detector.media
07.02.2002 17:02
Роднянський убачає за обвинуваченнями Рабиновича "полiтичну iнтригу"
Генеральний продюсер телекомпанiї "Студiя "1+1" Олександр Роднянський вважає, що конфлiкт довкола його телекомпанiї - "примiтивна полiтична iнтрига".

"Усе, що було сказано Рабиновичем на його прес-конференцiї – цiлковита й абсолютна брехня", - заявив О.Роднянський на прес-конференцiї у Києвi в четвер.

На прес-конференцiї цього ж дня кiлькома годинами ранiше український медiа-бiзнесмен Вадим Рабинович заявив, що телеканал "Студiя "1+1" намагається "приховати господарськi злочини полiтичними мотивами" i "розкрадання в особливо великих розмiрах". "Я вважаю, що ситуацiя, що склалася зi студiєю "1+1", - це PR акцiя росiйських полiттехнологiв", - додав вiн.

Бiзнесмен також закликав всiх роздiляти полiтичнi, творчi й фiнансовi питання. Вiн вважає, що ситуацiя, що склалася передусiм дуже вигiдна самiй студiї "1+1", яка повинна вiдповiдати за те, що не сплатила державi за лiцензiю на мовлення з 17 години. "Я сумнiваюся в тому, що хтось позбавить "1+1" права мовлення, i пiдтримую студiю, якщо йдеться про творчий колектив каналу", - наголосив при цьому вiн.

У вiдповiдь на цi обвинувачення О.Роднянський заявляє, що студiя завжди пред'являла всiм зацiкавленим сторонам всi документи, що дають їй право на мовлення, - лiцензiю на право мовлення, доповнення до неї, платiжнi доручення, рiшення Вищого арбiтражного суду i колегiї ВАСУ, яким пiдтверджена легiтимнiсть лiцензiї на мовлення, виданої Нацрадою з питань телерадiомовлення, матерiали перевiрки Генеральної прокуратури, яка, за його словами, проводилася за зверненням телекомпанiї "АIТI".

"Жодна з перевiряючих iнстанцiй не знайшла в цих документах нiяких порушень", - заявив вiн.

О.Роднянський також заявив, що В.Рабинович нiколи не був серед засновникiв, спiвзасновникiв або акцiонерiв студiї, що також пiдтверджено документально. Вiн був одним з партнерiв у рекламному бiзнесi, додав генеральний продюсер.

Вiн зазначив, що пiд час минулих парламентських виборiв з боку В.Рабиновича "було бажання використати "1+1" у своїх дрiбних iнтригах, що спричинило його конфлiкт з журналiстським колективом, який триває 3,5 роки".

О.Роднянський назвав "абсолютно безпрецедентним за цинiзмом" рiшення Господарського суду Києва про позбавлення "Студiї "1+1" лiцензiї на мовлення. При цьому, за його словами, "1+1" "не цiкавi люди, якi за цим стоять", однак, проблема полягає в тому, що "спробували закрити канал мовлення".

Генеральний продюсер телекомпанiї наголосив, що студiя "нiколи не хотiла в принципi вдаватися до таких перестрiлок", але якщо цього вимагає ситуацiя, "ми спробуємо вiдповiсти на простi запитання - що Рабинович робить в Українi, яке в нього громадянство, який в нього бiзнес i чи є в нього якi-небудь вiдносини з Олександром Омельченком (мiський голова Києва - IФ)".

"Це – не особистий конфлiкт Роднянського i Рабиновича", - наголосив вiн.

О.Роднянський також висловив думку про те, що насправдi позову В.Рабиновича до нього не iснує, "а є блеф".

Як повiдомлялося, 4 лютого Господарський суд Києва визнав недійсною ліцензію "Студії "1+1" на право мовлення на другому загальнонаціональному телеканалі мовлення (УТ-2), розглянувши позов телерадіокомпанії "АIТI" до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Газета "Столичнi новини", яку, як i ТРК "АIТI", за деяким даними, контролює В.Рабинович, стверджує, зокрема, що "Студiя "1+1" не сплатила лiцензiйний збiр за 9 годин мовлення на добу, додану до 8-годинного формату, визначеного лiцензiєю.

У вiвторок генеральний продюсер телестудiї "1+1" Олександр Роднянський висловив думку, що рiшення Господарського суду Києва визнати недiйсною лiцензiю каналу "1+1" є замовленим. На думку О.Роднянського, одним iз замовникiв цiєї справи є мiською голова Києва Олександр Омельченко, оскiльки канал, за його словами, "нiколи не приховував свого критичного ставлення до цiєї людини, до людей, якi тiсно пов'язанi з ним, i до того, що вiдбувається з мiстом".

У свою чергу, О.Омельченко зажадав вiд О.Роднянського публiчних вибачень, в iншому разi вiн збирається судитися.

IНТЕРФАКС-УКРАЇНА

“1+1” назвав замовників скандалу. Чи все ж таки виконавців?
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY