Роднянський убачає за обвинуваченнями Рабиновича "полiтичну iнтригу"

7 Лютого 2002
975
7 Лютого 2002
17:02

Роднянський убачає за обвинуваченнями Рабиновича "полiтичну iнтригу"

975
Роднянський убачає за обвинуваченнями Рабиновича "полiтичну iнтригу"
Генеральний продюсер телекомпанiї "Студiя "1+1" Олександр Роднянський вважає, що конфлiкт довкола його телекомпанiї - "примiтивна полiтична iнтрига".

"Усе, що було сказано Рабиновичем на його прес-конференцiї – цiлковита й абсолютна брехня", - заявив О.Роднянський на прес-конференцiї у Києвi в четвер.

На прес-конференцiї цього ж дня кiлькома годинами ранiше український медiа-бiзнесмен Вадим Рабинович заявив, що телеканал "Студiя "1+1" намагається "приховати господарськi злочини полiтичними мотивами" i "розкрадання в особливо великих розмiрах". "Я вважаю, що ситуацiя, що склалася зi студiєю "1+1", - це PR акцiя росiйських полiттехнологiв", - додав вiн.

Бiзнесмен також закликав всiх роздiляти полiтичнi, творчi й фiнансовi питання. Вiн вважає, що ситуацiя, що склалася передусiм дуже вигiдна самiй студiї "1+1", яка повинна вiдповiдати за те, що не сплатила державi за лiцензiю на мовлення з 17 години. "Я сумнiваюся в тому, що хтось позбавить "1+1" права мовлення, i пiдтримую студiю, якщо йдеться про творчий колектив каналу", - наголосив при цьому вiн.

У вiдповiдь на цi обвинувачення О.Роднянський заявляє, що студiя завжди пред'являла всiм зацiкавленим сторонам всi документи, що дають їй право на мовлення, - лiцензiю на право мовлення, доповнення до неї, платiжнi доручення, рiшення Вищого арбiтражного суду i колегiї ВАСУ, яким пiдтверджена легiтимнiсть лiцензiї на мовлення, виданої Нацрадою з питань телерадiомовлення, матерiали перевiрки Генеральної прокуратури, яка, за його словами, проводилася за зверненням телекомпанiї "АIТI".

"Жодна з перевiряючих iнстанцiй не знайшла в цих документах нiяких порушень", - заявив вiн.

О.Роднянський також заявив, що В.Рабинович нiколи не був серед засновникiв, спiвзасновникiв або акцiонерiв студiї, що також пiдтверджено документально. Вiн був одним з партнерiв у рекламному бiзнесi, додав генеральний продюсер.

Вiн зазначив, що пiд час минулих парламентських виборiв з боку В.Рабиновича "було бажання використати "1+1" у своїх дрiбних iнтригах, що спричинило його конфлiкт з журналiстським колективом, який триває 3,5 роки".

О.Роднянський назвав "абсолютно безпрецедентним за цинiзмом" рiшення Господарського суду Києва про позбавлення "Студiї "1+1" лiцензiї на мовлення. При цьому, за його словами, "1+1" "не цiкавi люди, якi за цим стоять", однак, проблема полягає в тому, що "спробували закрити канал мовлення".

Генеральний продюсер телекомпанiї наголосив, що студiя "нiколи не хотiла в принципi вдаватися до таких перестрiлок", але якщо цього вимагає ситуацiя, "ми спробуємо вiдповiсти на простi запитання - що Рабинович робить в Українi, яке в нього громадянство, який в нього бiзнес i чи є в нього якi-небудь вiдносини з Олександром Омельченком (мiський голова Києва - IФ)".

"Це – не особистий конфлiкт Роднянського i Рабиновича", - наголосив вiн.

О.Роднянський також висловив думку про те, що насправдi позову В.Рабиновича до нього не iснує, "а є блеф".

Як повiдомлялося, 4 лютого Господарський суд Києва визнав недійсною ліцензію "Студії "1+1" на право мовлення на другому загальнонаціональному телеканалі мовлення (УТ-2), розглянувши позов телерадіокомпанії "АIТI" до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Газета "Столичнi новини", яку, як i ТРК "АIТI", за деяким даними, контролює В.Рабинович, стверджує, зокрема, що "Студiя "1+1" не сплатила лiцензiйний збiр за 9 годин мовлення на добу, додану до 8-годинного формату, визначеного лiцензiєю.

У вiвторок генеральний продюсер телестудiї "1+1" Олександр Роднянський висловив думку, що рiшення Господарського суду Києва визнати недiйсною лiцензiю каналу "1+1" є замовленим. На думку О.Роднянського, одним iз замовникiв цiєї справи є мiською голова Києва Олександр Омельченко, оскiльки канал, за його словами, "нiколи не приховував свого критичного ставлення до цiєї людини, до людей, якi тiсно пов'язанi з ним, i до того, що вiдбувається з мiстом".

У свою чергу, О.Омельченко зажадав вiд О.Роднянського публiчних вибачень, в iншому разi вiн збирається судитися.

IНТЕРФАКС-УКРАЇНА

“1+1” назвав замовників скандалу. Чи все ж таки виконавців?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
975
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду