Журналіст The Kyiv Independent за півтора тижні набрав мільйон читачів у Twitter

Журналіст The Kyiv Independent за півтора тижні набрав мільйон читачів у Twitter

14 Серпня 2022
1413
14 Серпня 2022
17:58

Журналіст The Kyiv Independent за півтора тижні набрав мільйон читачів у Twitter

1413
Щоб досягнути цього, Ілля Пономаренко не спав 60 годин.
Журналіст The Kyiv Independent за півтора тижні набрав мільйон читачів у Twitter
Журналіст The Kyiv Independent за півтора тижні набрав мільйон читачів у Twitter

Журналіст The Kyiv Independent Ілля Пономаренко має у Twitter 1 мільйон 200 тисяч читачів. Серед них — дипломати, посли та закордонні аналітики, які висвітлюють війну в Україні. Про те, як він набув такої популярності після початку повномасштабного вторгнення Росії, Пономаренко розповів в інтерв’ю «Українській правді».

Сім років тому журналіст працював у волноваській газеті. Пізніше став кореспондентом Kyiv Post , а згодом – The Kyiv Independent. Ілля Пономаренко робив репортажі з Донбасу, Палестини та Конго, де дислокувався український вертолітний полк у складі миротворчої місії ООН.

Блог у Twitter він вів з 2011 року. «Щось там намагався писати, нічого не виходило. Закидав на довгий час. Навіть коли вже працював у "Kyiv Post", моєю великою помилкою було, що я не особливо займався соцмережами» розповів Ілля Пономаренко.

Події після 24 лютого 2022-го все змінили.

«Мій Twitter став таким популярним, напевно, тому що ми з редакцією [The Kyiv Independent] не розгубилися в момент повномасштабного вторгнення», — вважає він.

Після початку вторгнення РФ в Україну у лютому, каже журналіст, він не спав 60 годин поспіль, тому що постійно дописував у Twitter. Першого дня він мав 100 тисяч підписників, наступного – 300 тисяч, потім – 500. Його аудиторія сягнула одного мільйона за півтора тижні.

«Спочатку я публікував переважно новини, — каже Пономаренко.  Додавав особисті емоції, осмислення, бо у світі вже є мільйон сайтів із сухими стрічками новин. Коли закінчилася гостра фаза вторгнення, почав робити ставку на спілкування, діалог з аудиторією».

Потім блогеру вдалося знайти підхід до своєї аудиторії. «Важливим є особистий контакт між тобою і, як я люблю казати, якимось Джо з Оклахоми, — ділиться власним досвідом журналіст.  Географія читачів широка: переважно США, Європа, трохи Азії, ще менше Африки. Росіяни теж є, але їх обмаль. Тролів дуже багато».

За його спостереженнями, у Twitter ботоферми просувають тезу, що особисто він та всі українці  нацисти. «Причому це пишуть цілком "живі" люди, псевдожурналісти з великою кількістю підписників. У їхніх аргументах немає нічого раціонального. Головне — заплямувати, дегуманізувати українців»,  вважає Пономаренко.

Наративи росіян зводяться до того, що Україна не має шансів на перемогу, що замість того, щоб чинити росіянам опір і далі підтримувати Україну, краще здаватися. «Вони вдаються до настільки тупої та примітивної пропаганди, що просто жесть! І це англомовні люди, переважно зі США. Зустрічаються такі "корисні ідіоти" в Австралії, Британії. Не буду стверджувати, що вони отримують за це гроші, але таких людей там більш ніж достатньо», розповів журналіст.

Нагадаємо, у Twitter розробники мають додавати спеціальні мітки до своїх автоматизованих облікових записів — ботів. У такий спосіб компанія мала намір відділити блогерів від власників штучних акаунтів.

Фото з публікації «Української правди»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1413
Читайте також
11.08.2022 10:00
Анна Єгорова
Вікторія Наместнік
Ксенія Ілюк
Ольга Білоусенко
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду