detector.media
28.03.2014 11:37
Україна збільшує інформацію про себе, російські активісти викривають пропаганду - Сюмар
Україна збільшує інформацію про себе, російські активісти викривають пропаганду  - Сюмар

Україна збільшує свою інформаційну присутність у світі, заявила 27 березня заступник секретаря РНБОУ Вікторія Сюмар на брифінгу в Українському кризовому медіацентрі.

 

Вікторія Сюмар зауважила, що робота щодо забезпечення інформаційної безпеки України ведеться не тільки в країні, але й за її межами.

 

«Відсьогодні загрозливого інформаційного впливу стає менше. Натомість Україна нарощує свою інформаційну присутність у світі, зокрема, завдяки таким громадським альтернативам, як Український кризовий медіацентр, завдяки мовленню російською мовою, яке почало працювати на закордон, завдяки каналу Перший Ukraine. І ця робота триватиме», - підсумувала Вікторія Сюмар.

 

За її словами, в Україні дуже важливо доносити правдиву інформацію, зокрема аналізуючи зміст матеріалів російських телеканалів. «Це завдання часто виконують громадські структури, що виникають. Вони виникають і в Росії», - сказала заступник секретаря РНБО.

 

Так пані Сюмар підкреслила, що в Росії саме громадські активісти створили проект «Антипропаганда». «Він (проект - ТК) на дуже фаховому рівні розробив власну методологію за міжнародними стандартами. Цей проект робить аналіз кожного випуску новин. Найменший відсоток пропаганди за їх аналізом, складає 67%. В деяких програмах на російському телебаченні виходить 90-94% пропагандистських сюжетів. І це достатньо показово», - розповіла пані Сюмар.

 

Вікторія Сюмар також повідомила, що станом на 27 березня 90% кабельних операторів в Україні припинили ретрансляцію чотирьох російських каналів.

 

«Багато ретрансляцій продовжують йти у Донецькій області, у Києві, але сподіваюсь, що і ці суб'єкти господарювання так само будуть виконувати рішення українського суду»,  - сказала заступник секретаря РНБО. 

 

Нагадаємо, 11 березня, супутникові канали «Перший Ukraine» та «Перший Т2» почали транслювати телевізійний марафон російською та англійською мовами «Единая страна». Як повідомлядт у НТКУ, трансляція даного марафону доступна майже в усіх куточках світу - покриття охоплює Північну Америку, Близький Схід, Північну Африку, Європу, всю територію Російської Федерації, Середню Азію.

 

Як писала «Детектор медіа», станом на 28 березня, в Україні залишається 11 провайдерів із 703, які досі не вимкнули російських каналів «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «Россия 24», «НТВ-Мир»  на виконання ухвали Київського окружного адміністративного суду.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY