Гоп, а ми танцюєм, гоп, і голосуєм!

19 Вересня 2007
3958
19 Вересня 2007
15:00

Гоп, а ми танцюєм, гоп, і голосуєм!

3958
Гоп, а ми танцюєм, гоп, і голосуєм!

Коли б наші політики були з дитинства привчені до читання, вони обов’язково натрапили б на одну східну мудрість, яка стверджує, що все сказане всує – дурість. 

 

Телевізія – взагалі своєрідний рентген, котрий одразу показує сутність людини, точніше, її єство. Може, саме тому при кожній слушній нагоді я з цікавістю психотерапевта дивлюся «живі» прес-конференції політичної «еліти», що транслює 5 канал, без жодних коментарів і тлумачень. 

 

У вівторок, 18 вересня, через символічний телевізійний рентген пройшла найпалкіша зірка Партії регіонів Інна Богословська, яка, як завжди, виголосила полум’яний, викривальний монолог, присвячений Україні-Юлі, як співається в одній дешевенькій пісеньці, що саме зараз лунає зі всіх електроприладів. 

 

Одразу скажу: жіноча солідарність – це міф, вигаданий жінками. Згоден, критикувати Тимошенко-політика слід, а от опускатися до базарних пересудів її як жінки – Інні Богословській, найінтелігентнішій і найшляхетнішій пані, що вечеряє вишуканими оселедцями, якось не до лиця. 

 

Товаришка Богословська звинуватила Україну-Юлю в усіх земних гріхах, навіть у тому, що досі не знайдено життя на Марсі. Реакція присутніх журналістів від почутого була дивна – нікому невідомі юні представники третьої влади притихли і ледь спромоглися на два недолугих запитання. Товаришка Інна зрозуміла, що передала страві дьогтю, і спробувала порушити мертву тишу, що запала після її гнівної промови, але діалогу так і не вийшло. 

 

Чого бажала Інна Богословська, яка вже не вперше викриває «підступності» Юлі (досить тільки згадати участь обох жінок-політиків у прямоефірних виборчих теледебатах різних років)? Здається, що, як і завжди до цього, – поквитатися з Тимошенко. Якщо так, то можна точно спрогнозувати – знову все вийде навпаки, адже українці завжди омиють облитого брудом, а на додачу ще й зроблять його героєм.  

 

Взагалі, я захоплююсь Інною Богословською, Наталією Вітренко, Юлією Тимошенко, бо без них комедійний серіал «Україна у виборах» ніколи не мав би таких високих рейтингів, як зараз. На місті Президента, я би присвоїв цим трьом характерним актрисам звання народних. А що, хіба вони даремно так відчайдушно грають свої завчені ролі? 

 

Не дивно, що за всіма цими розкладами прикрашені «Шанс»-«Караоке» на «1+1» видаються справжнім шедевром. Сказати тут нічого, бо творча група і далі їде на священній (поки що) корові старої популярності. Нова фішка – виступ зірок перед засвіткою конкурентів нічого не додає і нічого не втрачає. Як завжди, радують природна безпосередність Кузьми і, в хорошому сенсі, пафосність Могилевської. Дратують доморощені стилісти та інша челядь, що намагаються з усіх сил переплюнути «панів». 

 

Гарне враження залишилося від програми «ТСН. Підсумки» («1+1») 16-го вересня, в оновленій студії та з новою телеведучою Аллою Мазур. Уперше цей канал наважився надати сухим новинам ознак світськості. Програма вийшла динамічна, з актуальними бліц-інтерв’ю, цікавими власними журналістськими розслідуваннями та закордонними репортажами. 

 

Дещо в новому і незвичному амплуа виступила і завжди стримана й безпристрасна Алла Мазур. Відмова від звичного сидіння за столом дозволила їй почуватися розкутіше, жіночніше. Інколи вона трохи губилася від постійного руху в кадрі, але такі живі моменти лише додавали новинам людяності. Ну а те, що в першій програмі підсумкові (а не новинно-подієві інтерв’ю з політичними vip-персонами) не завжди були «по зубах» Аллі, – то це, будемо сподіватися, лише справа часу. 

 

Вкотре розчарувало в новому сезоні те, що наші канали скуповують російський утиль типу «Женских историй Оксаны Пушкиной» (ТОНІС) чи «Намедни». Програми дійсно гідні, та, як кажуть в Одесі, «скоко можна».  

 

А коли зовсім чесно, то стає незатишно від думки про те, чим розважатимемося холодними вечорами, коли наші політики закінчать дебатувати одне одного. Правда, на підході нова національна забава «Танці-3». Словом, усе майже так, як у пісні мудрої Сердючки: «Танцюєм і голосуєм! Гоп! Гоп! Гоп!»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3958
Читайте також
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Той, що пише вірші
6070 дн. тому
Что тут поделаешь… «Женские истории с Оксаной Пушкиной» Косте кажутся неактуальными, «Намедни» - просроченными, псалмы (из предыдущих откровений) - скучными… Зато «Караоке-Шанс» - предел его поэтических мечтаний! Об ИНТЕРе он либо умалчивает, либо говорит изысканно некрасиво. Живёт значит канал, развивается! Может, немного не в тему, но меня уже давно интересует один вопросик. Почему это и Останкинская башня, и наш РПЦ разместились близ кладбищ? Для выработки иммунитета, что ль? Может, на этот философский вопрос Костя ответит. Шо за закономерность такая?
олег
6070 дн. тому
А що стосується пані Богословської то я можу лише написати такі слова: "Дівчину з села можна вивести, а село з дівчини не можливо" www.poizdka.com.ua
олег
6070 дн. тому
Пані Алла Мазур просто супер і гарно провела перший випуск в день свого народження. Але керівництву проекта потрібно задуматись над декораціями в студії адже вони не виправдовують бігання ведучої в студії по кругу. www.poizdka.com.ua
YaYa
6070 дн. тому
Мені взагалі видається, що Партія регіоніі запросила до своїх лав Богословську, аби та далв "бій" Тимошенко. Адже Богатирьова - людина більш толернтна та вихована, а з пані Інни "любов" до Юлії Володимирівни випирає з усіх місць. Іноді навіть здається, що сенс її життя - вкусити конкурентку. Втім, "кришталевий черевичок" ТИмошенко, здається, для Бого словської таки замалий!
Одеситка
6070 дн. тому
На 100% погоджуюсь з Костею! Богословська у свому новому амплуа регіоналки у ці вибори показала всю свою справжню суЧність... Дякую за дуже цікаві статті , я їх, як кажуть в ОДесі, полюбляю...:)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду