Задовільно, добре, відмінно…

4 Лютого 2008
32668
4 Лютого 2008
07:59

Задовільно, добре, відмінно…

32668
Задовільно, добре, відмінно…
Подейкують, пересічні європейці майже не цікавляться політикою. Чому майже? Бо вони, як люди меркантильні, досить пильно стежать за соціальними законами. Ну а ми, українці, мов скажені, стежимо за кожним словом лідерів, наївно вірячи, що можна на щось впливати. Я теж не виняток. От здавалося б, нащо мені дивитися підсумкові новини тижня, та ще й на всіх трьох провідних каналах ?! А таки ж дивлюся!
 
Про інтерівські «Подробиці тижня» взагалі не маю чого сказати. Звичайне повторення всього, що канал висвітлював протягом тижня. Незмінна студія, ведучий і вже традиційне інтерв’ю. Все стримано, без емоцій і наче без інтересу. Враження, що «Подробиці тижня» не особливо переобтяжують власних творців, як, власне, і творці особливо над програмою не гнуть спину, ну хіба в моменти перемовин стосовно участі в програмі перших осіб держави. Тому за старою системою оцінки «Подробиці тижня» вище «задовільно», на жаль, не тягнуть.
 
Коли вже мова про «головний» канал, то скажу, що із щемливим трепетом подивився вечір-концерт, присвячений пам’яті Володимира Висоцького. Гадаю, всі (особливо в регіонах, де не в кожного є супутникове чи кабельне телебачення) подякували «Інтеру» за чудовий вечір. Щоправда, заслуга – мається на увазі інтелект, творча реалізація, новаторство – належить не «Інтерові». Добре, що є колеги в Москві – із ними рейтинги завжди будуть забезпечені.
 
Не без цікавості переглянув документальну стрічку про Володимира Маяковського, теж на «Інтері» і теж, здається, не власного виробництва. Колись чув думку, що «Інтер» – це канал, орієнтований виключно на російськомовне населення. Волію думати, що це не так і в «Інтера» значно більші амбіції. Долі таких українських поетів, як Олександр Олесь, Олена Теліга, Тодось Осьмачка, Павло Тичина, Володимир Сосюра та інших, значно яскравіші та багатші, ніж доля мого улюбленого поета Маяковського. Та боюся, «Інтер» ніколи не зробить про них документальне кіно, бо пані Безлюдній «нужны лишь раскрученные звёзды».
 
Дуже подібні за формою подачі підсумків «ТСН»із Аллою Мазур на «1+1» та «Факти тижня» з Оксаною Соколовою (ICTV). Якщо не брати до уваги суб’єктивні акценти, розставлені цими каналами, обидві підсумкові програми дуже вигідно вирізняються на тлі інтерівських «Подробиць тижня» – вони ексклюзивніші, живіші та динамічніші. «Факти тижня» просто філігранні за формою та послідовністю подачі коментарів і сюжетів. Навіть скомпрометований помаранчевий колір в оформленні студії додає програмі життєствердності, що для нашої країни, погодьтеся, надважливо. Надзвичайно гарним, розумним і щирим було інтерв’ю з Катериною Ющенко. Воно виявилося на диво зрозумілішим, ніж інтерв’ю із главою держави.
 
Підсумкові випуски «ТСН», безперечно, поступаються «Фактам тижня». Алла Мазур, як на мене, досі не зовсім комфортно почувається, походжаючи студією. Не надто вдалий і червоно-брунатний колір студії, він відволікає і, як відомо, бентежить. Утім, може, саме такі емоції й бажають викликати у своїх глядачів плюсовці? Відповідно, підсумкові «ТСН» на «1+1» отримують оцінку «добре», а «відмінно» – «Факти тижня».
 
Насамкінець те, чим серце заспокоюється. Катя Осадча («Світське життя», Перший національний) та її блискучі репортажі й бліц-інтерв’ю із Паризьких показів от кутюр. Світові зірки говорять виключно для українського телеглядача, ну хіба це не круто?! Нарешті й за країну не соромно, бо Катя виглядала гідно – справжній світський репортер. Після таких героїв ніхто не посміє сказати, що це не «Світське життя».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32668
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Проня Пропокоповна Осадча
5927 дн. тому
А мені Костя дуже нравиться. От якби він ще шляпки носив, ми б з ним разом вели програму про наше свєтське життя!
Игорь
5928 дн. тому
По поводу 1+1 и ICTV почти согласен,а почему не вспоминаете ,,Время по Гринвичу,, по 5-му.
Вячеслав
5929 дн. тому
Осадча {CENSORED}, как и ее "герои"
Олег
5929 дн. тому
Дивна позиція пана Гнатенка. Встатті говориться про підсумки тяждня ,про новини, а він сюди засовує щей Осадчу:) Вирішили їй добавити піару?
Алегарф
5929 дн. тому
Опять двойка : /
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду