Сьогодні у Львові відкрився 12 Форум видавців

15 Вересня 2005
820
15 Вересня 2005
17:41

Сьогодні у Львові відкрився 12 Форум видавців

820
Сьогодні у Львові відкрився 12 Форум видавців
Сьогодні у Львові відкрився 12 міжнародний Форум книговидавців, що об’єднав більш ніж півтисячі учасників: видавництва, торгівельні структури, бібліотеки та інші організації. Перед початком Форуму планувалася присутність на ньому більш ніж 40 авторів з Росії, України та Польщі.

Офіційними організаторами Форуму виступає ГО “Форум видавців”, “Львівська газета”, офіційним спонсором – Селянський комерційний банк “Дністер”.

Сьогодні на форумі проводиться 42 заходи. Це презентації, круглі столи, прес-конференції та інші.За інформацією організаторів на 9-ту годину було зареєстровано більш ніж 600 чоловік.

"Проблеми українського книжкового ринку і стратегія державної політики" - назва круглого столу, який проводився у рамках форуму книговидавців у Львові. Головною ідеєю круглого столу було створення документу для подання до Верховної Ради України.

Дискусія була жвавою. Були і заклики на барикади, і реальні пропозиції.

Наприклад, брати Капракови (Гадюкіни) презентували свій законопроект, який був озвучений на парламентських слуханнях. За їхньою інформацією картина українського книжкового ринку виглядає не вельми привабливо. 90% ринку складає імпорт, аце має своїми наслідками загрозу економічній незалежності, інформаційну залежність, відсутність вітчизняного замовника в поліграфії та безробіття інтелігенції.

Також були представлені механізми захисту ринку, а саме Заходи Кабміну України "Про застосування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну". Це, зокрема:

- нетарифне регулювання імпорту (квоти).

- тарифне регулювання ринку (однакові ціни на книжкових прилавках).

- захист конкуренції на внутрішньому ринку (перенесення в Україну повноцінного видавничого процесу, а не тільки друкарського тиражування).

Висновком з круглого столу стали декілька тез:

1. Потрібно організувати зустріч, куди запросити видавців, письменників, урядовців, депутатів, читачів, соціологів та психологів, і визначити головні проблеми та шляхи їх вирішення.

2. Необхідно звернутися до уряду з питанням про створення робочої групи по дослідженню ринку та потребам читача.

3. Потрібно подати до Верховної Ради України законопроект про внесення змін до законодавства про видавничу справу.

4. І найголовніше - ПРАЦЮВАТИ!!!

5. Не менш важливе. Працювати системно, аби не виникало локалізації тільки у певній сфері цього питання.

Надалі будемо інформувати.

Радослава Чекмишева, для "Детектор медіа", зі Львова

Читайте також:

15 вересня - урочисте відкриття 12 Форуму видавців

З 15 по 18 вересня у Львові відбудеться Форум видавців
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
820
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду