Фестиваль Jazz in Kiev-2014 скасовано, однак щотижневі джазові концерти з Олексієм Коганом триватимуть

Фестиваль Jazz in Kiev-2014 скасовано, однак щотижневі джазові концерти з Олексієм Коганом триватимуть

18 Вересня 2014
6509
18 Вересня 2014
12:42

Фестиваль Jazz in Kiev-2014 скасовано, однак щотижневі джазові концерти з Олексієм Коганом триватимуть

6509
Фестиваль Jazz in Kiev-2014 скасовано, однак щотижневі джазові концерти з Олексієм Коганом триватимуть
Фестиваль Jazz in Kiev-2014 скасовано, однак щотижневі джазові концерти з Олексієм Коганом триватимуть

Продюсерський центр Jazz in Kiev, продюсером і арт-директором центру Jazz in Kiev є відомий джазовий журналіст Олексій Коган, відмовився від проведення однойменного міжнародного джазового фестивалю в 2014 році. Про це повідомляється на сайті Центру.

 

«Це непросте рішення було прийнято нами з ряду причин, головні з яких - це політична та соціально-економічна ситуація в Україні», - пояснюють причину представники Jazz in Kiev.

 

Починаючи з 2008 року, відбулося шість міжнародних фестивалів Jazz in Kiev, гостями яких були зірки світового джазу Хербі Хенкок, Ел Джерро, Дейв Холланд, Авішай Коен, Джошуа Редман, Стів Своллоу, Хіромі і багато інших, а також найкращі українські джазмени. Забезпечити лайнап такого рівня цього року організатори заходу не вважають за можливе через те, що не можуть гарантувати приїзд джазових зірок в Україну через війну на Сході. «А знижувати планку, взяту фестивалем, ми не хочемо», - йдеться в повідомленні Jazz in Kiev.

 

Крім того, в продюсерському центрі вважають некоректним залучати кошти спонсорів у той час, коли фінансова допомога набагато потрібніші в інших сферах. «З цієї ж причини фестиваль не відбудеться і в благодійному форматі: гроші, які в будь-якому випадку буде необхідно витратити на технічне забезпечення концертів та гонорари, правильніше безпосередньо передати тим, хто їх потребує», - йдеться в повідомленні Jazz in Kiev.

 

В той же час, Центр продовжує організовувати музичні заходи в Києві. Зокрема, постійний проект щотижневих джазових концертів «Тема з варіаціями. Live», який курує Олексій Коган, продовжуватимеься.

 

«У минулому столітті джаз допоміг американцям пережити Велику депресію. Ми впевнені, що в 21 столітті імпровізаційна музика здатна допомогти українцям вийти з кризи, - зазначають у продюсерському центрі. - Сьомий міжнародний фестиваль Jazz in Kiev обов'язково відбудеться, коли ситуація в країні нормалізується».

 

Нагадаємо, четвертий міжнародний Alfa Jazz Fest у Львові, творчим куратором якого є Олексій Коган, відбувся за складних для організаторів умов. Його заходи у червні нинішнього року співпали із трагічними подіями на сході України. Через це програми виконавців було переформатовано, а організатори Alfa Jazz Fest оголосили про збір коштів для родин загиблих бійців.

 

Попри це, деякі заходи фестивалю супроводжувалися акціями протестів молодих людей. Вони звинувачували організаторів фестивалю у співпраці з російським «Aльфа-банком» та у проведенні розважальних заходів під час трагічних подій в Україні.

 

Alfa Jazz Fest-2014 зібрав рекордну у своїй історії кількість ЗМІ. За даними прес-служби, фестиваль висвітлювало понад 150 журналістів, фотокореспондентів та операторів з України та інших країн світу.

 

В даний час постійним проектом нашого продюсерського центру є серія щотижневих концертів по середах «Тема з варіаціями. Live».

 

Продюсером і арт-директором центру Jazz in Kiev є відомий радіожурналіст Олексій Коган, ведучий найпопулярнішої джазової радіопередачі України «Тема з варіаціями» (програма транслюється на радіо «Промінь» по п'ятницях).

 

Продюсерський центр Jazz in Kiev - це центр джазової життя столиці України Києва.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6509
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду