Підпал «Я Галереї»: культурне дезертирство

7 Жовтня 2009
26169
7 Жовтня 2009
13:24

Підпал «Я Галереї»: культурне дезертирство

26169
Підпал «Я Галереї»: культурне дезертирство

«То хай прийдуть жаркі розпалювачі з обпеченими пальцями! Ось вони! Ось вони!.. Вперед! Полум'я на бібліотечні полиці! Загатіть канали, щоб затопити музеї!.. О, втіха бачити, як величні старі полотна виринають без ладу в цих водах, пожухлі та пошарпані!..»

(Перший маніфест футуризму)

 

Для початку - коротка хронологія подій, що змусили зогнилу мистецьку спільноту очуняти від напівситого сну й почати скиглити зазубрені мантри. 25 вересня в арт-центрі Павла Гудімова «Я Галерея» відбувся диспут на тему «Пропаганда гомосексуалізму чи пропаганда толерантності?». Обговорювалися поява антології «120 сторінок Содому» та заборона показу в Україні фільму «Бруно». Ця акція проходила в межах фестивалю «Остання барикада», а «Я Галерея» лише надала приміщення для її проведення. У ніч на 30 вересня невідомі підпалили «Я Галерею», залишивши на стіні напис «Ні содомії! ОУН». Реакція ключових учасників цих подій не забарилася, й вона була на диво знаковою. Першим ділом було затерто провокативний напис. А вже вранці 30 вересня Андрій Мокроусов, головний редактор видавництва «Критика», що видало антологію, поширив заяву, в якій прямим текстом пов'язав підпал галереї Гудімова з вищезгаданим диспутом, а також із націоналістичними погромами на Львівському форумі та в книгарні «Є», що супроводжували презентації «120 сторінок Содому». Крім того, Мокроусов скаржився, що медіа «цей брутальний акт терору зиґнорували», й «така прикра громадська байдужість напевно спонукатиме погромників, які за вельми короткий час пройшли шлях від майонезу і товченого перцю до побиття і підпалів, чинити щораз гірше насильство».

 

Пан Мокроусов явно поспішив із висновками. По-перше, мляві культурні журналісти спромоглися повідомити про підпал галереї синхронно з розсилкою Мокроусовим свого листа, причому (sic!) в підрубриці «Скандали» розділу «Гламур». По-друге, сама постраждала сторона в особі Павла Гудімова мала цілком інше бачення конфлікту. У заяві, поширеній 30 вересня, взагалі не було жодного слова про можливі причини підпалу - лише наголос на «символічності» цієї події та прохання звертатися до міліції, «якщо хтось має інформацію стосовно можливих підпалювачів». 1 жовтня на згарищі галереї було проведено прес-конференцію на тему «Обережно! Займатися культурою в Україні небезпечно!». Було помічено, що власник галереї, виступаючи перед публікою, так і не заговорив про причини пожежі, котрі - принаймні для решти промовців - є досить очевидними. А вже 2 жовтня на офіційній сторінці галереї з'явилася офіційна позиція Павла Гудімова, яку варто процитувати повністю: «Хочу наголосити, аби запобігти появі домислів, маніпуляцій і спекуляцій. Отже, чистий фактаж: арт-центр "Я Галерея" надав виключно свій простір для проведення диспуту в межах ІІІ літературно-мистецького фестивалю "Київська барикада" (25.09.09). Арт-центр є культурною установою, що відстоює мистецтво і не є ані політичною, ані правозахисною організацією. Усі спроби пов'язати арт-центр із будь-якою структурою, рухом, угрупованням або напрямом є безпідставними і аморальними». Більше того, у власному тексті для проекту «ukraЇnext. Журнал за одну добу» Гудімов згадав про все що завгодно - своє бачення культури як «модної, прогресивної розваги», про птаха Фенікса і навіть про матір Терезу - але не про відверте насильство з боку українських фашистів. Редакційна преамбула цього тексту містила фантастичну ремарку: «У господаря арт-центру немає навіть здогадок стосовно можливого приводу до підпалу...».

 

Гаразд, облишмо спроби викрити справжні причини підпалу та зловісної мовчанки Гудімова, що вже стала причиною жорсткої, але небезпідставної реакції. Обмежимося припущенням, що з такою позицією Павлу Гудімову варто відмовитися від планів відновити «Я Галерею», про які він заявив після підпалу, та зайнятися іншим, безпечнішим бізнесом. Спалення його галереї засвідчило не лише безпрецедентну активність фашизоїдних структур в Україні, але й реальну розстановку сил на фронті культури.

 

Здивовано-сенсаційний тон заяви, що, виявляється, «займатися культурою в Україні небезпечно», прямо вказує на місце, в якому опинилися наші інституції культури, - десь між супермаркетом і парком розваг. А звідки в парку розваг узятися небезпеці? Тим часом Павлу Гудімову перш ніж відкривати галерею, варто було б засвоїти, що займатися культурою взагалі небезпечно. Більше того, заняття культурою мають сенс лише за умов небезпеки - якщо, звісно, не розуміти під культурою дизайн дозвілля підстаркуватих знуджених багатіїв або юних «просунутих» симулякрів, що засмічують інтернет відходами власної креативності. Культура - це політика. «Культурна установа, що відстоює мистецтво» і при цьому відхрещується від політичної складової своєї діяльності (присутньої в самому акті заперечення), не має права на існування.

 

Звісно, Гудімов має власні погляди на політику: мовляв, майбутнє буяння музеїв та галерей «обов'язково змінить політичне життя країни. Ми станемо набагато цікавішими світові, тому що в галузі культури Україна буде дуже розвинутою країною». У перекладі з мови загальних місць це звучить так: збільшення кількості інституцій культури принесе нам іноземні інвестиції, і буде всім щастя.

 

Але проблема в тому, що стрімке збільшення виставкових площ і майданчиків, яке ми бачимо в Києві протягом останніх років, аж ніяк не посприяло зростанню якості того, що там виставляється. Якраз навпаки: наші галереї (з «Я Галереєю» включно) наповнилися таким несосвітенним мотлохом, що вони просто просяться бути спаленими. Дійшло до того, що акт фашистського вандалізму цілком може сприйматися в якості радикального мистецького жесту. Достатньо вилучити з обговорення фашистську ідеологію - що, власне і зробив Гудімов, - як підпал галереї постає праведним втіленням маніфесту футуристів.

 

Об'єкт, звісно, було обрано невдало. Куди краще горів би «Мистецький Арсенал» разом із гогольфестівською виставкою - безпрецедентним за розмахом відстійником мистецького непотребу, що тепер, із відкриттям «українського Лувру» та десятка залів поменше, вихлюпнувся на нас потоком брудної претензійної халтури. І коли ведучий програми під промовистою назвою «Культурний фронт» у розмові з представником «Мистецького Арсеналу» у своєму поблажливому стилі розхвалює установу, «більшу за Лувр та Ермітаж», що виставляє «найаванґардніший аванґард» поряд із трипільською пластикою, а також творить «супермодерну історію, гідну центру Помпіду», сперечатися з ними не варто. Адже якщо наші функціонери від культури настільки здичавіли, що готові сприймати український «контемпорарі арт» за чисту монету, готові ховати голову в пісок після першої ж подачі в обличчя, то все, що нам залишається - це давній заклик: «Загатіть канали, щоб затопити музеї!».

 

Олексій Радинський - культуролог, автор текстів на довільну тематику, організатор різноманітних акцій, переглядів та інших навколокультурних подій. Протягом кількох років був співавтором програми кіноклубу КМА, а також редактором спеціальних чисел часопису KINO-КОЛО та KINO-КОЛОгазети. Аспірант кафедри культурології Києво-могилянської академії. Працює в науково-дослідному центрі візуальної культури НаУКМА

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26169
Читайте також
10.02.2010 08:20
Олексій Радинський
, для «Детектор медіа»
37 454
30.12.2009 07:21
Олексій Радинський
, для «Детектор медіа»
21 178
18.12.2009 09:25
Олексій Радинський
, для «Детектор медіа»
27 821
11.12.2009 16:47
Олексій Радинський
, для «Детектор медіа»
19 945
27.11.2009 13:22
, для «Детектор медіа»
8 463
30.10.2009 09:50
Олексій Радинський
, для «Детектор медіа»
33 338
14.10.2009 10:00
Олексій Радинський
, для «Детектор медіа»
23 202
30.09.2009 10:01
Олексій Радинський
, для «Детектор медіа»
17 187
22.09.2009 11:00
Олексій Радинський
, для «Детектор медіа»
15 816
14.09.2009 09:00
Олексій Радинський
, для «Детектор медіа»
24 749
09.09.2009 11:42
Олексій Радинський
для «Детектор медіа»
60 620
02.09.2009 18:23
Олексій Радинський
, для «Детектор медіа»
17 138
25.08.2009 11:05
Олексій Радинський
для «Детектор медіа»
33 717
Коментарі
49
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тягар Білої Людини
5290 дн. тому
Хоча Кокотюха і назвався алкоголіком хронічним, однак потік його думок дуже і дуже навіть тверезий! А ще прикольно, коли якесь біле, з природньою орієнтацією чоловидло (бо Чоловіком його язик не повертається назвати) кається за всю Білу Расу: мовляв, вже і без того накерувалася світом. Не подобається – пишися добровольцем і гайда до якогось Чаду чи Зімбабве з Конґо – там і втілюй свої «людолюбні» думки: підкріпи слово Ділом, бо на дивані вдома я теж можу соплі пускати, мовляв, які ми не добрі у ставленні до міґрантів.... Ага, доки сам не нарвешся на ті миролюбні «нацменшини» десь у паризьких чи брюсельських центральних кварталах, куди і поліція не часто зазирає...:( А загалом боївкарі, котрі кидали пляшки із запальною сумішшю в «Я Галерею» (назва ще та!), мабуть, подивилися одне гарне американське кіно, де була висловлена головною дійовою особою мудра думка: "найкращий поліцейський – це НЕ мертвий поліцейський. Найкращий коп – це ЗАЛЯКАНИЙ коп!!" Чого всій ліберастній і толерастній братії і зичу :)
Тягар Білої Людини
5290 дн. тому
Хоча Кокотюха і назвався алкоголіком хронічним, однак потік його думок дуже і дуже навіть тверезий! А ще прикольно, коли якесь біле, з природньою орієнтацією чоловидло (бо Чоловіком його язик не повертається назвати) кається за всю Білу Расу: мовляв, вже і без того накерувалася світом. Не подобається – пишися добровольцем і гайда до якогось Чаду чи Зімбабве з Конґо – там і втілюй свої «людолюбні» думки: підкріпи слово Ділом, бо на дивані вдома я теж можу соплі пускати, мовляв, які ми не добрі у ставленні до міґрантів.... Ага, доки сам не нарвешся на ті миролюбні «нацменшини» десь у паризьких чи брюсельських центральних кварталах, куди і поліція не часто зазирає...:( А загалом боївкарі, котрі кидали пляшки із запальною сумішшю в «Я Галерею» (назва ще та!), мабуть, подивилися одне гарне американське кіно, де була висловлена головною дійовою особою мудра думка: "найкращий поліцейський – це НЕ мертвий поліцейський. Найкращий коп – це ЗАЛЯКАНИЙ коп!!" Чого всій ліберастній і толерастній братії і зичу :)
Читатель
5298 дн. тому
Вот он , яркий пример действительно больного общества. Спасибо дайджест за такую классическую и форму. Это не ново в истории, когда одни идеи прорывались через мрокобесие и насилие, как в этих словах. Ъоть иногда книжки или инет на худой конец читайте. И узнаете, что гомосексуальность не болезнь. Наукой доказано. Или будем лечить все - ум, гуманность, этничность и пр.... Это ж как договориться надо было, чтобы еще бороться и против культуры неформальной... Неужели так нравится культура советская с ее монументальностью и схематичностью? Да. даже говорить не хочется, так мрачно.
дайджест
5299 дн. тому
Мировые таланты Тулуз-Лотрек, Поль Гоген - СИФИЛИТИКИ. Возможно, это заболевание в хронической стадии активизировало творческое воображение у великих мастеров кисти. Но это обстоятельство не является примером для творчества, тем более, толчком для создания арт-клубов и арт-кафе сифилитиков. ГОМОСЕКСУАЛИЗМ - генетическое заболевание. Уже лечиться гормональным способом при ранней диагностике. Вам, господа неформальные либерасты, не кажется, что педалированием внимания к "гениальным педикам" вы провоцируете очистительные акции со стороны здоровой части общества, уже сейчас грубые по форме, а завтра действительно фашистские (с газовыми камерами и т.д.)? Сифілітіків на ранній стадії захворювання виліковують! Так само і гоміків можна повернути до здорового, продуктивного способу життя (сім"я, діти). Тільки цю хворобу-аномалію треба не рекламувати, а діагностувати і лікувати. Тим більше, не рекламувати і заохочувати. Суспільство, що захоплюється дегенеративними витворами "сексуальних неформалів" (формалізм, абстракціонізм, футуризм тощо) - хворе суспільство на шляху деградації. Homo sapiens перетворюється на HOMO PEDICUS. Здорові сили рано чи пізно приходять до влади. Комусь вигідна заміна традіційного, класичного мистецтва на потворне - продукт "неформалів". Історія підказує, довго чекати не доведеться. Замість гей-клубів - лікувальні заклади закритого типу, як для сифілітіків. Тільки не крематорії!!! З окремими відділеннями для телевізійників.
Читатель
5299 дн. тому
и глупость с агрессивным невежеством - туда же, в причины "гибели мира":) Смешно, какая реакция:) И не лень же было все читать, чтобы так взорваться:))
преображенский
5299 дн. тому
батюшка - это священник. надоело вас слушать, мудаки. миром правит обама, белые гетеросексуалы давно спились, один брюс уиллис еще чего-то там воюет. мир погубят три вещи: наркотики, СПИД и политкорректность.
зет
5300 дн. тому
білі гетеросексуальні чоловіки почали втрачати контроль над світом уже давненько, тоді, коли під тиском суфражисток жінки вибороли право на освіту і голосувати на виборах.Тепер все решта лиш лавина наслідків)))
Читатель
5300 дн. тому
Моя фамилия вам тоже ничего не скажет. И не добавит в этот разговор. И вы тем самым сказали основное - "мені шкода, що білі гетеросексуали втрачають контроль над ситуацією." Как-то упустили еще и "белые мужчины". Неужели постеснялись?) Мир разнообразен и существует множество других групп. И белые и так достаточно долго управляли миром. Можно было бы уже и в паритет подвинуться. Вы отдаете себе отчет, что вы высказади четко расистские взгляд? Я понимаю, что вы причисляете себя к интеллигентным людям и против физической силы. Но от этого суть не меняется. Контроль и власть, вот о чем вы говорите. И теперь ясно, как гомофобия, которой вы страдаете, связаны с расизмом? Вы, батюшка, расист. Черным, цветным, гомосексуалам - всем у резервации, "на нычке", чтобы не видно было и глаз и слух не раздражало. И милостиво позволяете им всем меть свои, резервационные атрибуты, чтобы чем-то занимались себе и не лезли в ваши, белых мужчин, важные дела...
Читатель
5300 дн. тому
Моя фамилия вам тоже ничего не скажет. И не добавит в этот разговор. И вы тем самым сказали основное - "мені шкода, що білі гетеросексуали втрачають контроль над ситуацією." Как-то упустили еще и "белые мужчины". Неужели постеснялись?) Мир разнообразен и существует множество других групп. И белые и так достаточно долго управляли миром. Можно было бы уже и в паритет подвинуться. Вы отдаете себе отчет, что вы высказади четко расистские взгляд? Я понимаю, что вы причисляете себя к интеллигентным людям и против физической силы. Но от этого суть не меняется. Контроль и власть, вот о чем вы говорите. И теперь ясно, как гомофобия, которой вы страдаете, связаны с расизмом? Вы, батюшка, расист. Черным, цветным, гомосексуалам - всем у резервации, "на нычке", чтобы не видно было и глаз и слух не раздражало. И милостиво позволяете им всем меть свои, резервационные атрибуты, чтобы чем-то занимались себе и не лезли в ваши, белых мужчин, важные дела...
Читатель
5300 дн. тому
Моя фамилия вам тоже ничего не скажет. И не добавит в этот разговор. И вы тем самым сказали основное - "мені шкода, що білі гетеросексуали втрачають контроль над ситуацією." Как-то упустили еще и "белые мужчины". Неужели постеснялись?) Мир разнообразен и существует множество других групп. И белые и так достаточно долго управляли миром. Можно было бы уже и в паритет подвинуться. Вы отдаете себе отчет, что вы высказади четко расистские взгляд? Я понимаю, что вы причисляете себя к интеллигентным людям и против физической силы. Но от этого суть не меняется. Контроль и власть, вот о чем вы говорите. И теперь ясно, как гомофобия, которой вы страдаете, связаны с расизмом? Вы, батюшка, расист. Черным, цветным, гомосексуалам - всем у резервации, "на нычке", чтобы не видно было и глаз и слух не раздражало. И милостиво позволяете им всем меть свои, резервационные атрибуты, чтобы чем-то занимались себе и не лезли в ваши, белых мужчин, важные дела...
кокотюха
5300 дн. тому
в чому я совісний? мене за мої погляди совість не мучає. змістовна дискусія в коментах - нонсенс, особливо коли ім`я аноніма нічого не говорить. прізвище цікавіше, я своє називаю. нікому я не пропоную ніде ховатися. вкотре кажу: хай ця група людей створює власні інформаційні ресурси: друковані ЗМІ, нішевий телеканал тощо. слухати вас, так показ гетеросексуального статевого акту в кіно і любовної лінії тільки між чоловіком та жінкою порушує права ЛГБТ-спільноти. за такою схемою зараз в америці кіно роблять: серед супергероїв неодмінно є негр, азіат і жінка. зате вороги - всі суцільно білі гетеросексуали чоловічої статі. і, виходить, тепер треба, аби в кіно чи книзі було ще й гомство, бо якщо його не буде, це - зневага і небажання помічати? мені шкода, що білі гетеросексуали втрачають контроль над ситуацією. відразу обмовлюся: когось палити чи бити - це неконтроль. між іншим, вчора їхав у маршрутці з арабом. щось слідів побиття на ньому не було...
Читатель
5300 дн. тому
Так все-таки вам не нравится, когда "на нычке", а сами туда предлагаете целой группе людей спрятаться. И воспринимаю ваш интерес к моему имени, как комплимент.Я не публичный человек. И имя тут отражает суть функции. Но если вам так интересно, я - Виктор. И жаль, что вы ушли от содержательного, сущностного разговора и переходите в пикировку. А многим гомосексуалам нужно "ныкать" свою личную жизнь и своих близких (заметьте, не постель, собственно постель ныкают и гетеросексуалы:)) именно потому, что такие, как вы (а вы еще не худший вариант, хотя бы совестливый и думающий) все еще считают это ненормальностью, болезнью и распущенностью.
кокотюха
5300 дн. тому
ще не придумали закон, який комусь забороняє любити. хоч мужчину, хоч женщину, хоч собачку. нас із вами, читачу, розрізняє вже те, що я підписуюсь, а ви - на ничці. ну, і ничкуйтеся собі далі. чекайте офіційного дозволу для того, аби перестати ничкуватися
Читатель
5300 дн. тому
Ну, батюшка, это вы совсем напрасно переходите на личность и пытаетесь гадать, какая же ориентация у ваших оппонентов:) А истерикой вы называете технический глюк? Ну если вам этого хочется, то, пожалуйста:) Или это основной ответ на все аргументы? А що ж бентежіть ваши вуха? О каких фактах жизни, о каких группах вам еще не хочется слышать? и почему? Вы отдаете отчет в том, что вы говорите? Какую функцию вы на себя тем самым берете? Сейчас вам не нравится слышать о том, какие семьи другие бывают, как и к кому люди относятся, не так, как вы привыкли, вы сами делаете... И что дальше? Вы понимаете, на каком пути вы находитесь? На нычку всех, кто на вас не похож отправляете? А на нычке только подросткам мастурбировать нормально. Потому как они взрослых боятся. И, кажется, что делают запрещенное. А уже во взрослом состоянии как-то иначе. И скажите, почему пара геев, например, должна "на нычке жить" годами и слушать, как сердобольные тетушки будут стараться найти им невесту... И т.п. Вы понимаете абсурд? Почему говоря о гетеросексуальных семьях, говорят о любви, отношениях, уважении и пр.. А, как гомосексуальные отношения так только секс и то "грязный". Ладно, вероятно, может понять тот, кто готов понять людей и быть открытым. а не высокомерным "праведником".
кокотюсі
5300 дн. тому
НЕ приховувати орієнтацію не знащить її демонструвати. Елтон Джон, Альмдовар, - її не приховують, вони в публічному камінауті. Елтон ДЖон, до слова, один з чільних поборників за права ЛГБТ і його партнерство законно зареєстровано. Чому ви нормалізуєте для себе їх приклад, а панікуєте з приводу виходу інших? В цьому ваша непослідовність. І ще, дуже важливе питання, Чому ви не вважаєте за потрібне приховувати свою сексуальну орієнтацію? Чому вам важливо всюди демонтрувати стать вашого сексуального партнера? Це хіба не справа, що не має виходити за межі вашої спальні? Про це до вас вже було питання ось тут 10.10.2009 15:36:57 ))) Відповідайте))))
кокотюха
5300 дн. тому
Очевидно, що читач - гомосексуал. Бо в нього вже істерика, а як раз я за послідовність своїх думок не хвилююся: секс-меншини є, але публічна демонстрація сексуальної орієнації навряд чи потрібна. Між іншим, це навіть не свобода вибору орієнтації: всіх створює такими, якими вони є, природа. Я не думаю, що в Україні є дикримінація за статевими ознаками, бо гомосексуали шифруються і в Америці, і в європейських країнах. Не всі, є Елтон Джон, наприклад, і його я поважаю. Бо коли він гастролює, навряд чи на афішах спеціально вказана його орієнтація. Та й Боря Моісеєв кругом, і нічо. Вам непобобається порівняння з шансоном? В маршрутках нема вибору? Так я про вибір і говорю: я маю право, аби розмови про чиюсь орієнтацію не лізли мені у вуха! Ну, гей Альмаовар, так що, мені викинути зі своєї приватної фільмотеки його фільми? Але ж він ніде не кричить: "Поважайте мене за орієнтацію!" Я поважаю його, як митця. Орієнація Альмадовара мене не гребе. Кнжку, через яку все почалося. я купив би і так, бо мене цікавить видавниче життя, а це справді орігінальна за змістом новинка. На фіга перетворювати все на пафосні маніфести? Живіть собі тим статевим життям, яким вам подобається.
Читатель
5301 дн. тому
Как же вы , господин Кокотюха, непоследовательны и крутитесь, как уж на сковородке. Так хочется выглядеть продвинутым, а все ж мракобесие прорывается. И все ж таки лезут уничижительные выражения. Что ж вам так покоя не дают гомосексуалы? Да и логика иногда вам отказывает. Ваш любимы пример с шансоном ну как ни как не может быть аналогией. Хотя бы потому, что когда вы оказываетесь в маршрутке, у вас нет выбора слушать или нет. Вы вынуждены слушать то, что нравится водителю. Это насилие. Когда же гомосексуалы говорят, что они есть, вы можете это не слушать. Как минумум в этом разница. И если уж делать сравнения, то это похоже скорее на различные соц. группы. Например, вас же не тревожит существование студенческих движений. Или пенсионеров, или женских или мужских (они, кстати, существуют). Если есть нечто, что важно для этой группы получить, то они тогда свои права лоббируют. Например, право на семью. ИЛи вообще не быть дискриминируемыми. Но вам трудно с этим согласиться, что такие группы равнозначны, равноценны. Вы ж все считаете это ненормальным, болезненным или еще каким. Надеюсь, что это еще не очень глубоко в вас засело. БОльшинству - любому, и этническому и др, трудно увидеть и понять, где дискриминируется меньшенство. Вы ж наверняка не знаете, что студенты-китайцы, которые платят нашей стране за обучение, ходят по 2. не меньше, потому как боятся быть избитыми или убитыми (в прошлом году на улице днем подрезали 2-х первокуснц из Китая прямо на остановке транспорта), вы ж е про это не знаете. Значит, этого нет. Так и гомосексуальностью. И можно было бы отказываться от советстких принципов единого мнения, единой нормы. Как обычно - "раба по капле выдавливать", раба, который любит свои оковы. А ваши рассуждения о политике... даже неудобно читать. Плохо же вы политологию учили в вузе. Можно было бы и теоретически поднакачаться, прежде чем озвучивать публично такоое.Это мало похоже на осознанную позицию. а какой-то эмоциональный взрыд.
кокотюха
5301 дн. тому
А ви, зет, читайте уважно обидва тексти! Кіпіані пише: ніхто не повинен забороняти гомам їхні збіговиська. але гоми так само мають враховувати існування сталих традицій та поглядів, які вони можуть порушити. Кіпіані пише про можливість домовлятися і про неприпустимість силового втручання. до того ж Кіпіані так само не певен, що провокатори - це реально борці за якусь мораль і люди з певними поглядами. хоча б тому, що свої погляди вони не висловлюють публічно та відкрито, а ховаються. коротше, ті ж яйця, тільки в профіль. та ж сама думка, тільки розвинена іншою людиною та іншими словами. а в шпигунів ніхто не грається - речі названі своїми іменами, без прикриття галереї та книгарні не палять.
Zet
5301 дн. тому
" і цю аму модель незалежно від мене описали Макаров і Кіпіані в останньому номері "Українського тижня" (стор. 12-13)," Макаров, так, грається в шпіонів. А от у КІпіані ну зовсім інша думка. Якщо ви так думаєте, як КІпіані, то значить ви не згідні з Кокотюхою )))
кокотюха
5301 дн. тому
олексію, в чому коментатори солідарні зі мною? як раз я не закликаю до підпалів та інших силових акцій проти інакших. я просто не хочу, аби гей-паради стали нормою. наприклад, шансон як субкультура цілком має право на існування і вдома я часом вмикаю радіо з відповідним репертуаром. але коли цей шансон волає в маршрутках, мене він першого дратує. значить, шансон вголос - це погано, а ЛГБТ-культура вголос - це добре? ну, а Твою думку про політику я вже читав. я не боюся жодних слів, нема поганих слів. але я не можу прийняти, що політика - це все, що я бачу. зі мною колись у лікарні лежав політизований український пожежник. він слухав українську службу "Свободи", агітував зоотехніка, який був у нас третім, за Корчинського і мало не криком виганяв маму з палати, якщо вона помилково приносила йому для почитати "жовту" преси типу "Спид-инфо". гомосексуалізм чесніший за політику. шансон чесніший за політику. "Зоряні війни" та Індіана Джонс чесніші за політику. взагалі, будь-що в цьому світі чесніше за політику.
кокотюсі
5301 дн. тому
Нема нічого більш політичного ніж сексуальність. Шкода, що ви допер думаєте,що легальність і натуралізованість вашої сексуальної орієнтації є аполітичною. Це також політика. Роблячись видимими і політиними гомосекуальні люди можуть боротися за таку ж легалізацію власних сімей і власних дітей, якою є ваша. Чи ви теж думаєте, що всі рівні, але деякі рініші? Чи ви не задумувалися, що коли ви або хтось інший на робочому столі в офісі поміщає фотографію своєї дружини з дитиною - він демонтрує публічно свою сексуальну орієнтацію? Нащо це демонтрувати всім?
oleksiy
5302 дн. тому
андрію, клінічно лікувати гомосексуалістів закликав не ти, а солідарні з тобою коментатори. що це за страх слова "політика"? невже ти досі думаєш, що політика - це те що відбувається в парламенті? ажніяк. політика - це те що відбувається на вулицях і в інтернеті. поки люди будуть вживати слово "політика" так як це робить гудімов, будь-які розмови про геїв і нациків це просто безнадійний трьоп.
кокотюха
5302 дн. тому
олексію, старий, Я НЕ закликаю клінічно лікувати гомосексуалістів, лесбійок, бісексуалів і трансвеститів. інакше вони теж матимуть право вимагати нашог з Тобою клінічного лікування, аби поміняти нашу орієнтацію. і ніхто ні до чого не домовиться. спарва не в орієнтації, а втому, аби вона була. бо секс краще за політику. ось кого треба лікувати клнічно - тих, хто займається політикою: депутатів, помічників депутатів, працівників партійних офісів, штабів тощо. а ті, хто паять галереї і книгарні - такі самі "нацики", як я - іспанський льотчик. ситуація, яку я спробував змоделювати і цю аму модель незалежно від мене описали Макаров і Кіпіані в останньому номері "Українського тижня" (стор. 12-13), описана в десятках дешевих детективів і відтворена в десятках дешевих фільмів. тобто, ситуація - дешева. але яка потреба, в такому разі, влаштовувати гей-паради? я знаю про існування інакших людей, і поки вони не лізуть перед очі своєю "інакшістю", я готовий толерувати хоч зоофілію, словом - усе, крім насильства над дітьми. повнолітній -роби, що хочеш, як хочеш, з ким хочеш, куди хочеш, аби при цьому не займався політикою і нікого не вбивав. так ось: підпали та інші силові акції - ПОЛІТИЧНА провокація. підігравати ПОЛІТИЧНИМ справам - не поважати себе. а реагувати треба так: сказати - це все провокація. і спробувати назвати структуру-замовника. ще краще - робити неможливою саму провокацію. хоч нацики вони, хоч пацики. тим більше, що сам бачиш: навіть обговорювати цю тему вже ризиковано для репутації, тим не менше, я не виступаю під анонімним ніком, бо ніколи цього не роблю. уяви себе на війні: принципово посунеш через мінне поле і так само принципово підірвешся, спробуєш розмінувати його, не знаючись на саперській справі, чи обійдеш, аби вціліти і перемогти? ось я так спробував пояснити, чому ЛГБТ-субкультурі зараз комфортніше в андеграунді було б... нема агресивного неприйняття гомосекуалістів як таких, є неприйняття популяризації.
Asia
5302 дн. тому
Пане Сергію Грабовський, ось і ви теж виявилися примітивним біґотом. Згасли Ви для мене як людина, думка якої заслуговувала на увагу. Дивно, як ставлення до гомосексуалізму виводить на кришталево чисту воду таких усяких борців за скривджений український народ. Як частіше всього буває, той народ сам є собі найгіршим ворогом. Замість того, щоб пригортати і плекати кожен талант (а серед ґеїв їх багато) ви їх паплюжити, зневажаєте, засуджуєте. Яким правом?!? Які  ж ви дрімучі - ну розпач і годі. Ніхто Вас не просить любити гомосексуалістів, почніть нарешті поважати гідність людини такою, як вона є. А ті з вас, що вважають себе християнами, почитайте Євангелії. Там же і про те, що не суди, і про люби ближнього, і всілякі інші світлі речі, які у ваших головах ніколи не ночували. Затямте собі, що люди із одностатевою орієнтацією були, є і завжди будуть. А те, що в інших людських спільнотах, до них ставляться, як до рівних, не є ознакою кризи цих суспільств. Те, що здається вам кризою, насправді є свідченням вашої власної моральної убогости. Ніби й книжки для таких як ви вже виходили у перекладі українською - просвітіться і не ганьбіть себе висловами, гідними печерної людини. Ви хочете в Європу, європейці ви ... панове гомофоби, ви пітекантропи. Має рація тая Європа, що не дуже пускає вас до себе. Шкода, що за вами і такими, як ви, не видно і не чути українців, для яких гуманізм, толерантність і лібералізм - це справжні цінності, а не поза. Я знаю, що вони є, але вони залякані, як дой Гудимов, що тепер боїться підозри у гомосексуалізмі. Сумно, пане Сергію Грабовський. А ще теж гидко.
Asia
5302 дн. тому
Панове, почитайте, понавчайтеся. Ви такі дрімучі у питаннях статевої орієнтації, що щоб сперечатися з вами треба стати на чотири лапи і уподобитися фашизоїдному бидлові, що ви ним є. Те, що тут пишуть про лікування, газові камери, дегенеративні витвори - моральна пустеля. Ви глибоко нещасливі люди. Лікуватися треба вам від інтелектуальної і звичайної фізіологічної імпотенції. Ви і є жалюгідні імпотенти.
LM
5302 дн. тому
" а чому гомосексуальну орієнтацію треба виявляти публічно? де це написано?" питання стоїть інакше: чому її треба приховувати?
oleksiy
5302 дн. тому
андрію, враховуючи заклики клінічно лікувати гомосексуалістів, спробуй відповісти на питання: якщо, як ти пропонуєш, не вестися на "провокації" з боку геїв та наркоманів, що робити після реакції на них з боку нациків - теж мовчати в тряпочку?
тюхакака
5302 дн. тому
Сифілітіків на ранній стадії захворювання виліковують! Так само і гоміків можна повернути до здорового, продуктивного способу життя (сім"я, діти). Тільки цю хворобу-аномалію треба не рекламувати, а діагностувати і лікувати. Суспільство, що захоплюється дегенеративними витворами CENSORED (формалізм, абстракціонізм, футуризм тощо) - хворе суспільство. Здорові сили рано чи пізно приходять до влади. Комусь вигідна заміна традіційного, класичного мистецтва на потворне. Історія підказує, довго чекати не доведеться. Замість гей-клубів - лікувальні заклади закритого типу, як для сифілітіків. Тільки не крематорії!!!
кокотюха
5303 дн. тому
а я не правильний - я алкоголік. тому і не вживаю спиртного багато років - змушений це робити. так що шукайте правильних десь. а чому гомосексуальну орієнтацію треба виявляти публічно? де це написано?
G.B.
5303 дн. тому
Мировые таланты Тулуз-Лотрек, Поль Гоген - СИФИЛИТИКИ. Возможно, это заболевание в хронической стадии активизировало творческое воображение у великих мастеров кисти. Но это обстоятельство не является примером для творчества, толчком для создания арт-клубов и арт-кафе сифилитиков. ГОМОСЕКСУАЛИЗМ - заболевание. Уже лечиться гормональным способом при ранней диагностике. Вам, господа либерасты, не кажется, что педалированием внимания к "гениальным педикам" вы провоцируете очистительные акции со стороны здоровой части общества, сейчас грубые по форме, а завтра действительно фашистские (с газовыми камерами и т.д.)?
Читатель
5303 дн. тому
Вот и договорились до любимой "нычки". Что ж вы так любите советский способ жизни - делать вид, что ничего не происходит? И с чего вы так стойко делаете вид, что не понимаете, о каких правах идет речь? Или вы не понимаете, что сравнивать наркомана с гомосексуалом - это тоже часть вашего высокомерия - как бы правильного парня?
кокотюха
5303 дн. тому
Я не заперечую своїх слів. Я пояснив, кому вигідні такі акції, бо дехто не вповні розуміє. Але саме тому, що я це розумію, я й не парюся. І не кричу про теорії змови світу проти чорних, жовтих і блакитних (цікаво: японець-гей - суміш українських кольорів). Останній раз кажу: є структури, працівникам яких платять за те, аби хтось когось бив. Але якщо інші ведуться на це, тоді це оначає - чиясь робота зроблена добре. А треба робити цю роботу менш ефективною. Від цього її відразу робити не перестануть, але й довго робитине зможуть. останній приклад: сидяь собі наркомани на ничці, покурюють. Їм ніхто не потрібен, вони нікому не заважають, бо не агресивні і їх ніхто не бачить. Раптом з`являється в тусовці чувачок і починає: а чому це ми, наркомани, ховаємося? Давайте вийдемо і заявимо про свою легалізацію! І правда, думають наркомани - і виходять з андеграунду. В цей самий час у гурті нудьгуючих нациків виринає інший чувачок: панове, а ви знаєте, що сьогодні наркомани хочуть провести наркоманську акцію? Не дамо, кричать нудьгуючі патріоти. І починається... Тепер ясно? Мабуть, ні, але то вже проблеми тих, хто мало жив у срср і читав не ті книжки...
Кокотюсі
5303 дн. тому
Ех, шкода, що ви так непильно дивитеся за нашими вулицями (і непильно, мабуть, читаєте власні тексти, якщо в одному пості пишете про "змову", а в наступному заперечуєте). На наших вулицях вже давно і нещадно б'ють емігрантів, за колір шкіри. Проголошують націоналістичні гасла. І б'ють гомосексуальних людей.А також ображають всіх згаданих і принижують, в тому числі і вашими устами, у тому числі і в цій переписці тут нас із вами. Але ви це не помічаєте, стверджуючи, що "у нас цього нема". І знаєте чому?
кокотюха
5303 дн. тому
А я не дарма неохоче пояснював. Сам не люблю гри в шпигунів і теорій змови. Ніхто ні з ким не змовляється. Що значить "держава підтримує таку ситуацію?" Хто такий - держава? Вона працює? Ви бачили державу чи тих, хто говорить від її імені й його не противно слухати? Ходити на вибори - підтримувати їх і гратися в їхні ігри! Вестися на провокації і не називати провокації провокаціями, як Гудімов у цьому випадку - теж підігравати. Кричати, що в нас переслідують негрів і гомиків - так само гратися за чужими правилами. Всі вільно ходять вулицями.
кокотюсі
5303 дн. тому
Якщо одна частина населення атакує іншу частину населення в межах однієї держави, а держава по замовчуванню підтримує таку ситуацію, то це і називається дискримінація або стигматизація за певною ознакою, і має назву - шовінізм, расизм, гомофобія тощо. ДЛя чого заперечувати очевидне, вдаючись до шпіонських підозр, теорій світової змови і інших дурнуватих вигадок. Шовінізм активізується не тоді, коли його провокують. Він є завжди. Така еквілібристика, до слова, відволікає вас від "більш глобальних речей".
кокотюха
5303 дн. тому
Знаєте, двома словами цього не розкажеш. Може, вам коментатор Зет допоможе, бо він на це ведеться. а значить є цільовою аудиторією подібних провокацій. Коротко - спробую: існують маргінальні ультра-радикальні структури нібито політичного штибу, яким треба підсмоктувати когось на предмет даху або донорства. Активізуються вони, як правило, не без подачі аналітичного відділу, мозковий центр якого знаходиться або на Володимирській, 32, або в колишньому готелі "Золотий колос" на Голосіїво. Хоча там їх лише патронують. Далі: активізуються такі структури, коли є нестабільність у суспільстві + весняне та осіннє загострення. Все це створює видимість дії і, головне, видимість результативної дії: дрібні теракти потрапляють в ЗМІ топ-новинами. А люди, які не розуміють цього, типу нашого доброго друга Зета, починають кричати про замах на одвічні цінності: свободу слова та сексуальної орієнтації. Тобто, спочатку дурні гомики влаштовують гей-парад, потім накручені і не менш дурні скіни їх розганяють. Отже, перші провокують других, бо другі просто не можуть не повестися. Ми з вами на все це дивимося і забуваємо про більш глобальні речі. Культурні люди починають вимагати захисту прав гомосексуалістів, які, по суті, ніхто не порушує. А Бузина, через якого ніби палили книгарні, радо верещить про фашизм і замах на свободу самовираження. Штучно створюється проблема, ясно? Ну, а Вас, анонімний Зет, я ні в чому і не переконував. Бо ви не з тих, хто цього хоче, ви, як уже сказано, ведетеся, як бугай на червоне.
Кокотюсі
5304 дн. тому
"У випадку з підпалом гелереї Гудімова, так само, як у випадку з терактами проти Книжкових супермаркетів, йдеться не про боротьбу світоглядів чи зіткнення культурни хфронтів, а про тупу провокацію." ДОзвольте спитати, хто кого і для чого провокує? І чому причепилися саме до цієї презентації? Дякую
Zet
5304 дн. тому
Кокотюхо, ну якщо ви пропустили таку подію, то насолоджуйтесь. Вона попала мені на очі не через вас, а через Наріжну, саме за її творчістю я стежу, і з цього її тексту я довідалася, що ви існуєтете http://artvertep.dp.ua/print?cont=1384 Що стосується існування чи ні гомофобії - ваші аргументи не послідовні і не переконливі.
кокотюха
5304 дн. тому
Zet, а я і тепер раджу Вам трахатися на ничку! Зайняття сексом посеред білого дня в центрі міста на очах у сотень глядачів заборонено навіть у Голяндії. Між іншим, я знаю Вікторію Наріжну, але, їй Богу, вперше чую, що мене хтось десь розмазав. Приємно, що Ви стежите за якимись віртуальними подіями довкола моєї скромної персони. Збирайте мазки, складайте з них цілісну картину. Можу тільки повторити: коли в кінотеатрах ідуть фільми Педро Альмадовара, я намагаюся не пропускати прем`єр, хоча всім відома його орєнтація. Але жодного показу зірвано не було, кінотеатри не палили, проте на афішах так само не писали: "Фільм гомосексуаліста Педро Альмадовара". Орієнтацією не пишаються, орієнтація - не чеснота, орієнтація - не культура і не мистецтво. У випадку з підпалом гелереї Гудімова, так само, як у випадку з терактами проти Книжкових супермаркетів, йдеться не про боротьбу світоглядів чи зіткнення культурни хфронтів, а про тупу провокацію. І НЕ визнавати реальну відсутність того, що хтось називає гомофобією, означає на цю провокацю вестися. Нема в нас гомофобії, інакше Альмадовара не показували б у кінотеатрах. Є тільки заслані казачки, яким уе одно, що палити: сьогодні галерею через нібито гомство, завтра - Вас нібито через те, що ви гомів не любите.
Тому, що постом нижче написав
5304 дн. тому
А то просто текст українскою. Вивчіть мову - буде зрозуміліше.
автору
5304 дн. тому
сумбурно излагаете
zet
5304 дн. тому
Автору: давно вже не зустрічалися мені такі чудові тексти. Приємно було вас відкрити для себе.
zet
5304 дн. тому
Кокотюхо, вітаю! З часу, коли Наріжна розмазала тебе за твою безпробудну мазню на тему гомосекуальности, ти значно просунувся в своїх "розумуваннях" на цю тему. Великий поступ:того разу ти єдино радив трахатися на ничку, а тепер вже санкціонуєш (яке щастя!) цілу субкультуру, канал. Яка щирість...
zet
5304 дн. тому
Кокотюхо, вітаю! З часу, коли Наріжна розмазала тебе за твою безпробудну мазню на тему гомосекуальности, ти значно просунувся в своїх "розумуваннях" на цю тему. Великий поступ:того разу ти єдино радив трахатися на ничку, а тепер вже санкціонуєш (яке щастя!) цілу субкультуру, канал. Яка щирість...
кокотюха
5304 дн. тому
а все крутиться довкола гомиків! я там брав участь, у тій дискусії 25 вересня, на запрошеня організаторів, бо там всі учасники тільки ствали на захист гомів, іншу думку висловлювати боялися, аби не загноїли ті, хто вважає себе лібералом. і можу повторти те, що говорив: культура, яку називають ЛГБТ-культурою, має право на існування, але - лише в межах гей-клубу. тому ніхто насправді їх не репресує. ну не спалюють у нас кіоски з журналом "Один із нас!" а є журнал у кожному кіоску... де факели з кіосків? якщо оця ЛГБТ-культура не виходитиме за межі гей-тусовки, залишаючись демократично відкритою для зацікавлених гетеросексуалів, якщо вона матиме свІЙ ВЛАСНИЙ КАНАЛ у кабельній мережі, свій майданчик для дискусій, ніхто нікого не палитиме і ніхто нікому не заважатиме. очі не бачать - серце не болить. заводитися з ними та іншими пдібними субкультурами спраді небезпечно. тут треба бути готовим або визнати причину руйнації чи побиття, або - не заводитися з цим однозначно, собі дорожче. боїшся - не роби, робиш - не бійся.
oleksiy
5304 дн. тому
підпис "Ні гомофобії! ОУН" по-вашому нічого не значить? фашизмом є не негативне ставлення до гомосексуалізму, а насильство (хай навіть символічне), спрямоване проти гомосексуалістів, що вказує лише на латентну гомосексуальність фашизму. "просталінської європейської ліворадикальної інтелігенції" не існує принаймні з 1968 року, і Ви це чудово знає, якщо це не гарячкова публіцистична метафора. фашизм дійсно не тотожний націоналізму, але хіба йдеться про націоналізм? гомофілія - де ви таке бачили? особливо в україні? отар +1
Otar Dovzhenko
5305 дн. тому
ОУН уже рішуче відмежувалась)
Сергій Грабовський
5305 дн. тому
А при чому тут фашистська ідеологія? Те, що підпис "ОУН" - нічого не значить. Ба більше: якщо щось і значить, то саме щось провокативне, оскільки обидві чинні ОУН сьогодні не виглядають радикальними, тим більше, фашистськими організаціями (якими, до речі, і не були ніколи, поєднуючи свого часу в собі дуже різні ідеологічні течії). Так само не є фашизмом негативне ставлення до гомосексуалізму (в іншому разі СРСР - фашистська держава, а це з наукового погляду не більше, нієж гарячкова публіцистична метафора). І нарешті: фашизм тотожний націоналізму тільки у хворобливій уяві просталінської європейської ліворадикальної інтелігенції плюс "культурологів у цивільному" від КГБ-ФСБ. І взагалі, гомофобія і гомофілія - це два однаковою мірою (хоч і в різних формах) потворних явища, які засвідчують цивілізаційну кризу. Тоді як "Бруно" - це хулігансько-талановитий виклик цій самій кризі.
Otar Dovzhenko
5305 дн. тому
Логіка проста. Якщо тебе підпалюють гомофоби, значить, ти теж у якомусь роді пєдік. А це вже перед пацанами невдобно якось.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду