detector.media
21.06.2013 10:25
У Сімферополі зірвали показ альманаху «Відкритий доступ» димовою шашкою

Під двері приміщення, в якому відбувався показ альманаху «Відкритий доступ» у Сімферополі, кинули димову шашку. Глядачів евакуювали. Про це повідомляє  «Українська правда».

 

Демонстрація короткометражок відбувалася в арт-центрі «Карман». Димову шашку кинули посередині показу. Приміщення було задимлене, глядачів вивели нагору через інші двері.

 

«На момент того, як кинули шашку, встигли показати з 5 короткометражок фільм "Межигір'я" про те, як журналісти "Української правди" Сергій Лещенко і Мустафа Найєм за допомогою закону "Про доступ до публічної інформації" намагалися дізнатися правду про те, як держрезиденція стала приватною, а також про будівництво, яке проводить на його території президент Янукович»,  - розповіла активіст руху «Стоп цензурі!» Наталія Соколенко. На місце події викликали правоохоронців.

 

За словами Соколенко, на перегляді було близько 50 осіб.

 

Як відомо, показ альманаху 19 червня намагалися зірвати у Миколаєві.

 

Нагадаємо, схожа ситуація з показом «Відкритого доступу» трапилася в Одесі, коли клуб «Коворкінговий простір» у квітні цього року спочатку надав своє приміщення для показу, а згодом відмовив, аргументуючи тим, що фільми про політику.

У Донецьку ж прямо перед початком показу в кінотеатрі «Кінокульт» відключили світло, заявивши, що електропостачання через аварію немає у всьому районі, хоча в сусідніх будинках світло горіло.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY