"1+1" здивоване заявою Генпрокуратури з приводу упередженого характеру коментарів щодо її діяльності в програмі ТСН

27 Липня 2005
801
27 Липня 2005
10:19

"1+1" здивоване заявою Генпрокуратури з приводу упередженого характеру коментарів щодо її діяльності в програмі ТСН

801
"1+1" здивоване заявою Генпрокуратури з приводу упередженого характеру коментарів щодо її діяльності в програмі ТСН
Керівництво телерадіокомпанії "Студія 1+1" здивоване заявою прес-служби Генпрокуратури з приводу упередженого характеру коментарів щодо діяльності органів прокуратури в програмі ТСН, передає "Українська правда", з посиланням на "Інтерфакс".

"Ми з величезною повагою ставимося до діяльності Генпрокуратури і генерального прокурора Святослава Піскуна, але не можемо не реагувати на подібні заяви, оскільки вони завдають шкоди діловій репутації "Студії 1+1" і реноме ТСН, - йдеться в заяві ТРК.

У телекомпанії заявляють, що в матеріалах "Підсумкового випуску" ТСН від 24 липня журналісти використовували право критикувати владу, гарантоване їм Конституцією.

Крім того, йдеться в документі, "керівництво ТРК "Студія 1+1" принципово не редагує тексти журналістів "ТСН" і не втручається в редакційну політику Служби".

При цьому "усі матеріали, що використовувалися журналістами ТСН, були оприлюднені в інших ЗМІ - (наприклад, 18 липня 2005 року в "Українських новинах" і "Українській Правді" з цитатами президента Віктора Ющенка, які неможливо сприймати інакше, як критику Генпрокуратури) - тому все, що звучало в "ТСН", є використанням прямої мови, тобто, цитатами".

Як підкреслює керівництво ТРК, основним положенням редакційної політики є збалансоване представлення інформації, тому, одержавши лист Генпрокуратури з приводу вищезгаданої програми, телекомпанія направила запрошення на ім'я Піскуна з проханням дати інтерв'ю в прямому ефірі "Нічного випуску" ТСН у понеділок, однак дотепер не одержала жодної відповіді.

Крім того, "ніхто з керівників ТРК "Студія 1+1" не мав жодної інформації з приводу будь-яких перевірок, проведених у зв'язку з нібито "незаконною діяльністю" компанії", - йдеться в документі.

"Ніякої документації і пояснень з приводу діяльності ТРК "Студії 1+1" Генпрокуратура не вимагала і не одержувала. Більше того, про проведення будь-яких перевірок діяльності жодних попереджень або повідомлень з боку Генпрокуратури керівництво ТРК "Студія 1+1" не одержувало", - повідомляють у телекомпанії.

Там також підкреслюють, що твердження Генпрокуратури про фінансові операції на суму більше $100 млн. "здаються нам безглуздими і неспроможними, хоча б з огляду на стан і обсяги телевізійного ринку України - існування будь-якої подібної "операції" просто неможливе".

"Керівництво компанії ТРК "Студія 1+1" вважає, що якщо саме таким чином, через прес-службу ГПУ та інформаційні агентства, ГПУ вирішила попередити нас про можливу перевірку діяльності, а після цього і буде проводити таку перевірку, - це стане найавторитетнішим доказом повернення колишніх методів боротьби силових структур і тих, хто ними намагається керувати, зі ЗМІ, і, зокрема, "Студією 1+1", - йдеться в заяві керівництва телекомпанії.

Як відомо, у понеділок колектив Генпрокуратури висловив обурення упередженим характером коментарів щодо діяльності органів прокуратури в програмі ТСН на телеканалі "Студія "1+1" у неділю.

"Ми вважаємо, що це сталося внаслідок перевірки, яка проводиться органами прокуратури щодо законності здійснення ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" фінансових операцій на суму більше $100 млн.", - йдеться в заяві прес-служби Генпрокуратури.

УП

Читайте також:

Чи обгрунтовані звинувачення Генпрокуратури «Студії «1+1»?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
801
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду