Україна збільшує інформацію про себе, російські активісти викривають пропаганду  - Сюмар

Україна збільшує інформацію про себе, російські активісти викривають пропаганду - Сюмар

28 Березня 2014
9531
28 Березня 2014
11:37

Україна збільшує інформацію про себе, російські активісти викривають пропаганду - Сюмар

9531
Україна збільшує інформацію про себе, російські активісти викривають пропаганду  - Сюмар
Україна збільшує інформацію про себе, російські активісти викривають пропаганду  - Сюмар

Україна збільшує свою інформаційну присутність у світі, заявила 27 березня заступник секретаря РНБОУ Вікторія Сюмар на брифінгу в Українському кризовому медіацентрі.

 

Вікторія Сюмар зауважила, що робота щодо забезпечення інформаційної безпеки України ведеться не тільки в країні, але й за її межами.

 

«Відсьогодні загрозливого інформаційного впливу стає менше. Натомість Україна нарощує свою інформаційну присутність у світі, зокрема, завдяки таким громадським альтернативам, як Український кризовий медіацентр, завдяки мовленню російською мовою, яке почало працювати на закордон, завдяки каналу Перший Ukraine. І ця робота триватиме», - підсумувала Вікторія Сюмар.

 

За її словами, в Україні дуже важливо доносити правдиву інформацію, зокрема аналізуючи зміст матеріалів російських телеканалів. «Це завдання часто виконують громадські структури, що виникають. Вони виникають і в Росії», - сказала заступник секретаря РНБО.

 

Так пані Сюмар підкреслила, що в Росії саме громадські активісти створили проект «Антипропаганда». «Він (проект - ТК) на дуже фаховому рівні розробив власну методологію за міжнародними стандартами. Цей проект робить аналіз кожного випуску новин. Найменший відсоток пропаганди за їх аналізом, складає 67%. В деяких програмах на російському телебаченні виходить 90-94% пропагандистських сюжетів. І це достатньо показово», - розповіла пані Сюмар.

 

Вікторія Сюмар також повідомила, що станом на 27 березня 90% кабельних операторів в Україні припинили ретрансляцію чотирьох російських каналів.

 

«Багато ретрансляцій продовжують йти у Донецькій області, у Києві, але сподіваюсь, що і ці суб'єкти господарювання так само будуть виконувати рішення українського суду»,  - сказала заступник секретаря РНБО. 

 

Нагадаємо, 11 березня, супутникові канали «Перший Ukraine» та «Перший Т2» почали транслювати телевізійний марафон російською та англійською мовами «Единая страна». Як повідомлядт у НТКУ, трансляція даного марафону доступна майже в усіх куточках світу - покриття охоплює Північну Америку, Близький Схід, Північну Африку, Європу, всю територію Російської Федерації, Середню Азію.

 

Як писала «Детектор медіа», станом на 28 березня, в Україні залишається 11 провайдерів із 703, які досі не вимкнули російських каналів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия 24», «НТВ-Мир»  на виконання ухвали Київського окружного адміністративного суду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9531
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду