Як бути красивим та розумним одночасно?

15 Травня 2008
48095
15 Травня 2008
09:43

Як бути красивим та розумним одночасно?

48095
Як бути красивим та розумним одночасно?
Перший національний насправді герой, бо змушений бути одночасно соціально-просвітницьким, патріотично-виховним і паралельно ще й думати про банальну популярність і навіть рейтинги. Менеджерам каналу постійно доводиться віртуозно вкладати у прокрустове ложе власного існування «Світські хроніки» Каті Осадчої, що підтримують імідж сучасності, та етнографічну Христину Стебельську із її новим проектом «Між нами»
 
Насправді дуже важко переламати усталене уявленяя про Перший національний, як про щось ортодоксальне й архаїчне. Спостерігаючи за розвитком каналу, можу з повною відповідальністю сказати: у нього є власне обличчя і воно, на щастя, без пришелепкуватої, вічно задоволеної посмішки а-ля комеді клаб. Певен, що навіть при такому скромному репертуарі відомих програм, Перший національний має всі шанси та підстави розширити коло своїх прихильників, але чомусь цього не робить або просто не вміє правильно позиціонувати себе. Іноді здається, що Перший ніби соромиться, як провінційна краля серед столичних кокеток. Насправді ж, маючи таке політичне шоу, як «Один за всіх», і ведучого Юрія Громницького, можна без усілякого страху виходити на прю зі всіма розкрученими-перекрученими «Свободами». «Один за всіх» – надзвичайно майстерно зроблений продукт, із чіткою сюжетною будовою, завжди ясно окресленою темою та диригентською роботою ведучого. Ну і що з того, спитаєте ви, хто взагалі чув про цю програму? Всі знають лише про «Свободи» – і не тому що вони такі круті, а тому що професійно розпіарені. Ми живемо в такий час, коли популяризувати слід навіть якісне.
 
Зовсім «свіжий» проект Першого «Між нами», без сумніву своєчасний і актуальний. Гармонійно вписується в нього ведуча Христина Стебельська – це її формат, але знову «сюсі-пусі»: Україна – рай для арабів. Із таким твердженням погодитися важко, особливо коли знаєш, як ці самі араби бояться у нашім раї ввечері вийти на вулицю. Можливо, пані Христині варто було б говорити і про неприємні речі, аби прищеплювати європейцям-українцям риси толерантності, терпимості, гостинності. Заглом же програма дуже потрібна і зроблена людьми небайдужими, а це надважливо.
 
Дійсно, бути корисним і красивим важко, але треба намагатися. Перший національний намагається, і йому це поволі, та все ж удається, от тільки бракує того, що називається нині словом «піар», а без нього ніяк.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
48095
Коментарі
16
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
кен
5480 дн. тому
По-перше, журналісти не бояться складних тем. По-друге, розширюють спеціалізацію журналістів, висвітлюючи складні і, здебільшого, незрозумілі питання. У "Між нами" все дуже доступно і цікаво подано.
Респект-1
5821 дн. тому
"Між нами" проект для того, щоб люди не забували, що таке інтелігентність. Саме так, Проект для інтелігентних людей, про яких наше телебачення забуло, якщо в ефірі стільки "чорнухи" та "жовтизни". Такі проекти треба підтримувати і пропагувати
M.Ходорів
5822 дн. тому
Підтримую автора статті у тому, що Перший канал не залучає PR-технології для популяризаці своїх програм і ведучих каналу. Дивився :Один за всіх і :Між нами: Програми цікаві і серйозна робота ведучих, але хто їх бачить, де, у яких журналах про них пишуть. Правда одна- уміли приготувати та не зумів канал їх подати. Шкода, що глибокий пізнавальний продукт не має масового глядача.
Респект
5823 дн. тому
Щосуботи, дивлячись Перший Національний, уважний глядач помітив, як проект "Між нами" професійно відстоює місію каналу. Цікаво. Про людину. Для розуму і душі. Пробудити приспаний дух! Фільм про французів України чергове свідчення. Браво, колеги. БРАВО!
ТелеStranger
5828 дн. тому
Який канал не включиш - всюди суцільна тупа ржачка (як хтось тут правильно зауважив), причому - саме ТУПА. А ще суцільна порно-естетика. Або нагнітання страху і жаху - всілякими кримінальними і побутовими "чорнухами". Або російський мілітаризм і гебня у всіх її проявах - від тіпа "кадетів" до всіляких "спецназів", які час від часу на наших каналах допускають собі дефекацію на нашу країну, людей, традиції тощо. А якість титрів, які йдуть під іншомовними продуктами - це просто ПОЗА ВСЯКОЮ КРИТИКОЮ. Їх роблять або вороги або халявщики, або вороги які маскуються під халявщиків. Не тільки переклад, але й фактичні дані - цифри, дати, тощо - спотворюються до неможливості. Одним словом - КАНАЛІЗАЦІЯ тече широком потоком з екранів. І на цьому фоні самий "забичений" традиційно і, здавалося б, невиправно, УТ-1 раптом проявляє ознаки якогось здоров я, і в подачі новин, і в окремих програмах. Дуже обережний оптимізм. Побачимо, що буде далі. Тільки не кличте до себе всіляких карташкових, а то буде і вам така сама каналізація.
Анатолий
5829 дн. тому
А реалистичной, это как?.. И что плохого в понимании традиций жизни другой нации? Видать Вы, Мухтарен, не очень много поняли в этом. Эта программа не для Вас. А я посметрел с вниманием и получил познавательный посыл. Мне и моей семье это интересно. Я против показа агресивных скинхедов и смотреть это (даже слушать об этом) не хочу!!! Хотите о проблемах? = включите любые новости на каком-нибудь канале... Получите такой негатив, что уснуть трудно. У меня друг йорданец. Нормальный человек . Нормальные ценности. И программа "Между нами" о арабах расказала не обо всем, но обьективно и глубоко познавательно. Таким и должен быть Национальный канал.
Мухтарен - типа араб
5830 дн. тому
Интересно, конечно, что арабы в Украине пасутся на таком спецефическом сайте, как "Телекритика". Легко предание, но верится с трудом. Программа конечно нужная, но делать ее надо реалистичной, а не художественно-этнографической. Ваш верный араб, Христина.
АРАБ-ЯРДАНЕЦ
5831 дн. тому
СПАСИБА КРИСТИНА СТЕБЕЛЬСКА. ПРОГРАМА ХОРОШАЯ И ЕТО ПЕРВЫЙ РАЗ НА УКРАИНИ ПОКАЗЫВАЮТ НОРМАЛНАЯ ПЕРЕДАЧЕ ОБ АРАБИ
ХАЛИД ОМАРИ
5831 дн. тому
МНЕ ПРОГРАМА ПОНРАВИЛАС Я И МОИ ДРУЗЯ ХОДИМ НОРМАЛНО И НИКТО НАС НЕ ТРОГАЕТ А ТЕ КТО ИЩЕТ ПРОБЛЕМ НАЙДЕТ ИХ,А ТАК ЭТО НЕПРАВДА ЧТО УКРАИНЦЫ БЮТ АРАБОВ ,А НА ЩОТ ПРОБЛЕМЫ РАСИЗМА ТО В ПЕРВУЮ ОЧЕРЕДЬ МУЧАЮТСЯ САМИ УКРАИНЦЫ
оксана
5831 дн. тому
я дивилася також цю передачу я дуже вдячна, що ТАКА ПЕРЕДАЧА IСНУЭ ,ТОМУ ЩО В МЕНЕ БАГАТО БУЛО ЗАПИТАНЬ ЯКI ВIДНОСЯТЬСЯ ДО АРАБIВ ТА IСЛАМУ Я ОТРИМАЛА НА НИХ ВIДПОВIДI ЗА,ЩО ДУЖЕ ВДЯЧНА
Максим, режисер проекту "Між НАМИ..."
5831 дн. тому
"араби бояться у нашім раї ввечері вийти на вулицю" ... Працюю зараз над "Африканцями в Україні". Вони значно помітніші на вулиці, ніж араби, і їх менше, ніж українців. У тім то і річ! "Скіни" та просто п"яні невігласи нападають на тих, хто більше виділяються з натовпу. Проте українці страждають не менше, і вбивають їх більше, ніж іноземців. Просто це - не сенсація! Про це не говорять... Не знаю наскільки я довів свою думку зараз... Дивіться восени програму "Африканці в Україні" і сподіваюсь вам стане зрозуміло.
Мы
5832 дн. тому
Прочитав статью, думаю, что бесятся Интеровцы и Плюсовцы. Ведь у них одна ржачка, а на Первом худо-бедно, что-то для ума появляется.
Ирина
5832 дн. тому
На ПЕРВОМ, действительно, есть достойный продукт, но ЗВЕЗД на канале - раз , два и обчелся. Не думаю, что этот керманыч - Вася, сделает что-то лучше, чем предыдущий. Тот хоть не был махровым жлобом. Ну, а пиарить каналу есть что, да видно,некому.
Журналисту
5832 дн. тому
раззуй глаза и читай внимталельно...
Ольга
5832 дн. тому
Журналісту: про те, що наш перший стає цікавим телеканалом, але погано піариться. Панятно? Я давно слідкую за Ут-1, прогрес є, це очевидно, але просто всі звикли, що перший - це нудно і архаїчно, але нічого, поки інші канали торгують собою, УТ-1 набиратиме обертів за нового керманича. Мені чесно давно набридли понтові інтер і плюси, пінчуки, за винятком СТБ, і не думаю, що тільки одній мені.
Журналист
5832 дн. тому
А о чем ваще этот текст? кто-нибудь понял о чем? и к чему? так абы чего-нибудь ляпнуть - типа давненько не писал?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду