Розправили крила. Моніторинг теленовин 8–14 квітня 2019 року

Розправили крила. Моніторинг теленовин 8–14 квітня 2019 року

20 Квітня 2019
2154
20 Квітня 2019
11:00

Розправили крила. Моніторинг теленовин 8–14 квітня 2019 року

2154
Медведчук розкритикував Порошенка, а Бойко просуває ідею розпуску парламенту. Дотримання стандартів інформаційної журналістики в новинах «Інтера», «1+1», СТБ, ICTV, «України», «UA: Першого», «112 Україна» та 5-го каналу.
Розправили крила. Моніторинг теленовин 8–14 квітня 2019 року
Розправили крила. Моніторинг теленовин 8–14 квітня 2019 року

Дебати будеш? Цією фразою за аналогією з «Кофе пить будешь?» міг би назватися минулий інформаційний тиждень. Але, попри те, як можуть пройти й закінчитися дебати, в повітрі поширюється дух нового політично-виборчого сезону — парламентського.

Деякі політики вже зорієнтувалися, що до чого, і взяли курс на Верховну Раду. Значно активніше в новинах став з’являтися Володимир Гройсман. Після невеликої паузи відновив свою регулярну присутність на «Україні» Олег Ляшко. Популярним став лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк, який провів свій безпековий форум. «Опозиційна платформа — За життя» піарить одразу кілька своїх облич. Хедлайнери президентської гонки пішли в тінь: Гриценко й Тимошенко майже непомітні для новин, а Вілкул зовсім зник, поступившись колегам — Борису Колеснікову та Вадиму Новинському.

8 квітня, понеділок

Новинарі продовжили розбиратися, в якому форматі можливі дебати, скільки вони коштуватимуть і що про це думають у штабах Порошенка й Зеленського. Всі ці матеріали були доволі збалансованими. А канал «Україна» повідомив, що спільно з компанією Edison Research проводить дослідження громадської думки. Згідно з першим опитуванням, 66 % респондентів підтримують ідею проведення дебатів.

«1+1» повідомив, що Зеленському потрібна охорона. Джерелом став не штаб кандидата, а «радник очільника МВС Іван Варченко. За його словами, під час першого туру перегонів сили МВС охороняли 9 кандидатів», — сказала ведуча, але не назвала, кого саме. Додали коментарі Варченка й радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка: «Закликаємо не поширювати інформацію про апокаліпсис, катастрофу, яка відбудеться у разі того чи іншого результату виборів. Українська держава була є і буде, а результат виборів, яким би він не був, це право українського народу».

Про відсторонення голови Одеської ОДА Максима Степанова з посади повідомили не всі. На 5-му, «UA: Першому» та СТБ наголосили, що голова ОДА відмовляється йти з посади. На «UA: Першому» додали коментар голови Одеської організації Комітету виборців України Анатолія Бойка про те, що політичні кроки в цій ситуації можна побачити в діях обох сторін. На «1+1» це подали більш емоційно: «Бунт в команді Порошенка» («1+1»), «Бурхливі події на Одещині» («Інтер»). Хоча загалом матеріали містили нагадування про указ на сайті президента, позицію Степанова, який вважає цей документ незаконним, і коментарі речника штабу Порошенка Олега Медведєва, хоча це дещо дивно, адже штаб кандидата і Адміністрація Президента — різні структури, і в цій ситуації мали би комунікувати в останній.

На «Інтері» поширили заяву Юрія Бойка про курс на парламентські вибори: «Парламент, обраний у часи загострення воєнного конфлікту, повністю вичерпав себе, — на цьому наполягає засновник "Опозиційної платформи — За життя" Юрій Бойко. За його словами, більш як чотири роки Верховна Рада працювала задля інтересів чинного президента. Але тепер необхідно перезавантажити парламентський склад», — розповіла ведуча.

На «Інтері» та «Україні» Володимир Гройсман запевняв, що уряд забезпечить ефективне управління державним боргом. Сергій Каплін на «Інтер» пропонував нове законодавство про профспілки. А на ICTV зробили сюжет про зустрічі екс-генсека НАТО Андерса Фоґа Расмуссена з обома кандидатами, хоча ця зустріч відбулася два дні тому.

На каналі «Україна» звітували про благодійність фонду Ахметова та просували інтереси компанії ДТЕК щодо видобутку газу на Полтавщині.

9 квітня, вівторок

«Чергова кров президентських перегонів», — так на «Україні» почали сюжет про сутичку народного депутата від Блоку Петра Порошенка Олега Барни із представником команди Зеленського Святославом Юрашем. Бійка сталася після ефіру на каналі ZIK. Крім «України» про це розповідали на «1+1». В обох випадках дали версії обох сторін, хоча суспільний інтерес до події все одно сумнівний. А «ТСН» після нагадувань про інші інциденти за участі народного депутата прикрасили це все коментарем психіатра: «По-перше, це піар, це хайп, який да людина звикла до того, що він може робити все що завгодно під камерами ,в присутності інших людей і йому нічого не буде, але його ім'я відоме». Раніше «1+1» самі «хайпували» на своєму конфлікті з Барною.

Цього дня під офісом Зеленського відбувалося одразу кілька акцій. Одні називали Зеленського наркоманом, другі критикували Порошенка, треті взагалі не знали, куди прийшли. 5-й та «1+1» акцентували на протилежних сторонах: канал Порошенка побачив лише нібито проплачених прихильників Зеленського, «1+1», навпаки, показував проплачених критиків цього кандидата: «Пенсіонери, блогери і молодики спортивної статури. Понад тисячу людей зібралися під штабом кандидата в президенти Володимира Зеленського. Якщо так звані блогери вимагали Зеленського здати на аналізи нігті і волосся, то пенсіонери чомусь під офісом Зеленського звинувачували Порошенка в корупції». На СТБ показали, що люди прийшли вимагати діалогу із Зеленським, а поруч розташувалося два табори: спортсменів і бабусь, які не знали, куди прийшли.

Також цього дня проводив акцію «Національний корпус», вимагаючи притягнути до відповідальності винних у розкраданні оборонного бюджету. Про цю акцію сказали на 5-му каналі, «Інтері», СТБ, «UA: Першому» та «1+1».

На ICTV вийшов сюжет про «Свободу слова» за участі Петра Порошенка. Хоча він був не єдиним спікером, а участь у програмі взяв і представник штабу Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, більшість синхронів у сюжеті — Порошенка. Наприкінці сюжету дали цитату Оксани Забужко, яка підтримує Порошенка: «Всі підстави для дуже високого рівня тривожності в суспільстві, безумовно, є ризик втратити зовсім несподівано ось так і непомітно сьогодні державу. Цей ризик, безперечно, існує».

Про цей же ефір коротко розказали на СТБ: «Петро Порошенко визнав помилки в кадровій політиці і запевнив, перегляне підходи до неї. Ніяких бізнес-партнерів і ніяких близьких людей при владі. Таку заяву він зробив під час свого виступу у "Свободі слова"». На «Україні» з цього ж ефіру взяли обіцянку про відкритий діалог із суспільством і визнання Порошенком своїх помилок, про що він сказав «в ефірі одного з телеканалів». На «Інтері» розповіли про ініціювання Порошенком закону про імпічмент. Жодних інших коментарів, пропозицій від інших політсил, історії загострення питання про імпічмент не дали.

Про відставку заступника голови Херсонської ОДА Євгена Рищука повідомили лише на 5-му та «UA: Першому». Рищука активісти й батько вбитої Катерини Гандзюк вважають причетним до замовлення злочину. На 5-му також додали: «Повідомив, що на нього ніхто тиску не чинив, однак висловив сподівання, що в майбутньому стане зрозуміло, що ані він, ані Гордєєв до організації вбивства Гандзюк не причетні».

На «Інтері» Юрій Бойко казав, що треба розпустити парламент, а також про те, що ВР має неодмінно допомоги багатодітним родинам. Його колега по ОПЗЖ Юлія Льовочкіна єдина коментувала рішення ПАРЄ, хоча перебувала там у складі делегації народних депутатів. А голова Віктор Медведчук обіцяв, що ОПЗЖ потурбується про тарифи й мир.

Про підготовку до парламентських виборів ішлося й у сюжеті «112» із Верховної Ради. У матеріал включили позиції кількох фракцій: ОПЗЖ, «Самопомочі» та БПП.

СБУ отримала заклик «Миротворця» перевірити факти фінансування Зеленського з Росії. Про це повідомив 5 канал, де не змогли отримати реакцію від штабу Зеленського.

Народний депутат Сергій Каплін на «Інтері» обіцяв перерахунок пенсій військовим. На ICTV та «Україні» Володимир Гройсман пообіцяв позбутися черг у дитячі садочки. А на «Україні», як і щодня, звітували про благодійність Ріната Ахметова на Донбасі.

10 квітня, середа

Петро Порошенко повторно здав аналізи. Загалом цю процедуру показували всі канали, додаючи, що Зеленський відмовився від повторної процедури. На «1+1» детальніше за інших зупинилися на тому, що оцінкою займатиметься волонтерська організація VADA, а не суголосна їй WADA, що відповідає за допінг-контроль провідних світових спортсменів. У сюжеті Олександра Романюка повторну здачу аналізів називали «чорною технологією» з посиланням на «експертів». Політексперт Володимир Фесенко — єдиний із неназваних експертів — у коментарі говорив просто, що це може бути технологією виборчого процесу.

А на «Україні» після матеріалів про аналізи і чергові спроби домовитися про дебати дали коментар Олега Ляшка. Він сказав, що саме він ініціював законопроект із обов’язковою наркологічною перевіркою кандидатів: «Шоб нарікі до влади не рвалися, і шоб президенти і депутати були адекватні». На думку Ляшка, тепер це правило використовують для дискредитації одного з кандидатів: «Коли бачать, шо пролітають від влади, як фанера над Парижом, раптом згадали про мій закон». Хоча насправді ініціатором перевірки на вживання алкоголю і наркотиків був Володимир Зеленський, який має найвищий рейтинг за даними соціологічних опитувань і найвищий результат у першому турі.

Що ж до Парижа, до обоє кандидатів збиралися на зустріч із президентом Франції Еммануелем Макроном. ICTV повідомив про це, акцентуючи на заяві Порошенка, що зустріч буде корисною його недосвідченому опоненту. Також Порошенко розкритикував слова Зеленського про завершення війни: «Порошенко і план свого опонента Зеленського щодо швидкого припинення війни на Донбасі. Мовляв просто необхідно перестати стріляти, чинний головнокомандувач пояснив, що 19 разів ініціював режим припинення вогню».

На 5-му поширили повідомлення штабу Порошенка: «Порошенко не вважає свого політичного опонента Зеленського маріонеткою Кремля». Матеріал присвячений роз’ясненню концепції білбордів із зображенням Путіна та ідеї «вирішального вибору» 21 квітня.

Лише «1+1» та «Інтер» повідомили про вихід Семена Семенченка та Єгора Соболєва з партії «Самопоміч». Ці ж канали повідомили про створення в парламенті об’єднання «За Зеленського». Щоправда, у складі лише одного народного депутата Віталія Купрія. Ці матеріали коментували як колеги із «Самопомочі», так і представники коаліції — БПП та «Народного фронту». На «Інтері» це стало черговим приводом для Юрія Бойка поскаржитися, що парламент «не розглядає законопроекти, які підтримують людей, які зменшують ціну на газ, які дають можливість працювати економіці», а тому його треба розпустити.

На ICTV та «Україні» піарили Вадима Новинського, який привітав одеситів із річницею визволення міста від нацистів у Другій світовій війні. А на «Інтері» з тієї ж події показали лише представників протилежного «опозиційного» табору — Юрія Бойка та його колег по ОПЗЖ.

Медведчук на «Інтері» та «112» повідомив про переговори з Путіним щодо обміну для звільнення полонених моряків. Йдеться про зустріч політика з російським президентом Путіним 4 квітня. Тобто після скандалу з перельотами Медведчук ще раз був у Москві. Але повідомив про це із запізненням майже на тиждень.

Каплін на «Інтері» вимагав зменшити зарплату керівникові «Нафтогазу». На «Україні» Арсеній Яценюк як організатор Безпекового форуму в окремому матеріалі анонсував серйозні обговорення геополітичного вектору України.

І хоча на час виборів ми фокусуємося на політичних темах, але про сюжет «1+1» цього дня важко промовчати. Валентина Мудрик разом із власниками зайшла у квартиру, де мати заморила голодом своїх дітей: хлопчик помер, а дівчинку вдалося врятувати. Репортерка смакувала деталі дев’яти днів, наголошуючи, що вперше люди бачать ці кадри (хоча навіщо?).

А на «Україні» більше позитиву: як і щодня розповідали, що Рінат Ахметов допомагає вижити мешканцям Донбасу, а його компанія ДТЕК дбає про якість своїх послуг.

11 квітня, четвер

Судді Антикорупційного суду склали присягу, з чого почалася його робота. Про цю важливу подію не повідомили ICTV та «1+1». «112» та «UA: Перший» повідомили нейтрально, стисло й без снхронів. «Україна», СТБ та 5 канал до матеріалу додали коментарі Петра Порошенка про «вперше в історії» України проведену судову реформу та гарантії незалежності судової влади. І лише на «Інтері» нагадали, що процес створення цього суду буксував три роки і значною мірою відбувався під тиском міжнародних партнерів України.

Також цього дня відбувався Безпековий форум, організований лідером партії «Народний фронт» Арсенієм Яценюком. Позитивно про це розповіли на ICTV та у двох сюжетах на каналі «Україна». В одному з них також дали слово колишнім (і, вочевидь, майбутнім) кандидатам Юлії Тимошенко та Анатолію Гриценку, які розмірковували про напрямки розвитку країни. Тимошенко говорила про єднання, а Гриценко про те, що темп руху до НАТО і ЄС залежатиме від нового парламенту.

На 5-му каналі з цього форуму дали лише повідомлення секретаря РНБО Олександра Турчинова та президента Петра Порошенка про загрозу повномасштабного вторгнення Росії. Подібні заяви лунають уже п’ять років, і розрізнити, про які нові обставини йдеться, важко.

Чотири канали повідомили свіжі дані соцопитування компанії «Рейтинг», за якими Зеленський суттєво випереджає Порошенка: «Україна», «UA: Перший», «Інтер» та «1+1».

Тим часом штаби кандидатів зустрічалися на «Олімпійському», аби погодити спільний формат дебатів. Про це з позиціями обох сторін розповіли 5-й, «1+1», «UA: Перший» та СТБ. Висновок: не домовилися.

ICTV, «Україна» і «1+1» повідомили про кримінальне провадження щодо ролика, де Зеленського нібито збиває сміттєвоз. ICTV дав коментар речника поліції, «Україна» просто нейтрально розповіла про факт. На «1+1» дали кілька коментарів зі штабу Зеленського про загрозу кандидату: керівника партії Івана Баканова та народного депутата Сергія Лещенка, титрованого «експертом штабу Зеленського». А замість балансу доповнили це реакцією народного депутата від БПП Олексія Гончаренка як представника виборчого штабу Порошенка.

Репортерка світської хроніки «ТСН» Дар’я Щаслива спілкувалася з міністрами силового блоку під час Безпекового форуму та розпитувала, чи погодяться вони працювати з новим головнокомандувачем. Найменш говірким у сюжеті виявився прем’єр Володимир Гройсман. А найактивнішими — міністри з «Народного фронту». Найбільше у сюжеті Арсена Авакова. Він казав, що незамінних людей немає, і кінець світу після виборів не настане. А міністр юстиції Павло Петренко відреагував так: «Життя існувало і до виборів, і під час, і після виборів. Україна точно буде рухатися в європейському напрямку».

Також «1+1» повідомив, що на Чернігівщині поліція затримала підозрюваних в організації підкупу в інтересах «кандидата П». І знову дали сюжет про так звану «справу оточення Порошенка», де прокурор Костянтин Кулик скаржився нібито на тиск президента на слідство. При цьому майже весь сюжет базується лише на його коментарях. Крім того, є коментар екс-очільниці НБУ Валерії Гонтаревої, яка каже, що підозри не отримувала.

На «Україні» знову з’явився Олег Ляшко. Роздавав поради Парламентській асамблеї Ради Європи, як скоротити кількість працівників і видатки, «а не розраховувати на гроші Москви». Ще в одному сюжеті переконували глядачів, що формула «Роттердам +» насправді корисна для економіки. Доводив це народний депутат Артур Мартовицький, колишній директор «Павлоградвугілля» — компанії, що входить до ДТЕК Ахметова.

На «Інтері» продовжили тему миротворця-Медведчука. Він розкритикував доручення СБУ від Порошенка перевірити його перельоти до Москви. А також заявив, що у зриві обмінів, за його версією, винна українська сторона. «Мы этим вопросом будем заниматься, и поэтому когда господин Порошенко вчера вспылил, когда ему поставили вопрос по поводу мирного плана, который взят на вооружение нашей партией и реализуется, и задали вопрос, почему Медведчук занимает позицию, которая не поддерживается Украиной и вот это проявление эмоциональности в ответе Порошенко было связано с тем, что он не давал поручение, он запретит, он обратится в СБУ. Хочу ответить господину Порошенко в том числе и СБУ: план, концепция по мирному урегулированию на Донбассе и прекращении боевых действий обсуждалось и в Донецке, и в Луганске, и в Москве», — сказав Медведчук у своїй заяві.

Також на «Інтері» Каплін і Королевська вимагали від уряду відзвітувати про соціальну політику. Сергій Рудик розповідав про своє піклування про мешканців Черкащини, аби вони мали доступ до медицини. ICTV та СТБ піарили інвестиційний форум Василя Хмельницького. А на «Україні» розповідали, як фонд Ахметова підтримує пенсіонерів у прифронтовій зоні.

12 квітня, п’ятниця

Не аналізуються новини «Інтера», оскільки виходить підсумковий випуск.

Напередодні ввечері Петро Порошенко з’явився у студії «1+1» у програмі «Право на владу». 1 березня в «ТСН» розповідали, що постійно запрошують на ефіри персонально Порошенка, й тому відмовили в участі його представникові Артуру Герасимову. А от коли президент з’явився, генпродюсер каналу назвав це втручанням і пригрозив судом. 5 канал власне з повідомлення про позов і почав новину. Далі збалансовано показали ключові моменти ефіру. Після цього — повідомлення про заклик віце-спікерки Ірини Геращенко до МВС із проханням порушити провадження проти авторів та акторів серіалу «Слуга народу»: «Вона заявила, що спрямує депутатський запит до правоохоронців стосовно сцени у фільмі, зараз ви її бачите, де головний герой розстрілює Верховну Раду, а потім його хоронять. За словами Геращенко, такі сцени породжують ворожнечу в суспільстві».

На «UA: Першому» матеріал про Порошенка у студії «1+1» почали питанням до нього. Президент відповів, що не буде коментувати, бо глядачі самі все бачили і зроблять власні висновки. На «112» розмову між кандидатами, що відбулася в ефірі, коментували колишні кандидати Юрій Бойко та Дмитро Добродомов після слів кореспондентки Аліни Блохіної: «Чимало нардепів нарікають, конструктивної розмови у кандидатів не вийшло, і не виключають — оцінку цьому ефіру даватиме і міжнародна спільнота».

Про зустріч Порошенка з Меркель і про зустріч із Макроном обох кандидатів говорили на ICTV, 5-му, «112» та «UA: Першому» коротко. На «1+1» вийшов досить збалансований сюжет. Для «України» про ці події розповідав власкор «Радіо Свобода» Григорій Жигалов.

На СТБ сказали, що Порошенко «дав старт» Антикорупційному суду — завізував укази про роботу суддів. А також нагадали про відсутність згоди між кандидатами щодо дебатів, про що інші канали сказали напередодні.

У студії «України» з’явився Олег Ляшко із критикою Порошенка й Зеленського і зауваженнями ведучій Олені Кот. Казав, що зустрічі в ЄС — це добре, але політиків має турбувати слабка підтримка України в ПАРЄ. «Що, власне, кандидати в президенти могли вдіяти в цьому напрямку? Ви ж самі були таким самим кандидатом, але ви не закликали парламенти ані Німеччини, ані Італії, ані Франції підтримати Україну», — запитала ведуча Олена Кот. На це Олег Ляшко зробив їй зауваження: «Я думаю, що ви погано дивитесь новини вашого каналу. Канал "Україна" показував мою дію і під час виборчої кампанії, і після. От коли всі кандидати позникали, де був Ляшко? В Страсбурзі». Це зауваження особливо іронічне, враховуючи, що 77 % піару Ляшка протягом лютого-березня справді припадає на канал «Україна».

Також на «Україні» розповідали про другий день Безпекового форуму Яценюка. У цьому ж випуску про ювілей конструкторського бюро «Південне» дали коментар лише Леоніда Кучми. На ICTV та «Україні» розповідали про підтримку талантів фондом Бориса Колесникова.

А на «Україні» вийшов неочікуваний сюжет про проблему, з якою стикнуться іудеї в день виборів. 21 квітня триватиме Песах, і за звичаями вони не можуть писати до заходу сонця. «Тож іудеї вирішили, підуть на дільниці до їх закриття і залишатимуться там до 20:54. Тобто до сходу зірок, коли зможуть за релігійними законами писати».

13 квітня, субота

«Україна» та 5 канал поширили заяву Порошенка зі зверненням-запрошенням Зеленського на дебати. Обмежилися його заявою без реакції штабу опонента. «ТСН» сказали про звернення-заклик Порошенка до дебатів (на 14 квітня), додали позицію Зеленського (прийде на стадіон 19 квітня), нагадали, що за законом дебати відбуваються в студії НСТУ 19 квітня.

Піарили на «Україні» Бориса Колеснікова, який підтримує свій хокейний клуб.

Cергй Каплін і Сергій Рудик на «Інтері» заступилися за компанію «Арсенал-страхування» у незбалансованому сюжеті. Матеріал представляє лише сторону компанії, називаючи провадження проти неї незаконним тиском на бізнес. На стороні цієї компанії також виступали активісти ГО «Стоп корупції», керівником якої є колишній журналіст «Інтера» Роман Бочкала. А Олег Ляшко обіцяв захистити мешканців Осокорків у Києві від небажаного забудовника.

«ТСН» зробили сюжет про косплейників «Ігор престолів» в Україні. У сюжеті не раз натякнули, що українські політичні пристрасті не менш насичені, ніж у фентезійному жорстокому серіалі.

14 квітня, неділя

Оглядається лише випуск «Інтера» замість підсумкових новин п’ятниці. Почався він репортажем із передової. Далі у випуску — матеріал про так звані дебати на стадіоні «Олімпійський». Очікувано до участі в них не долучився Володимир Зеленський, про що його штаб попереджав. Але на позицію опонента в матеріалі виділили одне речення, лише вказавши, що Зеленський наполягає на дебатах 19 квітня. Повідомлення завершив синхрон Петра Порошенка: сказав про ініціативу ліквідувати посаду голів обласних адміністрацій та звільнення Сергія Семочка.

Також у випуску був незбалансований матеріал, що просував інтереси церкви Московського патріархату. В ньому йшлося про конфлікт у релігійній громаді і нібито небажання більшості вірян переходити до української автокефальної церкви. Матеріал містить лише позицію опонентів ПЦУ. Представник створеної два місяці тому ГО «Вільний вибір громади» Руслан Лінда в сюжеті каже, що місцева влада тисне на парафіян, змушуючи до переходу. А можливості відповісти на закиді представникам місцевої влади не дали.

Підсумки

Очікувано, що найбільше згадок стосувалося Петра Порошенка і Володимира Зеленського. Переважно про них говорили нейтрально і збалансовано. Значна кількість позитивних згадок Порошенка пов’язана з його активністю на посаді президента: залучення міжнародної підтримки, старт роботи Антикорупційного суду. Але порівняно з попереднім тижнем дещо активізувалися Юрій Бойко і Олег Ляшко.

Протягом тижня упереджені матеріали в інтересах чи проти політиків переважно містили елементи маніпуляцій, і значно менше було таких, що мають ознаки замовності. 5 канал підтримує Порошенка і критикує Зеленського, а «1+1» — навпаки. Активізувався цього тижня Віктор Медведчук, який демонстративно заявив про нібито свій конфлікт із Порошенком.

Аналізувалися програми «Подробиці» о 20:00 («Інтер»), «ТСН» о 19:30 («1+1»), «Новини Прайм» о 19:00 («112 Україна»), «Час новин» о 19:00 (5 канал), «Новини» о 21:00 («UA: Перший»), «Факти» о 18:45 (ICTV), «Сьогодні» о 19:00 («Україна»), «Вікна» о 22:00 (СТБ).

Виготовлення цього моніторингового звіту стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через проект USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю громадської організації «Детектор медіа» та не обов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews. Моніторинг проведено відповідно до методології, розробленої експертами ГО «Детектор медіа».

Більше про висвітлення виборів читайте в огляді «Детектор виборів».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2154
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду