… І в Писанки спідниця догори

15 Вересня 2008
24340
15 Вересня 2008
09:50

… І в Писанки спідниця догори

24340
… І в Писанки спідниця догори
…До речі, нічого страшного в тому, коли в жінки задирається спідниця. Мерилін Монро на вентиляційній решітці з роздутою спідницею – класика жанру екстремального ню. До того ж, Руслану Писанку з роздутою в шалі танцю спідницею шанувальники та противники спостерігали з однаковим задоволенням у живих ефірах «Танців з зірками».
 
Але це – в танцювальних па. Це – актриса з рубенсівськими формами, яка не соромиться їх показувати. Більше того – в завзятості танцювальних уроків худне на очах. Писанка на «Танцях…» зривала оплески не дарма. Проте коли це не артистичність, не образ, не мистецтво, а просто задерта спідниця, причому – в неестетичному і невигідному для актриси ракурсі, дивитися на це неприємно.
 
В нас так колись у класі впала вчителька української мови та літератури. Старий стілець дав дуба, і під нестримний регіт старшокласників інтелігентна жінка віку теперішньої Руслани Писанки просто загриміла на підлогу разом з уламками шкільного інвентарю. Строга спідниця задерлася догори, і в цьому жесті – жодної еротики, навіть академічною порнографією там не пахло. Було просто неприємно, незручно, незатишно, хоча й кумедно.
 
Сьогодні подібні речі перетворюють на шоу з прихованою камерою. Коли жінка ненароком падає, заголюючи стегна, і це бачать глядачі – рейтинг програми стрибне вгору. Коли в прямому ефірі шоу його учасники з команди-переможця в щирому пориві кидаються гуртом гойдати свого куратора – Руслану Писанку, і спідниця її при цьому стрімко лізе вгору, оператор повинен негайно міняти кадр, а не брати все це крупняком. А навіть коли не стримався від крупного плану в форматі «ого, блін, ти диви!», то, готуючи програму до повтору наступного дня, це ненавмисне ню достойно було б перекрити чимось більш естетичним, ніж жінка, яка не контролює ситуацію через те, що захопилася роллю.
 
В першій же програмі нового шоу телеканалу «Інтер» «Службовий романс», яке стартувало 30 серпня, ані першого, ані другого зроблено не було. Ставка робилася не стільки на показ співучості та стрибучості пересічного громадянина України, скільки на його непрофесійну, природну голизну. Ну, а якщо вже роздягати всіх, то чому б не пройтися крупним планом і по задертій спідниці ведучої! На шоу всі мусять мати рівні умови…
 
Хоча мета «Службового романсу» зовсім невинна, а завдання чітко та ясно окреслені на офіційному сайті «Інтера»: «Україна - найспівочіша нація. Адже у нас вміють і люблять співати абсолютно всі, навіть ті, у кого немає спеціальної освіти - і пожежники, і лікарі, і інженери, і вчителі, і доярки. Якщо досі вони виспівували куплети кожний у своєму куточку - хто на родинних святах, хто у ванній кімнаті або у душі, хто - біля кухонної плити чи ткацького верстату, то тепер "Інтер" збере невідомі раніше таланти під одним дахом - у новому розважальному шоу. Ми зазирнемо у кожний офіс, кожне підприємство і перевернемо з ніг наголову кожну установу, знайдемо справжні самородки і заспіваємо разом із ними на всю Україну!»
 
Як досі пишуть у районних газетах, і як часто любить повторювати Президент України – багата талантами українська земля. Тому перша асоціація, яка виникла після початку першого випуску «Службового романсу»: радянський телеформат «Алло, мы ищем таланты!» Справді, невтомні актори – шоумени, солодка і водночас шалена парочка Володимир Зеленський – Руслана Писанка ходять по дитячих садках, пожежних частинах, ЖЕКах, зоопарках, супермаркетах та інших несподіваних місцях, де гуртуються самородки. Проте в результаті їм зазирають не в душу, а під спідницю чи в штани.
 
При чому це не викликає спротиву в потенційних «зірок» на 15 хвилин». «Покажемо, на що здатне наше міністерство!», - гордо заявляють пожежники. Добре, коли пожежна команда ще й мистецька: в старовину духові оркестри пожежників взагалі були окрасою міських садів. Та не дуже добре, коли все, на що здатне МНС – заради перемоги досить умовного мистецтва зняти штани в живому ефірі.
 
Розумію, відчайдухи-пожежні опинилися в справді надзвичайній ситуації. Треба не гасити пожежу, а навпаки – «давати вогню», як їх закликала Руслана Писанка. Ось тільки незрозуміло, чому «зажигать» у телевізорі – це імітувати чоловічий стриптиз. Тим більше – перед Наталею Корольовою, дружиною стриптизера екстра-класу Тарзана.
 
Про склад журі – окремо. Люди там, виглядає, підібралися не зовсім позбавлені художнього смаку. Крім згаданої екс-киянки тут бачимо продюсера Ігоря Ліхуту та пародиста Олександра Пєскова. Очевидно, присутність останнього мусить наголосити: все це – не справжня естрада, не шоу аматорів, а лише пародія на естраду та шоу. Отже, пародія на пародію, тобто – завідомо другосортний продукт. Пєскова, до речі, багато пародіюють. Не наслідують – саме пародіюють. І якщо автентичні номери цього актора дійсно на любителя, проте навіть не любителі подібного жанру скажуть, що вони професійні, то пародія на пародиста, погодьтеся, завжди жалюгідна.
 
У ситуації, яку особисто я спостерігаю вже кілька тижнів на «Службовому романсі», крайніми, як завжди, виглядають актори-аматори. Тобто об’єкти підприємницької діяльності телевізійної індустрії розваг: виховательки, перевдягнені в котячі костюми з великою кількістю відкритих місць, пожежники в блискучих трусах, «худосочні репери» зі столичних депо та працівники міжнародного аеропорту «Бориспіль», які, звичайно ж, нарекли себе «ульотними». Словом, усі ті, хто повірив телевізору і вирішив: за 48 годин будь-хто здатен зробити щось на кшталт яскравого видовища.
 
Чому все відбувається саме так, як відбувається, а не інакше, досить лаконічно пояснив один із хлопців-пожежників, шукач столичного щастя із провінції: «До Києва я їхав не за цим. Але якщо для команди треба танцювати стриптиз – я буду. Жінка колись у мене буде – їй покажу, чому навчився». Стежите за ходом думки простого українця? Для команди треба, аби він роздягався перед телекамерами. Чому така нагальна потреба саме в цьому? Чому команда не потребує іншого?
 
Я не ханжа, і перший почну виборювати своє право дивитися еротику будь-якого ступеню густоти в призначений для неї законом час. Але в тих, хто заробляє гроші професійним роздяганням, потреба роздягатися дійсно є. Це потрібно не для команди, а для того, аби своїм мистецтвом радувати око еротомана, збуджувати в ньому здорові інстинкти тощо.
 
Тут просто проситься до згадки відома комедія Пітера Каттанео «Чоловічий стриптиз». Там, за сюжетом, безробітні сталевари вирішили заробляти роздяганням під музику. У кіно це смішно. В житті – не дуже. Особливо, якщо роздягнені до трусів чоловіки починають спільними зусиллями гойдати ведучу, аби заголити ще і її до компанії. Приклад першої програми показовий. Більше Писанку, здається, не гойдали, проте сам принцип – брутальність під прикриттям демонстративного аматорства і демонстрації мистецьких талантів громадян України – лишається, як на мене, основним для цього шоу.
 
Воно, шоу, все одно триватиме. І ці зауваження не врахують. І талановиті актори, якими є ведучі, будуть втрачати почуття смаку на догоду рейтингам. Бо, зрештою, чого ще можна навчити команди за 48 годин, аби вивести «народ» (лапки мої – А.К.) по той бік телевізійного приймача.
 
Показали, як блазнювати, відзняли, забули, хто наступний, вперед, конвеєр, це телебачення, коли хтось не розуміє…
 
(Ви можете переглянути запис першого, другого і третього випусків програми «Службовий романс» в Інтернеті).
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24340
Теги:
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
дарвин
5718 дн. тому
И телекацапы, и телехахлы-два стада телелохов, разводимых по стойлам запорожскими второгодниками ряшиными, чертоизбранными юристами сазановскими, мирскими,бородянскими и другими местечковыми хорошковскими, а также их вечными заказчиками со старой, лубянской и красной площадей. Лопайте дальше свой силос и комбикорм - не рыпнетесь же, "о семье надо думать"
Karina
5722 дн. тому
Прикро. Народ наш насправді талановитий і можна знайти чимало людей, які вміють співати і яким зась пробитися на екран. А тут таке дурисвітство. Друга прикрість теледядечки й телетітечки зовсім не поважають мене як глядача. Вони що, такої про мене думки - оце мені мусило б сподобатись? А вам самим таке до смаку? Не огидно? Так, я дивилася. Але тільки раз, бо чекала чогось. А тепер ні-ні. Та й канал вже подумаю, чи вмикати.
5722 дн. тому
Зою! Це ви УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД плебсом називаєте, то чим ви краща за писанку&к?
Зоя Загородня
5723 дн. тому
Справді, не просто жахливо й бридко, а й страшно після таких передач.Писанка й К ніколи не були авторитетами чи майстрами. Радше,викликали огиду й роздратування. Але якщо перейти від емоцій сприйняття до розуміння того, що насправді відбувається- то елементарне насаджування цієї бридоти є нічим іншим, як продовженням ідеологічної війни проти України! САме так! І зовсім це не безвинна, непрофесійна, як комусь здається, продукція. Це вищого гатунку зброя! Проти справжнього українського мистецтва, культури, моралі, цноти. Забивання мізків плебсу низькопробністю й засмальцьованою псевдореальністю, аби той не усвідомлював, що насправді відбувається в суспільстві, вихолощування відчуття ментальної етнічності й елементарних навиків розуміння й відчуття спражньої краси, естетики. Поплавщина першого сорту. Зрєліща замість розуму, добра, через які позбавляться й хліба. Вседозволеність,хамство, бруд, безкультуря, а за ними - жорстокість, агресія,здичавіння .. Не треба шукати причини деморалізації й деградації суспільства (а звідси й криза державотворення), - вони щоденно розливаються з наших екранів, газет тощо. А ми байдуже споглядаємо, а нерідко й підживлюємо їзх своєю увагою, пасивністю, підтримкою. Поплавські,писанки,зеленські,сердючки, кроліки, гордони,джангірови,... Список,на жаль, величезний. Як щедро вони плодяться ...От лише справжнього, щиирого чогось відшукати й з свічкою важко. ПРо пізнавальне, розумне, вічне, довершене, хай навіть "геденістичне" задоволення вже взагалі скоро забудуть. Зате виховуватимуться на культурі поплавського й оголеній дупі писанки... Андрію, дякую!
5723 дн. тому
Вообще писец...Это не программа а попсовая попса..ну для кого ваы ее лепите??ну видно что все эти запевания с простыми людьми снимались с сотого дубля..елы палы
Nikitich
5723 дн. тому
Достаточно давно не смотрю Первый, Интер. Отдаю предпочтение Ukrainian Discovery - Тонис, ICTV, 1+1, СТБ, Новый При условии, что не транслируются сериалы и "супер-мега-шоу" аля "Фабрика звезд" и прочие.
5723 дн. тому
На це ще хтось клює і дивиться??? Від їх реклами в метро за кілометр смердить. Кіч.
Юля
5723 дн. тому
Жахливе шоу. Прикро. Не вистачаэ ізюминки. Нудно, панове. Подивилася шоу на стб - танцюють усі. так там спражні емоціїї, картинка цікава. а інтер так і не навчився робити шоу. команад Шансу пішла- і загнулися.
О
5723 дн. тому
О каком рейтинге Вы говорите???? Кто это смотрит????!!!! Я посмотрела две передачи и мне хватило!!!! В который раз удивляюсь, как Интер, "ведущий канал страны" или как там его называют,умудряется из мало-мальски приличной идеи сделать полное Г? То же наблюдала со Звездными дуетами и кучей всякого интеровского хлама. Картинка ужасная, сцена - мрак, сценарий - тоже, жюри восторгается ужасными номерами, некоторыедаже плачут (я думаю от ужаса)и самое главное - поют ведь плохо!!!!!!!!!! Да научите их не за 48 , а за 148 часов, но только чтобы пели ХОРОШО! А то получается какая-то антиреклама самой поющей нации. В который раз убеждаюсь - не умеют на ИНТЕРЕ делать шоу. Кто это выпускает в эфир? И кто это смотрит?????
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду