ТСН покаже серію спецрепортажів «Вихід із себе» про проблеми аутизму

1 Квітня 2013
17332
1 Квітня 2013
17:38

ТСН покаже серію спецрепортажів «Вихід із себе» про проблеми аутизму

17332
ТСН покаже серію спецрепортажів «Вихід із себе» про проблеми аутизму

Сьогодні, 1 квітня, напередодні Всесвітнього дня інформування про проблему аутизму, Телевізійна служба новин (ТСН) каналу «1+1» розпочинає серію спеціальних репортажів «Вихід із себе». Впродовж тижня у вечірньому випуску новин о 19:30 на «1+1» покажуть історії людей з аутизмом - з України, Росії та Європи, повідомляє прес-служба каналу.

 

Автор циклу - кореспондентка ТСН Світлана Березовська.

 

«Героями репортажів стали діти та підлітки, які долають труднощі свого діагнозу, а також дорослі люди, для яких "аутизм" не став вироком, а зробив їх особливими успішними людьми», - розповідають у прес-службі. Серед них - кандидат математичних наук, який працює IT-спеціалістом; дорослі дівчата, які співають і мають фотографічну пам'ять; школярі, які в пам'яті миттєво множать та ділять багатозначні числа; художниця, яка однією з перших почала малювати 3D-картини, і до деталей пам'ятає, як у дитинстві не говорила півроку.

 

Серією репортажів «Вихід із себе» ТСН підтримує проект «Аут», мета якого - привернути увагу суспільства до проблеми аутизму, в рамках стратегії соціальної відповідальності групи «1+1 Медіа».

 

Відомо, що майже в кожній країні показник людей з аутизмом однаковий - 1% від усього населення, нагадують на «1+1». В Україні поки що цей показник менший, але дитячі психіатри кажуть, що це тому, що в нас більшість людей приховують недугу або не діагностують її. Звідси й одна з найбільших, на думку журналістів, проблем дітей з аутизмом - пізнє діагностування марнує найцінніший час для реабілітації.

 

«В Україні сім'ї з дитиною-аутистом опиняються наодинці з проблемою. У нас немає дитячих садків, де б уміли працювати з аутистами, майже немає шкіл, де б уміли навчати таких дітей. Найгірша ситуація у селах чи містечках: дитину-аутиста там часто замикають у чотирьох стінах, і з часом така дитина перетворюється на глибокого інваліда. Хоча при правильній роботі вона б могла не відрізнятися від звичайних дітей. В Україні є один приватний спеціалізований дитячий садок для дітей з аутизмом, але він проблеми не розв'язує. По-перше, він надто дорогий, по-друге, він один-єдиний. Хоча часто він дає шанс десяткам дітей соціалізуватися», - зауважує Світлана Березовська.

 

У світі люди з діагнозом «аутизм» успішно інтегруються в суспільство, часто вони - приховані генії, нагадують у прес-службі. Аутистичні порушення простежувалися у поведінці Моцарта, Ейнштейна, Ван Гога, Білла Гейтса і навіть засновника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга.

 

«Аутизм - це не просто діагноз окремої людини. Аутичним можна назвати сучасне суспільство. Більшість членів цього суспільства в той чи інший спосіб замикається у собі, рятуючись від надлишку інформації. Тому проект ТСН «Вихід із себе» - це не просто озвучування проблем людей з аутизмом. Це намагання показати, що закритими, аутичними можуть бути цілком здорові люди», - наголошує шеф-редактор ТСН Тетяна Пушнова.

 

Документальний серіал «Вихід із себе» виходитиме в будні з 1 по 6 квітня о 19:30 у ТСН на «1+1».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17332
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду