Марина Врода знімає продовження трилогії, яку розпочала з фільмом «Крос» (УТОЧНЕНО)

Марина Врода знімає продовження трилогії, яку розпочала з фільмом «Крос» (УТОЧНЕНО)

8 Вересня 2013
18231
8 Вересня 2013
15:53

Марина Врода знімає продовження трилогії, яку розпочала з фільмом «Крос» (УТОЧНЕНО)

18231
Зйомки короткометражної стрічки «Равлики» стартують в кінці вересня
Марина Врода знімає продовження трилогії, яку розпочала з фільмом «Крос» (УТОЧНЕНО)
Марина Врода знімає продовження трилогії, яку розпочала з фільмом «Крос» (УТОЧНЕНО)

Українська режисер, лауретка Каннського фестивалю Марина Врода у кінці вересня розпочне роботу над новим короткометражним фільмом.  Про це в коментарях «Детектор медіа» розповів продюсер, засновник компанії «Директорія кіно» Ігор Савиченко

 

Стрічка під назвою «Равлики» продовжує започатковану у «Кросі» трилогію Марини Вроди. За синопсисом, компанія юнаків опиняється у ситуації, яка змушує замислитися. Зокрема, і про те, щоб змінити себе.

 

Проект «Равлики», представлений «Директорією кіно», здобув грант фонду «Розвиток України» в рамках Програми підтримки динамічної культури І3.

 

Як розповів Ігор Савиченко,  розмір гранту становить 160 тис. грн. Зйомки фільму планують розпочати у кінці вересня. Оператором виступить Володимир Іванов, який співпрацював з Мариною Вродою і в «Кросі». 

 

Марина Врода народилася 1982 року в Києві. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого.Є автором короткометражних фільмів «Прости», «Сімейний портрет», «Дощ», «Клятва», які представляли Україну на кінофестивалях у Європі і світі. 

 

Визнання їй принесла стрічку «Крос», за яку у 2011-му році режисер здобула Золоту пальмову гілку. Кіноритики характеризують її як «поетичну й небагатослівну роботу про самотність, дорослішання та свободу». Зокрема, Дмитро Десятерик відзначає оригінальну, жорстку авторську манеру Марини Вроди.

 

У планах режисера - зйомки дебютного повнометраєного фільму «Степне», який продюсуватиме «Директорія кіно». За словами Марини Вроди, «це історія про кілька днів життя літнього чоловіка, який приїжджає у маленьке українське село Степне, щоби доглядати за матір'ю, що помирає. Він, колись потрібний суспільству й сім'ї, тепер є втомленою людиною, розчарованою у багато чому, живе передовсім за інерцією. Подорож із міста у село до мами - довгий і складний для нього шлях».

 

Бюджет фільму - 14 млн. грн. Половину цих коштів проект  має отримати як переможець на П`ятого конкурсу Держкіно. 25 тис грн режисер здобула як переможець пітчингів Одеського міжнародного кінофестивалю.


«Детектор медіа»

Фото Павла Довганя

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18231
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду