двох, але не за два місяці, як від нас того вимагають”.

Наталя Данькова, "Детектор медіа"

Читайте також:

Нацрада подовжила ліцензію Нового каналу

У жовтні розглядатиметься питання про подовження ліцензії „Гравісу”

"Гравіс" припиняє мовлення
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1033
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду