detector.media
18.09.2014 12:42
Фестиваль Jazz in Kiev-2014 скасовано, однак щотижневі джазові концерти з Олексієм Коганом триватимуть
Фестиваль Jazz in Kiev-2014 скасовано, однак щотижневі джазові концерти з Олексієм Коганом триватимуть

Продюсерський центр Jazz in Kiev, продюсером і арт-директором центру Jazz in Kiev є відомий джазовий журналіст Олексій Коган, відмовився від проведення однойменного міжнародного джазового фестивалю в 2014 році. Про це повідомляється на сайті Центру.

 

«Це непросте рішення було прийнято нами з ряду причин, головні з яких - це політична та соціально-економічна ситуація в Україні», - пояснюють причину представники Jazz in Kiev.

 

Починаючи з 2008 року, відбулося шість міжнародних фестивалів Jazz in Kiev, гостями яких були зірки світового джазу Хербі Хенкок, Ел Джерро, Дейв Холланд, Авішай Коен, Джошуа Редман, Стів Своллоу, Хіромі і багато інших, а також найкращі українські джазмени. Забезпечити лайнап такого рівня цього року організатори заходу не вважають за можливе через те, що не можуть гарантувати приїзд джазових зірок в Україну через війну на Сході. «А знижувати планку, взяту фестивалем, ми не хочемо», - йдеться в повідомленні Jazz in Kiev.

 

Крім того, в продюсерському центрі вважають некоректним залучати кошти спонсорів у той час, коли фінансова допомога набагато потрібніші в інших сферах. «З цієї ж причини фестиваль не відбудеться і в благодійному форматі: гроші, які в будь-якому випадку буде необхідно витратити на технічне забезпечення концертів та гонорари, правильніше безпосередньо передати тим, хто їх потребує», - йдеться в повідомленні Jazz in Kiev.

 

В той же час, Центр продовжує організовувати музичні заходи в Києві. Зокрема, постійний проект щотижневих джазових концертів «Тема з варіаціями. Live», який курує Олексій Коган, продовжуватимеься.

 

«У минулому столітті джаз допоміг американцям пережити Велику депресію. Ми впевнені, що в 21 столітті імпровізаційна музика здатна допомогти українцям вийти з кризи, - зазначають у продюсерському центрі. - Сьомий міжнародний фестиваль Jazz in Kiev обов'язково відбудеться, коли ситуація в країні нормалізується».

 

Нагадаємо, четвертий міжнародний Alfa Jazz Fest у Львові, творчим куратором якого є Олексій Коган, відбувся за складних для організаторів умов. Його заходи у червні нинішнього року співпали із трагічними подіями на сході України. Через це програми виконавців було переформатовано, а організатори Alfa Jazz Fest оголосили про збір коштів для родин загиблих бійців.

 

Попри це, деякі заходи фестивалю супроводжувалися акціями протестів молодих людей. Вони звинувачували організаторів фестивалю у співпраці з російським «Aльфа-банком» та у проведенні розважальних заходів під час трагічних подій в Україні.

 

Alfa Jazz Fest-2014 зібрав рекордну у своїй історії кількість ЗМІ. За даними прес-служби, фестиваль висвітлювало понад 150 журналістів, фотокореспондентів та операторів з України та інших країн світу.

 

В даний час постійним проектом нашого продюсерського центру є серія щотижневих концертів по середах «Тема з варіаціями. Live».

 

Продюсером і арт-директором центру Jazz in Kiev є відомий радіожурналіст Олексій Коган, ведучий найпопулярнішої джазової радіопередачі України «Тема з варіаціями» (програма транслюється на радіо «Промінь» по п'ятницях).

 

Продюсерський центр Jazz in Kiev - це центр джазової життя столиці України Києва.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY