Чим далі в літо, тим нудніше…

8 Червня 2007
2533
8 Червня 2007
13:04

Чим далі в літо, тим нудніше…

2533
… сподіваюсь, це тому, що всі сили кинуті на підготовку до нового телесезону, аби приємно здивувати глядачів у вересні.
Чим далі в літо, тим нудніше…

Кажуть, людина може до всього звикнути і змиритись. Особливо ж коли це «не боляче». Глядачі, наприклад, давно вже погодились із навязаним нам телевізійними продюсерами гаслом «Геть сором!». Продюсери не паряться, в них чіткий і вбивчий аргумент: «Піпл хаває!». І, як то кажуть, «против лома нет приема».

 

Я ж скажу більше: найкраще наша так звана еліта «хаває» «шуточки» наших провінційних рагулів. Ну, пруться міністри, депутати й олігархи від такого гумору, й завжди готові щедро винагороджувати комедіантів. А бабло в нашій ситуації перемагає не лише добро і зло, але й здоровий глузд, почуття міри тощо.

 

У тому, що здоровий глузд взагалі відмовляється дружити з українцями, можна було вкотре пересвідчитись на прикладі ток-шоу «Один за всіх» на Першому каналі. За своїх, за сценарієм, віддувались і пітніли «нашоукраїнець» Давид Жванія та «регіонал» Василь Кисельов.

 

«Один за всіх» для Національної телекомпанії України, на мою думку, не просто галочка – мовляв, є в нас і таке, - а досить серйозний проект із професійним і знаним ведучим Олександром Мельничуком, спеціально обладнаною студією, аудиторією та експертами-арбітрами. Ось лише наповнити це все змістовною дискусією з чіткою постановкою питань та обовязковими відповідями поки що не вдається. Ведучому справді складно – адже наші політики не вміють вести дискусій і не здатні висловлювати свої пропозиції. Вони спроможні лише на нудні монологи та взаємні звинувачення. Зрештою, Жванія з Кисельовим так і не відповілі на жодне поставлене Олександром Мельничуком запитання.

 

Вада ведучого в цьому разі – його достоїнство, а саме інтелігентість та шанобливе ставлення до героїв. Думаю, Олександрові варто обрати різкішу та іронічнішу тактику поведінки у веденні шоу, інакше глядачі не стануть дивитись і слухати набридливих дядьків і тіток, які вкотре спускаються з Печерських пагорбів, аби повідомити нам чергову «бредовую весть».

 

Ведучий повинен навчитись сміливо казати: «стоп! Тут керую лише я!». Тоді, можливо, буде простіше дотримуватись заданої теми й не збиватись на манівці. Слабкий бік ток-шоу – експерти: не варто запрошувати на цю роль заангажованих людей. За можливість, це мають бути нейтральні особи з політологів, соціологів, культурологів тощо. Якщо програму допрацювати, то, враховуючи політичний момент, вона може стати досить цікавою та корисною.

 

Тих, хто любить подивитись кіно, лежачи на канапі, телебачення час від часу тішить гарними стрічками, а часом навіть дивує ретроспективами кінофільмів і програм, як це зараз робить Перший канал, влаштувавши місяць німецького кіно. Гарний початок. Цікаво, чи буде продовження?

 

Незвичний серіал запропонував своїм прихильникам «Інтер». Принаймні, сюжет у «Хіроманта» інтригуючий і не затяганий до оскоми.

 

У цілому, чим далі у літо, тим телебачення стає нуднішим. Напевно, тому, що всі фізичні та інтелектуальні сили кинуті на підготовку до нового телесезону. Дуже хочеться вірити в те, що вони зможуть нас приємно здивувати.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2533
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду