Новий телесезон у тіні політики

13 Вересня 2007
3416
13 Вересня 2007
13:07

Новий телесезон у тіні політики

3416
Новий телесезон у тіні політики

За черговою політичною ковбаснею, яка стала найяскравішою візитівкою нашої революційної країни, телебачення увійшло в новий сезон майже непомітно, без нових бажаних прем’єр. Усі кинулися в політику з надією порубати капусти. Навіть такі відносно аполітичні, як ТЕТ і «Сіті», теж не втрималися від спокуси підзаробити на перегонах. 

 

До речі, найпомітніші метаморфози відбулися саме на «Сіті». Кращим і сучаснішим став інтер’єр студії, от лише викинути б подушки, які нічого не додають, тільки відволікають ведучих (бо щось із ними таки слід робити), заважають гостям і сприймаються на екрані, наче виразки. 

 

«Ранок-сіті» перетворився на «Ранок по-київськи» і набув справжніх ознак столичності. Ведучі трохи подорослішали, набралися досвіду, і виглядають більш впевнено, розкуто і переконливо. Програма справді по-ранковому динамічна, багатосюжетна, дотепна і корисна. Також «Сіті» намагається підкріпити власний статус за допомогою кількох зубрів вітчизняного телебачення, що от-от презентують власні проекти. Прагнення подорослішати і помудрішати, а відтак розширити аудиторію, цілком правильне та зрозуміле, бо досі канал виглядав надто вже попсово. Здорові амбіції говорять про прихований потенціал. 

 

Ну і нарешті те, від чого наші політики найбільше пруться, а глядачі плюються, – це безкінечні політичні ток-шоу та теледебати – тягомотина зі взаємозвинувачень та обіцянок дати ще більше м’яса в кожну хату, правда, цього разу завтра, а ми, блін, звикли, що краще можливе сьогодні, себто ніколи… Звикли, тому гаслам про стабільність не віримо, а захисників майбутнього – боїмося. 

 

Усі програми, що намагаються бути серйозними в цій ситуації, одразу стають нудними, бо все зводиться до старої оскомини типу – «людина, дитина, країна» чи до чергового сідлання коника «російська мова», що давно вже став клячею і ледь-ледь скаче під вагою «полум’яних» вершниць Інни Богословської та Наталі Вітренко. 

 

Найправильніша тактика в іронічному шоу Романа Чайки «5 копійок». Програма досить складна стилістично і по формі. Такий формат вимагає від ведучого гострого відчуття моменту і точного диригування «базаром». 

 

Дивитися «5 копійок» прикольно, адже це єдине шоу, де «правдоборцям» не зовсім комфортно. Від них вимагають чіткості та прозорості думки, піддаючи все здоровому сумніву. Додає програмі і присутність молодих інтелектуалів. Дійство відбувається в постійному русі та напрузі, що допомагає авторам витримати високий градус від початку до кінця ефіру. 

 

P.S. В останніх «5-ти копійках» політолог Вадим Карасьов озвучив надзвичайно важливий момент нашої політичної реклами, коли за гасла видаються очевидні речі, як-от «щаслива родина – успішна країна». Цікаво, на чиї вуха розрахована ця локшина?! У «5-ти копійках» чесно спробували розібратися, чи залишилися ще десь у нас нелякані лохи. З ефіру склалося враження, що таких лохів – окрім самих виголошувачів гасел – таки не лишилося.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3416
Читайте також
01.09.2008 11:07
Александра Бурд, Евгения Даниленко, 24.ua
8 274
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Пуся ТВ
6072 дн. тому
Да, сколько "не волав" и не призывал Гнатенко в своих статьях к толерантности и не показывал пример честного отношения к субъектам критики, а так и не научил "професионалов" елементарной этичности. Милый Костик! Писать для хамов надо по хамски, а Вы все стараетесь писать о телевидении.
Артурчик
6072 дн. тому
Наконец-то Гнатенко написал хорошие слова про Чайку, справедливо подметив его положительные качества именно в "5-ти копейках", а то все время щемил "дохлого півня".
Профи
6072 дн. тому
Быстрей всего что 123 мечтает полюбоваться своей собственной пидорской харей, непонятно что ему только мешает. Опять "Телекритика" превращается непонятно во что, совершенно конкретный материал с точными акцентами комментируют полные дебилы.
GGG
6072 дн. тому
Для 123 Складається таке враження, що Ви (123) не вилазите з сайта гей.ру. Я думаю, що порядна і вихована людина висловлює свои думки (якщо вони є) якось і інший спосіб. А так, як Ваша голова потрібна тільки для капелюха , то на що засмічувати "Телекритику"...?
123
6075 дн. тому
да уберите вы эту пидорскую рожу! а то впечатление, будто на гей.ру попал.
Той, що пише вірші
6075 дн. тому
Костя, Гнатенко! Скажу Вам честно, телекритика - не Ваш конёк! Примените свой изысканный украинский язык в более подходящем направлении. Теперь, что касается нового сезона. Обращаюсь к новостийщикам 1+1. Пока на канале ещё не запустили новую "одёжку" - советую придумать что-нибудь в плане улучшения парного ведения ТСН. Ведущие выглядят крайне не гармонично! Им не ТеСНо? Рассадите их хотя бы по краям стола. Извините, может, немного цинично выразился : )
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду