detector.media
08.09.2013 15:53
Марина Врода знімає продовження трилогії, яку розпочала з фільмом «Крос» (УТОЧНЕНО)
Марина Врода знімає продовження трилогії, яку розпочала з фільмом «Крос» (УТОЧНЕНО)
Зйомки короткометражної стрічки «Равлики» стартують в кінці вересня

Українська режисер, лауретка Каннського фестивалю Марина Врода у кінці вересня розпочне роботу над новим короткометражним фільмом.  Про це в коментарях «Детектор медіа» розповів продюсер, засновник компанії «Директорія кіно» Ігор Савиченко

 

Стрічка під назвою «Равлики» продовжує започатковану у «Кросі» трилогію Марини Вроди. За синопсисом, компанія юнаків опиняється у ситуації, яка змушує замислитися. Зокрема, і про те, щоб змінити себе.

 

Проект «Равлики», представлений «Директорією кіно», здобув грант фонду «Розвиток України» в рамках Програми підтримки динамічної культури І3.

 

Як розповів Ігор Савиченко,  розмір гранту становить 160 тис. грн. Зйомки фільму планують розпочати у кінці вересня. Оператором виступить Володимир Іванов, який співпрацював з Мариною Вродою і в «Кросі». 

 

Марина Врода народилася 1982 року в Києві. Закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. І.К. Карпенка-Карого.Є автором короткометражних фільмів «Прости», «Сімейний портрет», «Дощ», «Клятва», які представляли Україну на кінофестивалях у Європі і світі. 

 

Визнання їй принесла стрічку «Крос», за яку у 2011-му році режисер здобула Золоту пальмову гілку. Кіноритики характеризують її як «поетичну й небагатослівну роботу про самотність, дорослішання та свободу». Зокрема, Дмитро Десятерик відзначає оригінальну, жорстку авторську манеру Марини Вроди.

 

У планах режисера - зйомки дебютного повнометраєного фільму «Степне», який продюсуватиме «Директорія кіно». За словами Марини Вроди, «це історія про кілька днів життя літнього чоловіка, який приїжджає у маленьке українське село Степне, щоби доглядати за матір'ю, що помирає. Він, колись потрібний суспільству й сім'ї, тепер є втомленою людиною, розчарованою у багато чому, живе передовсім за інерцією. Подорож із міста у село до мами - довгий і складний для нього шлях».

 

Бюджет фільму - 14 млн. грн. Половину цих коштів проект  має отримати як переможець на П`ятого конкурсу Держкіно. 25 тис грн режисер здобула як переможець пітчингів Одеського міжнародного кінофестивалю.


«Детектор медіа»

Фото Павла Довганя

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY