З 15 по 18 вересня у Львові відбудеться Форум видавців

11 Серпня 2005
811
11 Серпня 2005
15:14

З 15 по 18 вересня у Львові відбудеться Форум видавців

811
З 15 по 18 вересня у Львові відбудеться Форум видавців
З 15 по 18 вересня у Львові в Палаці мистецтв пройде Форум видавців, що є унікальним комплексом виставкових та ярмаркових заходів, мистецьких та культурних акцій, скерованих на формування в Україні дійсно потужного та цивілізованого книжкового ринку та звичайно популяризації української книги.

Число учасників форуму на сьогодні налічує 475, серед них - 259 видавництв, 68 книготорговельних структур (у тому числі - і приватні підприємства), 50 книгарень, 53 бібліотеки та 45 інших організацій.

Цього року Форум видавців вирішив змінити арену подій. Центральна вулиця Львова – проспект Свободи. Книжкові намети стоятимуть вздовж усієї алеї, що веде до Оперного театру.

Уже відомо, що на Форумі присутніми будуть понад 40 авторів, у тому числі - із Росії та Польщі: Олександра Мариніна, Віктор Соснора, Мануеля Гретковська, Марія Матіос, Василь Слапчук, Микола Воробйов, Василь Голобородько, Іван Драч, Дмитро Павличко, Петро Скунць, Олег Лишега, Віра Агєєва, Наталка Білоцерківець, Марина і Сергій Дяченки, Андрій Курков, Сергій Жадан, Любко Дереш, Світлана Поваляєва, Ірена Карпа, Василь Шкляр, Олександр Волков, Тімур Кібіров, Вера Павлова, Лінор Горалік, Іван Малкович, Василь Герасим’юк, Ірен Роздобудьмо, Ігор Римарук, Тарас Федюк, Юрко Покальчук, Остап Сливинський, Андрій Бондар, Юрій Іздрик, Тарас Прохасько, Галина Пагутяк, Володимир Діброва, Яна Дубинянська, Оксана Забужко, Софія Андрухович, Віктор Неборак, Олександр Ірванець, Марина Соколян, Андрій Кокотюха, Анатолій Дністровий, а також учасники кількох літературних угруповань з Харкова, Хмельницького, Одеси, Запоріжжя, Дніпропетровська, Львова, Києва, переможці літературних конкурсів.

Ймовірно Форум відвідає відомий російський письменник і літературознавець – Віктор Єрофеєв, відомий своїми творами – «попугайчик», «Жизнь с идиотом», «Русская красавица», «Мужчины», «Пять рек жизни» ін.

Проте, остаточний список гостей Форуму буде сформовано 1 вересня.

Урочиста церемонія відкриття Форуму видавців та нагородження переможців конкурсу відбудеться 15 вересня у Львівському Національному академічному театрі опери та балету ім.. С. Крушельницької.

16 вересня у Львівському Академічному театрі ім. Заньковецької відбудеться Літературний фестиваль, в якому візьмуть участь улюблені українські поети різних поколінь – від шестидесятників до сучасних творців нашої поетичної думки.

Традиційно відбудеться конкурс на найкраще українське видання – «Книга форуму 2005», який разом із «Книжкою року» є найавторитетнішим конкурсів в сфері видавничої справи. З цього року схема, за якою обиратимуть переможців, зазнала деяких змін. Цього разу, за результатами роботи Журі буде визначено володаря Гран-прі, 12 найкращих книг Форуму 2005 та 7 книг або ж періодичних видань, ушанованих соціальними відзнаками визначатимутьсь консенсусом, а не голосуванням.

Призовий фонд конкурсу “Книга Форуму 2005” становить 18500 гривень:

- володареві Гран-прі – 3000 грн.

- видавництвам, чиї книги визнано найкращими – по 1000 грн.

- видавництвам, нагородженим спеціальними відзнаками – по 500 грн.

Проте, у Львівської обласної державної адміністрації та міської ради також є власні окремі нагороди.

Конкурс та фестиваль дитячого читання “Час читати!” є частиною програми пропаганди та підтримки читання для дітей, розробленої та поданої президентом Форуму видавців Олександрою Коваль на розгляд у державні інституції ще 2000 році. Участь у реалізації програми мають взяти як державні органи, так і ЗМІ, а також місцеві громади. Проте, всі матеріальні витрати від 2002 року Форум та фестиваль бере на себе, опираючись на підтримку шкіл та бібліотек. Від 2005 року конкурс став всеукраїнським завдяки долученню до нього організації Національної бібліотеки України для дітей. Фінансову підтримку для реалізації цього проекту надає Посольство Королівства Нідерланди. Взагалі, у програмі Форуму налічується понад 120 різноманітних заходів, а заявки продовжують надходити. Остаточно програма буде сформована 8 вересня.

Акредитація журналістів відбувається:

в Інтернеті : http://www.bookforum.com.ua

E-mail: bookforum_lviv@bookforum.com.ua

Поштою: «Форум видавців», а/с 6644, Львів, 79005

Телефоном/факсом 8 0322 764694, 8 0322 764152

Контактна особа: Леся Ганжа – 8 050 3 444 313; ganja@voliacable.com

«Детектор медіа» за інформацією прес-служби Форуму видавців
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
811
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду