«Плем’я» Мирослава Слабошпицького вийде в український кінопрокат 11 вересня

«Плем’я» Мирослава Слабошпицького вийде в український кінопрокат 11 вересня

12 Липня 2014
9829
12 Липня 2014
17:45

«Плем’я» Мирослава Слабошпицького вийде в український кінопрокат 11 вересня

9829
«Плем’я» Мирослава Слабошпицького вийде в український кінопрокат 11 вересня
«Плем’я» Мирослава Слабошпицького вийде в український кінопрокат 11 вересня

Експериментальна стрічка «Плем'я» режисера Мирослава Слабошпицького, яка вперше в історії українського кіно здобула три відзнаки Каннського кінофестивалю-2014, вийде в український прокат 11 вересня. Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» розповів продюсер і оператор картини Валентин Васянович. Раніше про точну дату прокату відомо не було.

 

Кореспондент «Детектор медіа» поспілкувалася з паном Васяновичем у рамках Одеського міжнародного кінофестивалю, де він представляє в конкурсній програмі документальну роботу «Присмерк». Відповідаючи на запитання, чи розглядалася можливість прем`єри стрічки Мирослава Слабошпицького на ОМКФ-2014, пан Васянович сказав: «Ми розмовляли на цю тему з режисером та дистрибуторами («Артхаус Трафік. - ТК) і вирішили, що в цьому нема сенсу. Бо фільм не у форматі Одеського фестивалю - у нас не арт-мейнстрім, а набагато жорсткіша робота».

 

Також Валентин Васянович розповів, як велися зйомки картини. «У фільмі всього 35 кадрів. Довжина кожного плану - від чотирьох до 12 хвилин. Тут лише внутрішньокадровий монтаж, й історія розгортається поетапно. Це фільм-споглядання. Ми йдемо за головним героєм, і ця історія поглинає глядача з перших кадрів».

 

Про те, як сприймала публіка арт-мейнстрімового фестивалю драматичну історію з «Присмерка», чому Валентин Васянович підтримує кандидатуру Пилипа Іллєнка на пост голови Державної агенції з питань кіно, і чи хвалив його стрічки Анджей Вайда, читайте в інтерв`ю «Детектор медіа» з Одеси згодом.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», фільм «Плем'я» здобув гран-прі «Тижня критики» Каннського кінофестивалю, а також премію «Одкровення» та грант від фундації Gan. Експериментальна стрічка з непрофесійними акторами, які спілкуються мовою жестів, претендує також на приз «Золота камера», який присуджується за режисерську роботу. Також у творців стрічки - гран-прі кінофестивалю «Зеркало» у Росії.

 

Нагадаємо, події стрічки «Плем'я» відбуваються в школі київського інтернату для глухонімих. Фільм є експериментом у галузі кіно і повністю знятий мовою жестів, у ньому немає субтитрів і закадрового голосу. Головний герой фільму Сергій потрапляє в спеціалізований інтернат для людей із вадами слуху, де діє кримінальна організація «Плем'я». Намагаючись вписатися в ієрархію школи, Сергій бере участь у кількох пограбуваннях. Однак кохання змушує його порушити неписані закони племені.

 

За словами програмного координатора «Тижня критики» Каннського кінофестивалю Ремі Бонома, український фільм «Плем'я» був найочікуванішим у програмі. На перший офіційний показ картини зібралася величезна черга, близько 200 людей так і не змогли потрапити у зал. На показі були присутні представники співтовариства глухих Франції. Спеціально для них фільм презентували українською, французькою та англійською мовами жестів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9829
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду