detector.media
23.06.2013 09:22
Стець закликав парламентську ТСК займатися розслідуванням нападів на журналістів, а не політикою
Регіонал Пінчук запевнив, що Вадиму Титушку не вдасться уникнути покарання за свої дії

Народний депутат (фракція «Батьківщина»), член парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Юрій  Стець закликав Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування фактів нападу на представників засобів масової інформації 18 травня 2013 року у місті Києві за адресою вулиця Володимирська, 15 та розслідування інших фактів тиску на засоби масової інформації, перешкоджання законній професійній діяльності журналістів займатися розслідуванням інциденту, а не політикою. Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

 

«Мені б не хотілось, щоб ТСК замість цієї справи, дійсно займалось політикою і намагалась підмінити поняття. Мене цікавить, як людину, яка є журналістом з багатолітнім досвідом, людину, яка працює в комітеті по свободі слова і інформації, щоб люди, яки били, і люди, які привели бійців, щоб бити журналістів, щоб вони були покарані. А БРДМ, інші інсинуації і провокації, мені це абсолютно байдуже, і нехай цим займаються якісь інші депутати, яким хочеться політизувати цю ситуацію», - заявив Стець.

 

Водночас народний депутат від Партії регіонів Андрій Пінчук також в ефірі 5 каналу заявив, що головному фігуранту справи про побиття журналістів 18-го травня Вадиму Титушку не вдасться уникнути покарання за свої дії.

 

«Винні повинні понести покарання, для того, щоб в майбутньому іншим було неповадно. На даний момент, пан Титушко зараз в суді, і зараз по ньому, дійсно, іде судове засідання, від відповідальності, як мінімум, він точно нікуди не дінеться. Я впевнений, і інші також... Його повинні засудити, те, що він повинен понести покарання - однозначно», - заявив регіонал.

 

Як писала «Детектор медіа», розгляд справи за обвинуваченням 20-літнього мешканця Білої Церкви Вадима Титушка у нападі на журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя на мітингу 18 травня розпочнеться 1 липня.

 

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя.  Зокрема, в Ольги Сніцарчук були розсічена губа та побиті руки. Також нападники розбили її телефон. Владислав Содель, який намагався її захистити, також отримав ушкодження. Днями заступник генерального прокурора Анатолій Пришко повідомив, що у справі нападу на журналістів 18 травня судитимуть чотирьох осіб.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY