Коли спаруються ті, хто треба, чи станемо ми щасливішими?

17 Серпня 2007
2975
17 Серпня 2007
18:46

Коли спаруються ті, хто треба, чи станемо ми щасливішими?

2975
Усім, хто звик до ефектних фраз, поз і гримас лускунчика Шустера, буде не просто призвичаїтись до вольового, розважливого і зовні неемоційного Куликова, та згодом усе минеться і навіть оціниться.
Коли спаруються ті, хто треба, чи станемо ми щасливішими?

Якщо врахувати, що населення України неухильно зменшується, то цілком імовірно уявити ситуацію, що колись його залишиться рівно стільки, аби не створювати зайвого клопоту нашим політикам. На їх фабриках, заводах і копальнях працюватимуть китайці та молдовани, реліктові малороси – щасливі та ситі – дивитимуться по плазмових телевізорах різноманітні політичні ток-шоу про свободу слова, про те, що завжди можна вставити кудись своїх п’ять копійок і зрештою, поволати від душі на майдані.

 

Здавалося, що тільки вишуканому збоченцю цікаво, хто з ким зіллється після виборів у шаленому коаляційному екстазі, бо ж все одно відомо, що після найщиріших бажань одне одного від цієї злуки народжується чомусь багатоголова потвора, що пожирає закоханих. І все ж романтичні українці, судячи із соціологічних звітів, вірять, що цієї осені «спаруються» саме ті, хто треба, і нарешті, після небувалого кайфу повернуться до народу обличчям. До речі, телебачення намагається робити це сьогодні. Скажімо, надзвичайно зворушливо розумію, що епітет не зовсім точний в оцінці новин, і все ж  саме так розпочинаються останнім часом «Факти» на ICTV, новини «1+1», СТБ, Нового каналу. На першому місці проблеми, біди і радості простих людей, а вже потім все решта. Переконаний, це дуже хороше започаткування, тому хочеться, аби воно стало традицією.

 

У всіх нас один діагноз: «політикозалежні». Я теж не виняток, бо минулої п’ятниці чекав «Свободи слова», хоча зарікся не дивитися політичних ток-шоу. Правда, цього разу знайшов собі виправдання – новий ведучий. Після програми і під час реклами (свідчення того, що «Свобода…» у повному шоколаді) мій телефон був червоний. Дзвонили палкі шустеромани, намагаючись переконати, що Андрій Куликов хоча і профі, але скутий, позбавлений почуття гумору, не вольовий, не вміє швидко реагувати на гострі репліки і найстрашніше – позбавлений шустерівського шарму.

 

Якщо чесно, то в якихось моментах програми всі ці закиди були доречними, та чомусь найголовнішого мої прискіпливі друзі не зауважили – Андрій Куликов повністю відмовився від наслідування свого «великого» попередника, хоча і казали, що він дуже пильно переглядає записи усіх колишніх «Свобод». Здається, після тих переглядів Куликов зробив абсолютно правильний висновок – необхідно створювати власний образ, себто бути самим собою. Розумію, що всім, хто звик до ефектних фраз, поз і гримас лускунчика Шустера, буде не просто призвичаїтись до вольового, розважливого і зовні неемоційного Куликова, та згодом усе минеться і навіть оціниться. Найголовніше і найцінніше у цій заміні те, що ICTV переміг природжений український комплекс меншовартості й не став шукати ведучого для популярного проекту на островах Тихого океану. Виявилось, у нас все є – точнісінько мов у Греції, лише треба повірити у власний інтелект.

 

Загалом, цікавинок на телебаченні було багато, всі годі й пригадати, та промовчати про інтерв’ю Єгора Соболєва з останньою радянською жінкою України – Наталією Вітренко – неможливо. Коли б трошки абстрагуватися, то можна було би вважати, що це діалог Євгена Петросяна із Оленою Степаненко – словом було дуже смішно. Нарешті пані Вітренко в тому образі, що треба! Ну а Єгора Соболєва за витримку слід нагородити путівкою у Крим, він продемонстрував найвищий пілотаж журналістської етики.

 

Справді, страх як цікаво – а що іще буде, особливо коли знову спаруються не ті – або ж ті, лише знову невдало? Втім, і після цього не варто нудьгувати, адже у нас є «Караоке на майдані» та «Шанс».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2975
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду