У Львові визначено переможців гран-прі конкурсу на найкраще українське видання «Книга форуму 2005»

16 Вересня 2005
794
16 Вересня 2005
13:35

У Львові визначено переможців гран-прі конкурсу на найкраще українське видання «Книга форуму 2005»

794
У Львові визначено переможців гран-прі конкурсу на найкраще українське видання «Книга форуму 2005»
Вчора на урочистому відкритті 12-го форуму видавців в національному академічному українському драматичному театрі ім. М. Заньковецької відбулося нагородження переможців конкурсу на найкраще українське видання – «Книга форуму 2005».

Гран-прі цього року завоювала книга "Україна на стародавніх картах". На презентації, що завершилася півгодини тому, головний редактор видання Ірина Руденко сказала з цього приводу:

- Для мене це теж було питання, я теж була шокована, коли ми отримали гран-прі. Я думаю тут дуже багато складових. По-перше – львівські автори. По-друге, карти зберігаються у львівській бібліотеці Стефаника і у львівському історичному архіві, куди не кожен може прийти. По-третє, дуже не стандартно подані ці карти. Ми намагалися зробити так, аби це було цікаво пересічній людині. Дуже важлива складова – це малюнки блискучого художника Михайла Гудмана, який закінчив Львівську академію друкарства. Це найголовніша складова, яка зробила цей альбом таким чудовим і гарним. Те, що вплинуло на рішення журі.

Інші нагороди вчора були такими:

12 найкращих книг Форуму 2005 - серед них "Історія книги" Володимира Овчіннікова, "Українська народна тканина" Олени Никорак, "Ліза та її сни" Івана Малковича та інші.

7 спеціальних відзнак журі Форуму 2005 - "Наодинці зі Львовом" Андрія Содомори, "Ліаюча голова" та інші вірші" Віктора Неборака та ін.

5 відзнак за вагомий внесок у становлення та розвиток українського книговидання - Міжнародна агенція "BeeZone", Видавництво "Факт", Видавництво "Ранок", Львівський банківський інститут НБУ, Українське Біблійне товариство та Благодійний фонд "Книга".

Плюс 4 персональні відзнаки та спеціальна відзнака дитячого журі.

Форум триває, відбувається по 5-6 подій одночасно. Море людей, море книжок...

Радослава Чекмишева, для "Детектор медіа", зі Львова

Читайте також:

Сьогодні у Львові відкрився 12 Форум видавців

15 вересня - урочисте відкриття 12 Форуму видавців

З 15 по 18 вересня у Львові відбудеться Форум видавців
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
794
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду