Стець закликав парламентську ТСК займатися розслідуванням нападів на журналістів, а не політикою

23 Червня 2013
18260
23 Червня 2013
09:22

Стець закликав парламентську ТСК займатися розслідуванням нападів на журналістів, а не політикою

18260
Регіонал Пінчук запевнив, що Вадиму Титушку не вдасться уникнути покарання за свої дії
Стець закликав парламентську ТСК займатися розслідуванням нападів на журналістів, а не політикою

Народний депутат (фракція «Батьківщина»), член парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Юрій  Стець закликав Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування фактів нападу на представників засобів масової інформації 18 травня 2013 року у місті Києві за адресою вулиця Володимирська, 15 та розслідування інших фактів тиску на засоби масової інформації, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів займатися розслідуванням інциденту, а не політикою. Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

 

«Мені б не хотілось, щоб ТСК замість цієї справи, дійсно займалось політикою і намагалась підмінити поняття. Мене цікавить, як людину, яка є журналістом з багатолітнім досвідом, людину, яка працює в комітеті по свободі слова і інформації, щоб люди, яки били, і люди, які привели бійців, щоб бити журналістів, щоб вони були покарані. А БРДМ, інші інсинуації і провокації, мені це абсолютно байдуже, і нехай цим займаються якісь інші депутати, яким хочеться політизувати цю ситуацію», - заявив Стець.

 

Водночас народний депутат від Партії регіонів Андрій Пінчук також в ефірі 5 каналу заявив, що головному фігуранту справи про побиття журналістів 18-го травня Вадиму Титушку не вдасться уникнути покарання за свої дії.

 

«Винні повинні понести покарання, для того, щоб в майбутньому іншим було неповадно. На даний момент, пан Титушко зараз в суді, і зараз по ньому, дійсно, іде судове засідання, від відповідальності, як мінімум, він точно нікуди не дінеться. Я впевнений, і інші також... Його повинні засудити, те, що він повинен понести покарання - однозначно», - заявив регіонал.

 

Як писала «Детектор медіа», розгляд справи за обвинуваченням 20-літнього мешканця Білої Церкви Вадима Титушка у нападі на журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя на мітингу 18 травня розпочнеться 1 липня.

 

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя.  Зокрема, в Ольги Сніцарчук були розсічена губа та побиті руки. Також нападники розбили її телефон. Владислав Содель, який намагався її захистити, також отримав ушкодження. Днями заступник генерального прокурора Анатолій Пришко повідомив, що у справі нападу на журналістів 18 травня судитимуть чотирьох осіб.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18260
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Філя
3982 дн. тому
Якби покарали Тіткшка, а також всіх міліціантів, які не виконували свої прямі обов'язки ( захищати людей - саме за це ім платиться зарплата з наших податків), то тоді б ми не побачили збройного нападу на господарсто Корнацького, І головне Тітушко винен, але найбільше покарання мають понести міліціанти, хто бачив і не захистив журналістів
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду