detector.media
14.08.2022 17:58
Журналіст The Kyiv Independent за півтора тижні набрав мільйон читачів у Twitter
Журналіст The Kyiv Independent за півтора тижні набрав мільйон читачів у Twitter
Щоб досягнути цього, Ілля Пономаренко не спав 60 годин.

Журналіст The Kyiv Independent Ілля Пономаренко має у Twitter 1 мільйон 200 тисяч читачів. Серед них — дипломати, посли та закордонні аналітики, які висвітлюють війну в Україні. Про те, як він набув такої популярності після початку повномасштабного вторгнення Росії, Пономаренко розповів в інтерв’ю «Українській правді».

Сім років тому журналіст працював у волноваській газеті. Пізніше став кореспондентом Kyiv Post , а згодом – The Kyiv Independent. Ілля Пономаренко робив репортажі з Донбасу, Палестини та Конго, де дислокувався український вертолітний полк у складі миротворчої місії ООН.

Блог у Twitter він вів з 2011 року. «Щось там намагався писати, нічого не виходило. Закидав на довгий час. Навіть коли вже працював у "Kyiv Post", моєю великою помилкою було, що я не особливо займався соцмережами» розповів Ілля Пономаренко.

Події після 24 лютого 2022-го все змінили.

«Мій Twitter став таким популярним, напевно, тому що ми з редакцією [The Kyiv Independent] не розгубилися в момент повномасштабного вторгнення», — вважає він.

Після початку вторгнення РФ в Україну у лютому, каже журналіст, він не спав 60 годин поспіль, тому що постійно дописував у Twitter. Першого дня він мав 100 тисяч підписників, наступного – 300 тисяч, потім – 500. Його аудиторія сягнула одного мільйона за півтора тижні.

«Спочатку я публікував переважно новини, — каже Пономаренко.  Додавав особисті емоції, осмислення, бо у світі вже є мільйон сайтів із сухими стрічками новин. Коли закінчилася гостра фаза вторгнення, почав робити ставку на спілкування, діалог з аудиторією».

Потім блогеру вдалося знайти підхід до своєї аудиторії. «Важливим є особистий контакт між тобою і, як я люблю казати, якимось Джо з Оклахоми, — ділиться власним досвідом журналіст.  Географія читачів широка: переважно США, Європа, трохи Азії, ще менше Африки. Росіяни теж є, але їх обмаль. Тролів дуже багато».

За його спостереженнями, у Twitter ботоферми просувають тезу, що особисто він та всі українці  нацисти. «Причому це пишуть цілком "живі" люди, псевдожурналісти з великою кількістю підписників. У їхніх аргументах немає нічого раціонального. Головне — заплямувати, дегуманізувати українців»,  вважає Пономаренко.

Наративи росіян зводяться до того, що Україна не має шансів на перемогу, що замість того, щоб чинити росіянам опір і далі підтримувати Україну, краще здаватися. «Вони вдаються до настільки тупої та примітивної пропаганди, що просто жесть! І це англомовні люди, переважно зі США. Зустрічаються такі "корисні ідіоти" в Австралії, Британії. Не буду стверджувати, що вони отримують за це гроші, але таких людей там більш ніж достатньо», розповів журналіст.

Нагадаємо, у Twitter розробники мають додавати спеціальні мітки до своїх автоматизованих облікових записів — ботів. У такий спосіб компанія мала намір відділити блогерів від власників штучних акаунтів.

Фото з публікації «Української правди»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY