Рейтинг – сьогодні, зараз, негайно!

26 Лютого 2007
5494
26 Лютого 2007
12:12

Рейтинг – сьогодні, зараз, негайно!

5494
Певен, що творці політичного шоу «Толока» (УТ-1), теж «паряться» рейтингами, тому одразу беруть бика, пардон, глядача, за все, що лише можна.
Рейтинг – сьогодні, зараз, негайно!

Основний закон, точніше інстинкт, сучасного телебачення: рейтинг – сьогодні, зараз і негайно. Окремі телевізійні чиновники стверджують, що найкраще «піпл хаває» скандали, сенсації, неймовірні розкриття і, звичайно, кримінал. Кримінал взагалі, навіть не «хавається», а ковтається. Можливо, саме такий скажений попит і породжує пропозицію, бо інакше чим пояснити те, що всі провідні канали вважають своїм святим обов’язком перед нацією показати всі найважливіші сюжети з відтятими головами, замурованими тілами і зґвалтованими дітьми. А додайте сюди ще емоційну подачу при непорушній строгості чоловічих облич, і ви неодмінно схопитесь за бідне серце.

 


Не знаю, чи зменшується після таких програм злочинність, а те, що більшає неврозів, – не сумніваюся. Та рейтинг понад усе! Певен, що творці політичного шоу «Толока» (УТ-1), теж «паряться» рейтингами, тому одразу беруть бика, пардон, глядача, за все, що лише можна. Для початку глобальною темою «Україна і світ. Шляхи, що ми обираємо», а далі, звісно, обговоренням із «прістрастієм».

 


Особливою «родзинкою» цього шоу є дивна, я б навіть сказав, якась паталогічна атмосфера нервозності. Шановний ведучий Віктор Павлюк, як правдивий гартівець, ні на мить не дозволяє собі відволіктися на безневинний жарт. Його обличчя завжди випромінює непохитну зосередженість і строгість.

 


Запропонована тема, «Україна і світ», збентежила, на щастя, не лише вашого покірного слугу. Досить іронічно, в здоровому сенсі, до неї поставився Сергій Головатий, що разом із «бютівцем» Немирею намагався вивести дискусію про зовнішню та внутрішню політику з площини риторики у площину конструктивну. Зрозуміло, на «Толоці» був гість із Москви Алєксєй Митрофанов. Віднедавна московські гості символізують масштабність та авторитетність аналогічних програм. Присутність Митрофанова зводилась до його наполегливої поради Україні стати Фінляндією. На таке не погодилася навіть Ганна Герман, котра все ж встигла в останні миті шоу вигукнути, що Віктор Янукович все одно найкращий!

 


Дивує, що обговорювати європейське покликання України творці наших політичних шоу запрошують виключно московських «бояр». Гадаю, глядачам було б не менш цікаво почути думки з цього питання чеських, польських, угорських чи словацьких політиків, адже вони теж наші найближчі сусіди.

 


Мало не забув про ще одну рейтингову «фішку» тієї «Толоки», коли ведучий ні сіло ні впало раптом запитав «господіна» Митрофанова: «А правда, что Путин разводится?» Митрофанов «удівілся», а пан Павлюк, напевно, про себе вигукнув: «Єсс

 


Загалом, «Толока» – досить міцно зроблена програма і нічим суттєво не поступається своїм аналогам на інших каналах. Слід тільки дещо відійти від надмірного пафосу та серйозності і додати трішки іронії та стилю, інакше все й надалі буде виглядати так, як у побажанні «господіна» Митрофанова: «Любовь, дружба, Таисия Повалий».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5494
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду